Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Sähköautoja ladataan nyt vilkkaasti K-Latauksen asemilla – latausmäärissä roimaa kasvua

Kuluva vuosi on ollut myötätuulta K-Auton sähköautolatausverkostolle K-Lataukselle. Alkuvuosi ylitti ennusteet, ja sama tahti on jatkunut sen jälkeenkin. Loppuvuoden aikana pääkaupunkiseudulle saadaan vielä kaksi suurempaa asemaa kehäteiden lähelle.

Syyskuussa latausten määrä K-Latauksen asemilla nousi 62 prosenttia edellisvuoden samasta ajankohdasta noin 25 000 latauksen viikkotasolle. Asiakkaiden lukumäärä on myös kasvanut samassa suhteessa lataustapahtumien kanssa – 62 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna. 

K-Latauksella on tällä hetkellä lähes 140 000 käyttäjää. 

“Lokakuustakin on tulossa hyvin syyskuun kaltainen, hyvän kasvun kuukausi”, sanoo K-Latauksesta vastaava Iiro Määttänen

Lataustapahtumia ja asiakasmäärääkin nopeammin on kasvanut myydyn lataussähkön määrä. Jos lukuja tarkastellaan, sähköä myytiin asemilla syyskuussa jo 170 % enemmän verrattuna viime vuoden samaan ajankohtaan. Määttäsen mukaan se kertoo ennen kaikkea täyssähköautojen osuuden noususta ja samalla sähköautoilijoiden latauskäyttäytymisestä. 

 “Sähköautoja ladataan aiempaa useammin ja aiempaa isommalla energiamäärällä kauppareissun aikana”, Määttänen toteaa. 

Kaikki K-Latauksen asemilta ladattava sähkö on kotimaisella tuulivoimalla tuotettua. 

“Meille on erityisen tärkeää, että verkostossamme autonsa lataava voi liikkua päästöttömästi. Siten jokainen sähköautoilija voi omalla päätöksellään laskea oman autoilunsa co2-päästöt jopa nollaan”, hän jatkaa.

Keskiössä suurteholaturit

Myös K-Latauksen latausverkosto laajenee jatkuvasti. Tavoitteena on, että verkosto kattaisi 300 asemaa vuoden 2023 loppuun mennessä. Samalla kasvatetaan myös suurteholatureiden määrää latausasemilla. 

“Panostamme vahvasti etenkin suurteholatausverkoston kasvattamiseen, sillä asiakkaamme haluavat ladata autonsa aiempaa nopeammin ja helpommin juuri esimerkiksi kauppareissun yhteydessä”, Määttänen sanoo. 

Tällä hetkellä eteläisin K-Latauksen asema on Hangossa ja pohjoisin Kittilässä. Seuraavaksi avattavat K-Lataus -asemat kasvattavat erityisesti pääkaupunkiseudun latausmahdollisuuksia.

“Laajennamme kauppakeskus Eastonin latausasemaa reilusti sekä avaamme vielä tämän vuoden aikana kaksi suurempaa asemaa kehäteiden lähelle”, Iiro Määttänen kertoo.

Tällä hetkellä latauspisteitä on noin 1500, mutta kasvua on tiedossa aktiivisesti myös lähitulevaisuudessa.  

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi