Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Metallien 3D-tulostuksen aikakausi alkaa Alihankinta-messuilta

slm280hl_3-seiten-ansicht.0006Seuraava suuri valmistustekninen teknologiaharppaus tullaan näkemään 3D-tulostuksen rantautumisessa konepajavalmistukseemme. Moni konepaja pohtiikin onko tämä uusi teknologia uhka vai mahdollisuus. Nykyinen metalliteollisuutemme pohjautuu hyvin pitkälti materiaalia poistavien (esim. sorvaus, jyrsintä, leikkaus) ja muovaavien (esim. taivutus, särmäys, syväveto) menetelmien hyödyntämiseen. 3D-tulostus on puolestaan materiaalia lisäävä menetelmä, jossa materiaalia sulatetaan CNC-ohjatusti äärimmäisen tarkasti vain haluttuihin kohtiin. Kyseessä on eräänlainen laserhitsaus, mutta tarkoituksena ei ole vain liittää kappaleita yhteen vaan luoda 3D-CAD-kuvan mukainen tuote. Tämä mahdollistaa tuotteiden ylivoimaisen materiaalitehokkuuden, lujuus/paino-suhteen, lähes rajoituksetta optimoidut muodot sekä valmistuksen yksinkertaistamisen vähentämällä komponenttien määrää.

 

Teknologiamurroksen voittajaksi
Älykkääseen tuotantoon erikoistunut Vossi Group Oy Suomen ensiesittelee 15.-17.9.2015 Alihankinta-messuosastollaan C916 saksalaisen SLM Solutions GmbH 280 HL metallien 3D-tulostinta. Tulostimella onnistuu periaatteessa kaikkien yleisimpien metallien tulostaminen sekä vaihto materiaalista toiseen on nopeaa.
”Kannustammekin tulemaan avoimin mielin tutustumaan tähän mullistavaan teknologiaan sekä miettimään, miten sen mahdollisuuksia voi hyödyntää omassa liiketoiminnassa. Nyt jaetaan paikat edelläkävijöiden joukkoon ja rohkeimmilla on mahdollisuus saavuttaa kilpailuetu markkinoilla”, Marko Vossi kannustaa.

 

Joustavaa ja helppoa 3D-mittausta
Toisella messuosastollaan A130 Vossi esittelee norjalaista Metronor langatonta 3D-kameramittausjärjestelmää, jota hyödyntää Suomessa mm. Sandvik, Wärtsilä, Outotec, Konepaja Häkkinen ja Telatek. Laitteistolla pystytään mittaamaan jopa 30 m pitkiä työkappaleita erittäin tarkasti suoraan mittauskohteessa ilman mittauskohteen liikuttelua. Tyyppilisiä sovellusalueita ovat työkappaleiden työstövarojen tarkastelut, linjaukset työstöpöydille, asennusmittaukset sekä laatutarkastukset.

 

Kaikki konepajan tuotantoteknologiat ja elinkaaripalvelut yhdeltä kumppanilta
Vossi haluaa olla asiakkaidensa kokonaisvaltainen tuotannon kilpailukyvyn kehityskumppani. Molemmilla osastoilla asiantuntijat ovat valmiina auttamaan ja haastamaan asiakkaita toimintansa uudistamisessa. Vossin laajasta tuotantoteknologioiden sekä elinkaaripalveluiden tarjoomasta löytyy mm. 5-akseliset työstökeskukset, monitoimisorvit, laserleikkaus- ja hitsausjärjestelmät, putkentaivutuskoneet, älykäs robottiautomaatio, mittauspalvelut, ennakoivan kunnossapidon palvelut, voiteluaineet, ym. Osaan yrityksen tarjonnasta on mahdollista tutustua myös teknologianäyttelyssä Tampereen Messukylässä osoitteessa Osuusmyllynkatu 3 (n. 10 min messuilta).

 

Vossi Group Oy on vuonna 1992 perustettu konepajateollisuuden älykkääseen tuotantoon erikoistunut perheyritys, jonka intohimona on asiakkaidensa kilpailukyvyn jatkuva kehittäminen. Päämarkkina-alueet ovat Suomi ja Baltian maat sekä globaalien asiakkaiden tytäryhtiöt ympäri maailman. Pääkonttori sijaitsee Tampereella, myyntikonttorit Mäntyharjulla ja Järvenpäässä, huoltopisteet Nurmossa, Eurajoella ja Sastamalassa sekä tytäryhtiö Tallinnassa Virossa sekä maatoimisto Taichungissa Taiwanissa. Toimintajärjestelmä on saanut ISO 9001 ja 14001 laatu- ja ympäristösertifioinnit.

Lähde: ePressi.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi