Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudet liikkumisen palvelut ja innovaatiot esillä tänään Helsingissä

Liikkumisen ja liikenteen innovaatiot, palvelut ja konseptit nousevat 24.11.2017 pääosaan Helsingissä järjestettävässä Trafin Liikennelabra-seminaarissa, kun Liikennelabrassa mukana olevat toimijat kertovat kokeiluistaan, tuotteistaan ja liikkumisen tulevaisuudesta.

”Uudet liiketoiminnan mahdollisuudet ja innovatiiviset kokeilut saavat erinomaista tukea suomalaisesta mahdollistavasta lainsäädännöstä. Yritysten kannattaakin ottaa tästä kaikki irti ja testata rohkeasti ja ennakkoluulottomasti erilaisia liikkumisen ja liikenteen palveluja. Onnistuneet kokeilut tukevat kasvua ja edistävät suomalaisten yritysten pääsyä kansainvälisille markkinoille”, toteaa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, joka avaa seminaarin.

Ajoneuvojen ja meriliikenteen autonomiaa, drone-sovelluksia ja digivallankumouksen hyödyntämistä

”Suomessa on käynnissä paljon kokeiluja ja testausta, jotka ovat olennaisia uusien palvelujen muodostumiseksi markkinoille. Esimerkiksi logistiikan tehostamisessa on paljon mahdollisuuksia, johon analytiikka voi tuoda uusia eväitä”, sanoo Trafin tietojohtaja Juha Kenraali.

Seminaarissa liikenne- ja liikkumispalveluja tarjoavat yritykset esittelevät omia hankkeitaan ja kokeiluitaan. Mukana ovat mm. dronejen soveltamiskohteita kehittävä Fleetonomy, Oulun yliopiston autonomiset työkoneet, ajoneuvojen automaatiota kehittävä Sensible4 sekä autonomisen meriliikenteen ekosysteemiä rakentava Dimecc. Päivän aikana myös avataan älykkään digitaalisen vallankumouksen hyödyntämistä Huawein näkökulmasta ja HKL tuo keskusteluun uusien palveluidensa kehittämisen.

”Rohkaisemme myös avoimen datan hyödyntämiseen uusien palveluiden syntymiseksi. Heti seminaarin jälkeen Liikennelabra jatkaakin viikonloppuna järjestettävään Junction-hackathon-tapahtumaan, jossa LVM:n, Trafin ja Liikenneviraston yhteisellä mobility-trackilla pyritään kehittämään uusia liikkumispalveluja erityisesti maaseudulle”, kertoo Kenraali.

Trafin koordinoima Liikennelabra mahdollistaa uusia kokeiluja, palveluja ja ekosysteemejä tuomalla yhteen toimijoita, käynnistämällä yhteistyömahdollisuuksia ja viestimällä käynnissä olevista hankkeista. Seminaarissa on paikalla yritysten, tutkimustahojen ja viranomaisorganisaatioiden edustajia.

Seminaaria voi seurata suorana netissä tai sosiaalisessa mediassa hashtagilla #liikennelabra17.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi