Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomen käytetyimmät pakettien lähetyspalvelut saman katon alle

shipit_juttu

Suomalaisyritys Shipit kokoaa omaan verkkopalveluunsa Suomen käytetyimmät kuljetuspalvelut, joista käyttäjä voi valita lähetyksiinsä sopivimman. Mukana ovat mm. DB Schenker, GLS, Jetpak, Matkahuolto, Posti, Postnord ja Varova.

Lisääntyneen verkkokaupan myötä kuljetustavan valinta on siirtymässä yhä enemmän kuluttajalle. Shipit vastaa tilanteeseen ja kokoaa kuljetusyritysten erilaiset palvelut vertailtaviksi ja valittaviksi samaan palveluun. Näin kuljetusyritysten palvelut täydentävät toisiaan.

Shipitin kautta kuljetuspalveluiden käyttö tehostuu ja se tekee pakettien lähettämisestä huomattavasti entistä yksinkertaisempaa. Myös hinnoittelulla on pyritty lisäämään aktiivisuutta pakettien lähettämiseen ja houkuttelemaan uusia kohderyhmiä palvelun pariin.

”Logistiikkakustannusten osuus yritysten liikevaihdosta on noin 12 %. Suomessa verkkokauppa kasvaa kovaa vauhtia, mutta muuten sähköinen lähettäminen on edelleen lapsen kengissä. Sähköisten palveluiden käyttö on vähäistä ja kuljetukset tilataan useimmiten vieläkin puhelimitse tai käytetään manuaalisia käsin täytettäviä rahtikirjoja. Olemme mukana kaupan murroksessa, jossa järkiperäistämällä ja kokoamalla palvelut yhden palvelun alle ei ainoastaan lisätä Suomessa ja Suomesta lähetettävien pakettien määrää, vaan koko logistiikkaketju tulee muuttumaan ja tehostumaan ”, kertoo palvelun perustaja ja Shipitin toimitusjohtaja Lari Pihlajapuro.

Keskustelu kuljetusalan palveluiden hinnoista käy julkisuudessa kuumana.  Tehostamalla noutopisteiden käyttöä lähetyskustannukset saadaan pienemmiksi, ja kuluttaja voi noutaa lähetyksen vaikka lähikioskilta, pakettiautomaatista, läheisestä noutopisteestä tai kauppareissun yhteydessä. Shipitissä käyttäjä pääsee valitsemaan omaan aikatauluunsa sopivan palvelun ja ottamaan huomioon kaikki erilaiset mahdollisuudet. Myös kotijakelut onnistuvat helposti.

”Kun lähetykset tehostuvat, Suomeen on kannattavampaa perustaa verkkokauppoja ja tarjota palveluita myös kansainvälisesti”, Pihlajapuro sanoo.

Shipitin palvelun ovat ottaneet vastaan suurella mielenkiinnolla myös kuljetusyritykset, sillä palvelun ansiosta he saavat käyttöönsä todella kustannustehokkaan myyntialustan. Shipitissä ovat mukana palveluillaan mm. DB Schenker, GLS, Jetpak, Matkahuolto, Posti, Postnord ja Varova.

Sähköisen lähettämisen tiedonkulku tapahtuu Pohjoismaiden markkinajohtaja Unifaunin kuljetushallintapalveluilla, joiden avulla tehtiin viime vuonna yli 206 miljoonaa kuljetustilausta. Asiakas saa tulostettua lähetyksiinsä standardin mukaiset osoitetarrat sekä muut lähetysasiakirjat ja tehtyä lähetyksensä täysin sähköisesti.

Shipitin helppokäyttöisistä palveluista pääsee nauttimaan myös kuluttaja. Tämä avaa uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia käydä kauppaa – niin kotimaassa kuin ulkomaille. Shipitillä on noutopisteitä ja pakettiautomaatteja Suomessa yhteensä noin 3000.

Saman alan ulkomaisia toimijoita ovat mm. Packlink.com, Letmeship.com, parcelmonkey.co.uk sekä parcel2go.com.

Kaikki Shipitin palvelut ovat helposti nähtävissä ja vertailtavissa osoitteessa www.shipit.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi