Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Imatran DigiLab-ryhmän -sovellus kertoo puhelimeen, milloin on paras aika ylittää raja

Rajanylittäjien jonotusaika lyhenee jatkossa, sillä he voivat suunnitella liikkumisensa paremmin, kun uusi mobiilisovellus ilmoittaa reaaliajassa rajaliikenteen tilanteesta.

– Imatran kaupunki pyrkii digiryhmänsä kehittelemillä ideoilla tuomaan palveluita lähemmäs niiden käyttäjiä. Lisäksi haluamme lisätä oman alueemme elinvoimaa. Tämä sovellus on hyvä esimerkki molemman tavoitteen toteutumisesta, kaupunginjohtaja Rami Hasu toteaa

Ruuhkien purkamisen ohella sovellus palvelee rajan viranomaisia siten, että hankeen yksi tavoite on digitalisoida rajanylittäjien asiakirjat.

Venäläiset rajanylittäjät hyötyvät siinäkin, että he voivat jatkossa ostaa matkavakuutuksen verkkopalvelujen välityksellä.

Sovellus palvelee myös Imatra-Lappeenranta -alueen elinkeinoelämää ja tarjoaa mahdollisuuden tavoittaa matkailijat. Yrittäjät voivat tarjota sovelluksen kautta markkinointiviestejä ja etuseteleitä. Kokeilu koskee Imatran rajanylityspaikan ohella myös Nuijamaata. Palvelun volyymihyöty on merkittävä, sillä näillä asemilla rajanylitysten määrä on yhteensä noin 3,3 miljoonaa vuodessa. Matkustajien määrä on jälleen kasvussa.

Rajasovelluksen ottaminen käyttöön muilla itärajan asemilla on myöhemmin mahdollista.

– Vastaavaa sovellusta ei ole vielä käytössä. Tämä on aivan uusi tuote, projektipäällikkö Jukka Partinen Imatran kaupungin DigiLab-ryhmästä kertoo.

Uusi sovellus otetaan virallisesti käyttöön ensi keväänä. Nyt sitä koekäytetään toistamiseen joulu-tammikuussa. Koekäyttöön haetaan yhteensä 1000 suomalaista ja venäläistä rajanylittäjää.

Voit hakea sovelluksen koekäyttäjäksi tästä linkistä

 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi