Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Onko maantie jo aurattu tai suolattu? Nyt sen voi katsoa kartalta

Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelun uudella ominaisuudella voit tarkistaa, onko maantie esimerkiksi aurattu, hiekoitettu tai suolattu. Tiedot talvikunnossapidosta päivittyvät kartalle lähes reaaliajassa.

Moni tienkäyttäjä on lumimyräkän jälkeen pohtinut, onko hänen reittinsä ehditty jo aurata. Enää tätä ei tarvitse veikata, sillä aurauksen tilanteen voi tarkistaa kätevästi Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta. Samasta palvelusta löytyvät muun muassa kelikamerakuvat. Palveluun pääset tästä.

”Urakoitsijoiden kunnossapitokalusto lähettää tietoa työn etenemisestä. Jos esimerkiksi suolausauto on juuri nyt Lahden moottoritiellä, tieto suolauksesta löytyy jo parin minuutin päästä palvelumme kartalta”, toteaa Liikenneviraston kunnossapidon hankinnan asiantuntija Ismo Kohonen.

Liikennetilanne-palvelun karttaan on merkitty, milloin ja millaista talvikunnossapitoa tietylle tieosuudelle on tehty viimeisen kolmen päivän aikana. Kartasta näkee jo värin perusteella, kuinka kauan sitten talvihoitoa on tehty. Tummin väri kertoo, että viimeisimmästä suorituksesta on kulunut alle tunti, ja vaaleimmalla värillä puolestaan merkitään kaikki 12-72 tuntia sitten tehdyt toimenpiteet.

Odotettu ja toivottu palvelu

Talvihoidon etenemisen seuraamisen mahdollista palvelu on löytynyt useiden tienkäyttäjien toivelistalta. ”Olemme kuunnelleet yksityishenkilöiden ja ammattikuljettajien toiveita. Tämä palvelu on heille kaikille etukäteisjoululahja”, sanoo väylänpidon ylijohtaja Mirja Noukka Liikennevirastosta.

Myös sovelluskehittäjät saavat Liikennevirastolta kovan paketin dataa ennen joulua. Tarjoamme Liikennetilanne-palvelussa näytettävät talvikunnossapidon tiedot jo nyt avoimena datana. Lisätietoa löytyy täältä.

Näin löydät talvikunnossapidon tiedot Liikennetilanne-palvelusta

1. Mene Liikennetilanne-palveluun: http://liikennetilanne.liikennevirasto.fi/.

2. Valitse sivun oikeasta reunasta löytyvästä valikosta painike ”Talvikunnossapito”.

3. Zoomaa lähemmäs, kunnes näet kartalla sinertäviä viivoja. Samassa myös valikon ”zoomaa lähemmäksi” -huomautus katoaa.

4. Klikkaa haluamassasi kohtaa kartalla näkyvää viivaa. Näin saat tarkemmat tiedot kyseissä paikassa kolmen viimeisen vuorokauden aikana tehdyistä talvikunnossapidon töistä.

Palvelua kehitetään palautteen pohjalta

Talvikunnossapidon seuraamisen mahdollistava ominaisuus on tällä hetkellä kokeiluvaiheessa ja sitä kehitetään jatkuvasti palautteen pohjalta. On mahdollista, että reaaliaikaista seurantatietoa ei saada ihan kaikista kunnossapitoajoneuvoista. Teknisten syiden takia kartalla esitetty ajoneuvon kulkema reitti voi poiketa hieman maastossa kuljetusta reitistä. Tämä johtuu siitä, että kartalle piirrettävä reitti muodostetaan erillisen reitinlaskennan kautta.

Jos sinulla on kehitysehdotuksia, voit lähettää niitä esimerkiksi palautesivujemme kautta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi