Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Korjaus: RELEXille 1,4 miljoonaa euroa – EU rahoittaa innovaatiohankkeita

windmill-62257_1920Toimitusketjun hallintaan erikoistunut suomalaisyritys saa rahoitusta ratkaisunsa kehittämiseen EU:n eurooppalaisia tutkimus- ja innovointihankkeita tukevasta Horizon 2020 -ohjelmasta.

Toimitusketjun hallinnan ohjelmistoyritys RELEX Solutionsille on myönnetty 1,4 miljoonan euron rahoitus EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta. Projekti NexGenFSCM (The Next Generation Supply Chain Management Software in the European Food Industry) keskittyy RELEXin ratkaisun teknologian kehittämiseen ruoan vähittäiskaupassa.

 

RELEXin mullistava teknologia auttaa vähittäis- ja tukkukauppiaita sekä valmistajia tilaamisen automatisoinnissa, hävikin vähentämisessä, varastotasojen optimoinnissa ja hyllysaatavuuden kasvattamisessa. Käyttöönottoprojektit ovat lyhyitä ja SaaS-pohjainen järjestelmä maksaa itsensä asiakkaille nopeasti takaisin.

 

”Olemme erittäin tyytyväisiä projektimme saamasta rahoituksesta. Tuotteemme potentiaali on selvästi huomattu kansainvälisellä tasolla. Rahoituksen avulla pystymme tehostamaan tuotekehitystämme huomattavasti ja parantamaan tuotettamme entisestään”, RELEXin tuotteesta vastaava Tommi Ylinen toteaa.

 

Muistinvaraista laskentaa hyödyntämällä RELEX käsittelee valtavia datamääriä yli 100 kertaa perinteisiä järjestelmiä nopeammin mahdollistaen lähes ajantasaisten kysyntäennusteiden ja toiminnallisen analytiikan laskemisen. Tästä syystä RELEXillä on asiakkaanaan monia Euroopan suurimpia vähittäiskauppiaita.

 

Ruokahävikin määrä on ongelma sekä ekologisesti että taloudellisesti – niin yksittäisten yritysten kuin koko yhteiskunnankin kannalta. RELEXin avulla asiakkaat ovat onnistuneet vähentämään hävikkiään jopa kymmeniä prosentteja varastotasojen laskiessa ja hyllysaatavuuden parantuessa samanaikaisesti.

 

Tällä hakukierroksella Horizon 2020 -ohjelman pk-instrumentista myönnettiin rahoitusta RELEXin lisäksi neljälle muulle suomalaiselle yritykselle. RELEXin projekti valikoitui mukaan 553 hakemuksen joukosta. Kestoltaan seitsemänvuotisen (2014–2020) ohjelman budjetti on yhteensä lähes 80 miljardia euroa. Ohjelmaa hallinnoivan Euroopan komission tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja sekä parantaa eurooppalaisten yritysten asemaa globaalissa kilpailussa.

 

RELEX on kasvanut voimakkaasti perustamisestaan (2005) lähtien ja toimii nyt 17:ssä maassa Euroopassa, Pohjois-Amerikassa ja Afrikassa. Syyskuussa 2015 yhdysvaltalainen pääomasijoitusyritys Summit Partners teki 20 miljoonan euron sijoituksen RELEXiin.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi