Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

PKC Group kasvattaa markkinaosuuttaan Kiinassa

Ajoneuvojen sähköjärjestelmiä valmistava suomalainen PKC Group on sopinut yhteisyrityksen perustamisesta kiinalaisen Anhui Jianghuai Automobilen (JAC) tytäryhtiön Hefei Jianghuai Automobilen (Hefei JAC) kanssa.

Molemmat osapuolet tulevat omistamaan puolet yhteisyrityksestä.

Yhteisyritys kasvattaa PKC:n markkinaosuutta Kiinassa sekä keskiraskaiden että raskaiden kuorma-autojen segmenteissä viidellä prosenttiyksiköllä. Lisäksi se laajentaa liiketoimintaa linja-autoihin, kevyisiin kuorma-autoihin, pakettiautoihin, lava-autoihin ja muihin kevyisiin ajoneuvoihin.

Yhteisyritys toteutetaan perustamalla uusi yritys Hefein kaupunkiin Anhuin provinssissa Kiinassa. Toiminta on tarkoitus käynnistää vuoden 2016 jälkipuoliskolla.

PKC arvioi yhteisyrityksen työllistävän noin 1000 henkilöä ensimmäisen 12 liiketoimintakuukauden aikana.

JAC on yksi johtavista kiinalaisista ajoneuvovalmistajista.  JAC:n kokonaismyynti vuonna 2015 oli 588 000 ajoneuvoa ja liikevaihto 47 miljardia renminbiä (noin 6,5 miljardia euroa). Yhteisyritys kattaa JAC konsernin nykyisen johdinsarjaliiketoiminnan, ja tarkoituksena on vähitellen ottaa haltuun myös muu tällä hetkellä ulkoistettu johdinsarjaliiketoiminta.

www.pkcgroup.com

 

Lähde: Goodnewsfinland.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi