Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Navigate-messut: Korvaako robotti kapteenin?

Meriteollisuuden ja -logistiikan toimijoiden odotettu kohtaaminen Navigate-messuilla koittaa jälleen toukokuussa.
Meriteollisuuden ja -logistiikan toimijoiden odotettu kohtaaminen Navigate-messuilla koittaa jälleen toukokuussa.

Navigate-messut kokoaa toukokuussa Turkuun koolle meriteollisuuden ja -logistiikan kärkitoimijat ja ajankohtaiset teemat. Automatisaation lisäksi aiheita ovat muun muassa superrekkojen kustannustehokkuus ja alan kilpailu.

Meriteollisuuden ja -logistiikan kansainvälinen messutapahtuma NaviGate Expo järjestetään 18.-19. toukokuuta Turun Messukeskuksessa. Mukana on lähes 200 tärkeää alan yritystä. Messuilla on sen ensimmäisenä päivänä vahvasti läsnä Puola, joka esittelee omaa meriteollisuuden osaamistaan.

Ajankohtainen automatisaatio

Navigate-messuilla pinnalle nousee väistämättä Itämeren alueellekin etenevä meriliikenteen automatisaatio; ovatko miehittämättömät alukset tulevaisuutta lähivesillämme. Aiheesta tullaan kuulemaan puheenvuoroja puolesta ja vastaan. Lainopillisia näkemyksiä asiaan tarjoaa merenkulkuun erikoistuneen Lexia Asianajotoimisto Oy:n keskiviikkoinen seminaari, jossa pohditaan meriteollisuuden digitaalista murrosta.

Luvassa on vuoropuhelua miehittämättömien alusten tarjoamista mahdollisuuksista ja pohdintaa, miten digitaalisuus muuttaa meriteollisuuden toimintaa lähitulevaisuudessa: Korvaako robotti kapteenin ja onko digitaalisuus uhka turvallisuudelle?

Ensimmäisen messupäivän ohjelmistoon kuuluu myös Turun yliopiston järjestämä tiedeiltapäivä, jonka aiheena ovat käynnissä olevat ajankohtaiset tutkimushankkeet.

>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi uusimmasta Kuljetus & Logistiikka -lehdestä

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi