Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Joka kuudennen autoilijan matka katkeaa – If toi uuden palvelun autoilun ongelmiin

If uudisti ajoneuvovakuutuksensa ja toi autoilijoille uudentyyppisen palvelun helpottamaan kaikissa autoiluun liittyvissä ongelmissa. Uudet vakuutukset palkitsevat huolellisen kuskin aiempaa nopeammin.

Auton omistajista 40 prosenttia ei tutkimuksemme mukaan uskoisi tulevansa toimeen ilman autoa ja suurimmalle osalle sen puuttuminen hankaloittaisi arkea merkittävästi. Vahinkotilastojen mukaan matka kuitenkin usein katkeaa. Esimerkiksi keskimäärin noin joka kuudes autoilija joutuu turvautumaan sijaisautoon oman auton vahingoituttua ajokelvottomaksi, kuvaa tuotepäällikkö Peter Roselius Ifistä.

Todennäköisyys vahingolle vaihtelee merkittävästi paikkakunnan mukaan: suurimmista kaupungeista eniten vahinkoja sattuu Helsingissä ja Espoossa, vähiten Salossa ja Seinäjoella. Eri-ikäisille autoille puolestaan sattuu erityyppisiä vahinkoja: varkaudet ovat suhteessa yleisimpiä vanhoilla, yli 20-vuotiailla autoilla, kun taas alle 3 vuotta vanhoilla autoilla törmätään ja suistutaan tieltä suhteessa useimmin.

– Joissakin tapauksissa vahingon voisi estää, jos tietäisi ajoissa, mitä tehdä esimerkiksi oudon merkkivalon palaessa. Lähdimmekin Ifissä miettimään, voisimmeko auttaa ennaltaehkäisemään isompia ongelmatilanteita tarjoamalla välittömän avun kaikissa autoilun haasteissa. If rakensi autoilijoille korvauspalvelua maksutta täydentävän If Apu -palvelun, jolla saa tukea kaikkialle Suomeen missä tahansa autoa koskevassa kysymyksessä puhelimen tai verkon kautta vuorokauden ympäri.

– Tällä hetkellä useimmin apua haetaan siksi, että on sattunut kolari tai törmäysvahinko. Lähes viidennes tarvitsee neuvoa teknisessä viassa tai hinausta.

Kehitystrendinä yhä yksilöidympi turva ja hinta

Tammikuussa voimaan tullut liikennevakuutuslain muutos laajensi mahdollisuuksia vakuutus- ja vahinkohistorian hyödyntämiseen liikennevakuutusten hinnoittelussa. If on uudistanut nyt kerralla liikenne- ja kaskovakuutukset, hinnoittelun sekä palvelun.

Yksilöllisyys on yhä vahvempi trendi vakuutuksen hinnoittelussa ja sisällössä. Henkilöautojen liikennevakuutuksissa hintaan vaikuttavat Ifissä uutena vuosittaiset ajokilometrit ja auton omistajan lisäksi mahdollisten muiden autolla ajavien kuljettajien iät.

– Etenkin vähän ajaville voimmekin tarjota aiempaa edullisemman vakuutuksen. Lisäksi olemme uudistaneet hinnoittelua luopumalla määräaikaisista alennuksista. Sen sijaan lupaamme ennustettavuutta ilman yllättäviä hinnankorotuksia, kertoo Peter Roselius.

Huolellinen kuski hyötyy aiempaa nopeammin

Ifin uuden liikennevakuutuksen maksimibonus on 80 prosenttia. Useimmat kuskit, joilla on jo vahingottomia vuosia missä tahansa vakuutusyhtiössä, saavat sen vakuutukseensa heti. Kakkosautoon saa automaattisesti saman bonuksen.

– Nuorilla kuskeilla on tilastojemme perusteella todellisuutta huonompi maine. Ifissä haluamme palkita myös nuoria kuskeja vahingottomuudesta, ja liikennevakuutuksen lähtöbonus onkin aina vähintään 30 prosenttia. Bonus nousee 10 prosenttiyksikköä jokaisesta vahingottomasta vuodesta, jolloin aloittelevakin autoilija saavuttaa maksimibonuksen jo viidessä vuodessa, kuvaa Peter Roselius.

Ifin liikenne- ja kaskovakuutuksiin sisältyy maksuton bonusturva, eli saavutettu maksimibonus ei laske yhdestä vahingosta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi