Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Broman Groupin logistiikkakeskus laajeni kolmanneksen

Broman GroupBroman Group -konsernin liiketoimintojen voimakkaan kasvun on mahdollistanut hyvien kulkuyhteyksien varrella sijaitseva keskusvarasto ja logistiikkakeskus, BG Varasto Oy. Se palvelee kaikkien Motonetin ja AD VaraosaMaailman sekä muiden AD-ketjun osakkaiden 55 myymälää eri puolella Suomea optimoiden näiden ostot, maahantuonnin ja varastoinnin. BG Varasto sijaitsee Hyvinkäällä logistisesti sopivalla paikalla hyvien yhteyksien päässä Helsingin Vuosaaren satamasta. Keskusvarastosta saavutetaan helposti kaikki Suomen pääväylät maantiekuljetuksiin. Logistiikkakeskus on otettu käyttöön vuoden 2010 lopussa. Sitä laajennettiin ensimmäinen kerran v. 2013. Nyt valmistunut laajennus kasvatti varaston kokonaispinta-alaa kolmanneksella.

‒ Broman Groupin liikevaihto kasvoi viime vuonna lähes 12 prosenttia. Myynnin kasvun myötä tuotteita on toimitettu runsaasti tavarataloihin. Tämä on näkynyt rajuna volyymin nousuna ja asettanut logistiikalle suuria vaatimuksia. Kulunut vuosi on ollut todella kiireellinen, täyttöaste on ollut kova ja etenkin sesongit ovat olleet haastavia hoitaa. Omalle henkilökunnalle kuuluu suuri kiitos, sillä kaikki on toiminut erinomaisesti, kertoo Broman Group Oy:n toimitusjohtaja Harri Broman.

BG Varaston käyttöönoton jälkeen on useita tuhansia lavoja siirretty logistiikkakeskuksen sisällä. Uusimman laajennuksen myötä logistiikkakeskus on jaettu kahteen varastointialueeseen. Varaosat ja tavaratalotuotteet saivat omat alueensa logistiikkakeskuksen sisällä.

‒ Varastorakennuksen lähes 300 metrin pituus ja 100 metrin leveys toisivat liian pitkät etäisyydet, jos toimittaisiin koko logistiikkakeskuksen tasolla. Näin päädyttiin jakamaan toiminnot kahteen osaan. Muutto tehtiin yön aikana, jotta ei häiritty operatiivista toimintaa, toteaa Broman Group Oy:n logistiikkajohtaja Petri Nietula.

‒ Rakennushankkeesta tehtiin investointipäätös maaliskuussa 2015. Samalla käynnistettiin kaavamuutos ja rakennusoikeiden ylityksen vuoksi tarvittavien lupien hankinta. Hyvinkään kaupungin päättäjät ottivat tämän hankkeen positiivisesti vastaan ja antoivat signaalin, että Hyvinkäälle voi ja kannattaa investoida. Rakennustyöt aloitettiin heinäkuussa 2015, ja varaston käyttöönotto oli helmikuun lopulla 2016. Rakennusprojektissa ei yhdelläkään urakoitsijalla ollut ylimääräistä aikaa, mutta silti tavoiteaikataulussa pysyttiin. Koko rakennushanke sujui todella hyvin, Nietula kiittelee.

BG Varasto työllisti alkuaikoina 15 työntekijää. Nyt määrä on jo yli 80 henkilöä, kun mukaan lasketaan kausityöntekijät. Lisäksi opiskelijoita käy iltatöissä opiskelujen ohessa. Toiminnan jatkuvasti laajentuessa yhtiö tulee työllistämään uusia työntekijöitä. BG Varastosta on kasvanut merkittävä työllistäjä Hyvinkään talousalueella.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi