Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

INFRA mukaan SKAL-johtoiseen liikennejärjestöjen ja Suomen Yrittäjien yhteiseen EU-edunvalvontaan

SKAL ry:n toimitusjohtaja Iiro Lehtonen ja Infra ry:n toimitusjohtaja Paavo Syrjö sopimuksen allekirjoitustilaisuudessa 2.11.

Infrarakentamisen toimiala- ja työnantajajärjestö INFRA ry liittyi mukaan Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry:n käynnistämään edunvalvontatoimintaan Brysselissä. Jo yhteensä yhdeksän suomalaisen maantieliikenne- ja yrittäjäjärjestön yksikkö on näkyvä toimija EU-päätöksenteossa.

SKAL:in perustama EU-edunvalvontaverkosto sai yhdeksännen jäsenen, kun sen vahvuuteen liittyi maa- ja vesirakentajia edustava INFRA ry marraskuusta 2017 alkaen. Brysselin edunvalvontayksikkö palvelee INFRAa EU-vaikuttamistyössä. Lisäksi INFRA saa raportointia ja seurantatietoa infrarakentamisen erityiskysymyksiin liittyen.

SKAL tuottaa edunvalvontapalvelut liikennejärjestöjen ja Suomen Yrittäjien yhteisestä Brysselin toimipisteestä. Edunvalvonnan järjestämisestä Brysselissä vastaa toimiston pysyvä EU-edustaja tiimeineen.

– Tavoitteenamme on päästä vaikuttamaan eurooppalaisten liikenneverkkojen rakentamiseen ja rahoitukseen liittyvään päätöksentekoon, joten koemme välttämättömänä olla läsnä siellä, missä päätökset tehdään, Paavo Syrjö luonnehtii.

– Olen vakuuttunut, että EU-edunvalvonta on kannattava panostus INFRAlle, sillä toimistomme on etabloitunut vahvasti EU-kenttään ja infrarakentamisessa tapahtuu nyt paljon, arvioi Brysselin toimiston johtaja, pysyvä EU-edustaja Pasi Moisio.

Brysselin yhteinen EU-edunvalvonta kattaa kaikki keskeiset toimijat parlamentissa, komissiossa, Suomen pysyvässä EU-edustustossa sekä laajan joukon sidosryhmiä. Verkoston suomalaisjärjestöihin kuuluvat SKAL ry:n ja INFRAn ohella Autoliikenteen Työnantajaliitto, Suomen Yrittäjät, Linja-autoliitto, Suomen Taksiliitto, Autoalan Keskusliitto, Suomen Tieyhdistys ja Suomen Autokoululiitto.

INFRA ry on infra-alan toimiala- ja työnantajaliitto. Sen noin 1 500 jäsenyritystä rakentavat ja pitävät kunnossa väyliä, terminaaleja ja kuntateknisiä verkostoja. Ne tuottavat myös kaikessa rakentamisessa välttämättömiä kiviaineksia sekä tarjoavat purku-, kierrätys- ja nostopalveluja sekä teollisuuden infrapalveluja. www.infra.fi @Infra_ry

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi