Kuljetus ja Logistiikka

 

flanderi

Edulliset kustannukset sekä korkea tehokkuusaste selittävät, miksi monet yritykset ympäri maailmaa ovat kiinnostuneita perustamaan logistiikkakeskuksen Pohjois-Belgiaan, Flanderiin. Viime vuosina erityisesti verkkokauppa-sektori on löytänyt Flanderin erinomaisen sijainnin.

Kuljetuskustannukset ovat kriittinen aspekti monille yrityksille. Sen takia on tärkeää, että yritysten jakelukeskukset sijaitsevat paikassa, jossa kuljetuskustannukset ovat edulliset, mutta kuitenkin lähellä asiakkaista sekä toimivat laadukkaasti ja turvallisesti.”, kertoo Mikael Larsson Flanders Investment & Trade:sta ja jatkaa:

”Olen tavannut skandinaaviyrityksiä, joiden on pitänyt lopettaa kumppanuus Etelä-Euroopassa sijaitsevien yritysten kanssa liian korkeiden kuljetuskustannusten takia. On hyvinkin tiedossa, että kansainväliseen kasvuun panostavat yritykset ovat kiinnostuneita Flanderista. Yritysten perustaessa jakelukeskuksensa Flanderiin, heidän lähellään on valtavat markkinat ja säästöä syntyy, sillä asiakas on lähempänä”.

Mikael Larsson painottaa kuljetuskustannusten olevan hyvin tärkeä tekijä erityisesti verkkokaupan sektorin yrityksille.

”Näissä yrityksissä on huima potentiaali tehdä kauppaa globaalisti. Niiden täytyy kuitenkin pitää silmällä kuljetuskustannustensa kehitystä, sillä tuotteet pitää lähettää suurelle osalle asiakkaista. Myös palautusten käsittely vaatii resursseja.”

Nike:ltä iso investointi Flanderiin

Niin pienet ja keskisuuret kuin isot globaalityritykset, kuten Atlas Copco, Legoja Nike ovat perustaneet jakelukeskuksen Flanderiin.

Nike investoi parhaillaan hankkeeseen, joka tuplaa sen Flanderin Hamissa sijaitsevan jakelukeskuksen kapasiteetin. Uusi laajentunut keskus Flanderin Laakdalissa yhdessä Niken muiden tilojen kanssa tulee koordinoimaan 200tehtaan ja yli 100 000 vähittäismyymälän kanssa.

 

>>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi verkkolehdestä!

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi