Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Suomessa kehitetty Euroopan ensimmäinen hybridirekka

Suomalaiset yritykset Visedo ja Sisu ovat kehittäneet yhdessä sähköisen rinnakkaishybridijärjestelmän raskaiden kuorma-autojen markkinoille, mikä pystyy tuottamaan tehoa 850kW (1140hp) ja vääntöä yli 5000Nm.

Tämä on tärkeä virstanpylväs hybridijärjestelmien kehitykselle polttoaineiden säästämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi raskaassa maantieliikenteessä.

Visedo on suomalainen raskaan kaluston työkoneiden hybridi- ja sähköisten järjestelmien valmistaja, joka valmisti järjestelmälle sähköisen rinnakkaishybridijärjestelmän komponentit. Rinnakkaishybridijärjestelmässä on mekaaninen yhteys sekä diesel- että sähkömoottorilta vetäviin pyöriin.

Sähköinen moottori avustaa diesel -moottoria tarvittaessa ja energiaa vapautuessa lataa sitä varastoon superkondensaattorien kautta. Sähkömoottori sijaitsee moottorin ja vaihdelaatikon välissä, mikä takaa yksinkertaisen kokoonpanon ilman, että olemassa olevaa alustaa tai ripustusta on muutettava.

“Olemme ylpeitä päästessämme näyttämään Euroopalle ensimmäisen läpimurto hybridikuorma-autojärjestelmän, joka antaa tehoja sekä suorituskykyä säästäen samalla polttoainetta ja vähentäen päästöjä.”

“Sähköisen liikenteen vallankumous ja muutos pois dieselin johtavasta asemasta on jo käynnissä maailmalla. Toimitettuaan uraauurtavia hybridi- ja sähköisiä voimalinjoja busseihin, Visedo on ylpeä päästessään kehittämään ratkaisuja seuraavan sukupolven puhtaampiin kuormaautoihin.” Visedon järjestelmäpäällikkö Risto Tiainen kommentoi.

Visedo on kehittänyt sähköisiä voimalinjakomponentteja, jotka työskentelevät rinnakkain Sisun Polar – kuorma-autojen Mercedes-Benz OM471 ja OM473 diesel-moottorien kanssa.

Päätavoitteena oli polttoainekulutuksen ja päästöjen vähentäminen. Samalla voimakas hybridijärjestelmä myös lisää käytettävissä olevaa alhaisen nopeuden vääntöä. Ratkaisu mahdollistaa ajoneuvon käytön sähköavusteisena tai ilman, koska voimalinja on mekaanisesti jatkuva dieselmoottorista akseliin.

Voimanlähteenä on Visedon kestomagneettimoottori, kun taas mekaanista voimansiirtoa hallitsee Visedon PowerMASTER invertteri ja PowerBOOST DC-DC-hakkuri. Energia varastoidaan Visedon PowerCAP superkondensaattoriin. Visedon komponenttien joustavuus mahdollistaa asiakas- ja järjestelmäkohtaisen räätälöinnin ja paremman integraation asiakasjärjestelmiin.

Järjestelmä syöttää lisävoimaa ja latautuu automaattisesti, jolloin kuljettaja voi keskittyä ajamiseen. Kuljettaja voi myös seurata järjestelmän tietoja ja tarvittaessa ohittaa automaattisen järjestelmän.

 

www.visedo.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi