Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomalainen K.Hartwall on voittanut Englannin markkinoiden uuden pakettirullakon kehitysprojektin

PROJEKTIN ensimmäinen vaihe, joka sisältää K.Hartwallin uuden postirullakon käyttöönoton yhdellä Euroopan suurimmista logistiikkamarkkinoista on arvoltaan yli 18 miljoonaa euroa.

Pakettivolyymien räjähdysmäinen kasvu viimeisten vuosien aikana Euroopassa on asettanut perinteiset posti- ja logistiikkatoimijat uusien haasteiden eteen. Kasvava kansainvälinen kilpailu ja usein vanha logistiikkainfrastruktuuri luovat painetta kehittää uusia innovaatioita pakettikäsittelyn tehostamiseksi.

Tästä johtuen englantilainen posti- ja pakettitoimija käynnisti vuonna 2013 Euroopan suurimman kuormankantajien kilpailutuksen, jonka tarkoituksena oli kehittää seuraavan sukupolven postirullakko. Kehitysprojektin tarkoituksena oli vastata kasvavien pakettimäärien käsittelyyn liittyviin haasteisiin ja tavoitteena on pitkällä aikavälillä korvata osa nykyisestä noin 400 000 rullakon kannasta.

– Asiakkaamme uuden postirullakon ensimmäinen testisarja valmistettiin alkuvuodesta Sipoossa, minkä jälkeen se kävi läpi mittavan testiohjelman Englannissa. Uuden rullakon sarjavalmistus alkaa Sipoossa nyt syksyllä ja koko projektin työllisyysvaikutus tulee olemaan merkittävä seuraavien vuosien aikana. Uusi postirullakko avaa K.Hartwallille varmasti myös uusia mahdollisuuksia tulevaisuudessa, kertoo liiketoimintayksikön johtaja Eero Heinonen K.Hartwallilta.

Uusi postirullakko on suunniteltu erittäin käyttäjäystävälliseksi, tukemaan uutta pakettiautomaatiota postiterminaaleissa sekä varmistamaan mahdollisimman tehokas täyttöaste myös kuljetuksessa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi