Kuljetus ja Logistiikka

 

viktor_ekHuolintayhtiö Victor Ekin uusi logistiikkaterminaali on aloittanut toimintansa Hangossa. Terminaalilla vastataan Suomen eteläisimmän sataman vilkastuneen liikenteen haasteisiin.

Kuljetusalan perheyritys Oy Victor Ek Ab osoitti ketteryyttä ja keskitti kaikki logistiikka- ja merenkulkutoimintansa Hankoon, jossa eletään ennätysvilkkaita aikoja. Yrityksen uusi tavarankäsittelyterminaali sijoittuu rautatien ja syvälaiturin tuntumaan, vaikkakin satama-aidan toiselle puolelle.

– Painopisteemme on terminaalipalvelujen tarjoamisessa, emmekä ole satamaoperaattori, Victor Ekin projektipäällikkö Juha Karjalainen selventää.

Hangon Länsisataman ja entisen troolisataman väliselle tontille nousseessa terminaalissa on tuhat neliötä lämmintä ja toiset tuhat lämmittämätöntä terminaalitilaa.

– Kyse on läpivirtausterminaalista, joka mahdollistaa tehokkaan tilankäytön. Siellä ollaan koko ajan katon alla, vaikka pihatilaakin löytyy, missä voi tehdä nostoja. Terminaali palvelee rekkafirmoja niin viennissä kuin tuonnissa. Teemme esimerkiksi osa- ja suuntakuormia.

Odotuksissa on, että uuden terminaalin kautta kulkisi vuositasolla 50 000–100 000 tonnia tavaraa. Karjalainen kuvailee yrityksen palveluiden kattavan myös laajasti eri kuljetusmuodot sekä dokumentointipalvelut niin pienille kuin suurillekin lähetyksille.

Uusi palvelukonsepti

Projektipäällikkö Juha Karjalainen ei peittele tyytyväisyyttään. Yritys löysi huolintamarkkinoilta raon ja iski siihen kiinni luomalla uuden palvelun.

– Hanko ei ole bulkkisatama, mutta meidän sisätiloissamme sellaisenkin käsittely on mahdollista. Pystymme bulkkaamaan suursäkeistä painesäiliöautoon. Tarjoamme myös ensimmäisenä Hangossa lämmintä terminaalitilaa trailereille yön tai viikonlopun yli kestävään säilytykseen.

Terminaalin lämpö pidetään noin kymmenen astetta plussan puolella läpi talven. Se palvelee erityisesti elintarviketeollisuuden kuljetuksia.

– Kun tavaroita tuodaan Euroopasta, on joskus vaikea huomioida, että ne rahdataan kylmään maahan. On tuotteita, jotka eivät saa päästä jäätymään tai kärsivät liiasta kosteudesta. Esimerkiksi suklaa ja alkoholi tarvitsevat lämminsäilytystä.

>>> Lue koko artikkeli ilmaiseksi verkkolehdestä

 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi