Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uudistunut Mercedes-Benz Tourismo RHD maksimoi matkustusmukavuuden ja turvallisuuden

  • Käyttäjän tarpeisiin suunniteltu: kolme koripituutta, laaja moottorivalikoima
  • Todellinen talousihme: alhainen ilmanvastus, saatavana PPC-vakionopeussäädin
  • Turvallisuus: tarjolla tehokas Active Brake Assist 3 -hätäjarrutusjärjestelmä
  • Matkustamo: uusi ilmastointijärjestelmä takaa ensiluokan matkustusmukavuuden

Mercedes-Benz Tourismo RHD on hallinnut vuosia Euroopan turisti- ja tilausajobussien markkinoita. Nyt taustapeilistä näkyy jo tämän ylistetyn linja-auton seuraaja, kun Mercedes-Benz paljastaa ensimmäiset yksityiskohdat uudesta Tourismo RHD:stä. Malli on uudistettu täysin, jotta se vastaisi paitsi matkustajien tarpeisiin, myös taloudellisuuden ja turvallisuuden yhä kiristyviin vaatimuksiin. Uusi Tourismo RHD nähdään ensimmäistä kertaa julkisuudessa BusWorld Kortrijk -messuilla lokakuussa Belgiassa.

[rivi korkeus=2]

Käyttäjän tarpeisiin suunniteltu: kolme koripituutta, laaja moottorivalikoima

Tourismo RHD on edelleen räätälöitävissä asiakkaan tarpeiden mukaisesti, mutta kaikki muu onkin uutta. Neljä mallia ja kolme koripituutta alle 12-metrisestä aina 14-metriseen saakka takaavat, että uusi Tourismo kattaa laajasti linja-autoilun ”business-segmentin” käyttötarpeet ja -kohteet. Termiin sisältyvät kaikki linja-autoyrittäjille ja -yrityksille tärkeät käyttökohteet käytännöllisestä shuttle bus -autosta aina pitkän matkan turisti- ja tilausajobusseihin saakka.

Tourismo RHD:n monikäyttöisiä mahdollisuuksia parantavat edelleen monipuoliset moottorivaihtoehdot. Ne alkavat kompaktista ja kevyestä, 6-sylinterisestä Mercedes-Benz OM 936 -rivimoottorista, jonka iskutilavuus on 7,7 litraa. Moottori tuottaa 260 kW (354 hv) tehon. Moottorimalliston huipulla on tuttu 10,7-litrainen OM 470 -moottori, josta tehoa löytyy 335 kW (456 hv). Tourismoon on lisäksi tarjolla kaksi ohjaamovaihtoehtoa, ja auton matkustamoa voidaan yksilöidä tilaajan ja käyttäjien tarpeiden mukaisesti.

Muotoilultaan auto on täysin uudistunut. Keulan design sekä kylkien muotojen ja linjojen välinen leikittelevä vuoropuhelu on Mercedes-Benziä tyypillisimmillään. Uusi Tourismo RHD edustaa onnistuneesti tähtimerkille olennaista form and function -suunnittelufilosofiaa.

Todellinen talousihme: alhainen ilmanvastus, saatavana PPC-vakionopeussäädin

Mercedes-Benz Tourismo RHD:n suunnittelussa on painotettu erinomaista taloudellisuutta auton omistajalle ja käyttäjälle. Tarkasti hiotun aerodynamiikan ansiosta ilmanvastus on rajoitettu ennen kokemattomalle tasolle. Ilmanvastuskerrointa kuvaava Cd-arvo on ainoastaan 0.33. Hyvä aerodynamiikka tekee mahdolliseksi myös polttoaineenkulutuksen ja päästöjen pienentämisen.

Kulutusta voi vähentää edelleen lisävarusteena ensi kertaa Tourismoon saatavalla PPC-vakionopeussäätimellä (Predictive Powertrain Control). Auton huoltovälit ovat pitkät ja huolto-ohjelma niin kattava, että uusi Tourismo RHD on todellinen talousihme turisti- ja tilausajobussien vaativassa sarjassa.

Turvallisuus: tarjolla tehokas Active Brake Assist 3 -hätäjarrutusjärjestelmä

Uuden Tourismo RHD:n turvajärjestelmät määrittelevät kerralla uusiksi bussien turvallisuusstandardit. Suunnittelun päämääränä on ollut maksimaalinen aktiivinen turvallisuus onnettomuuksien estämiseksi. Vakiovarustukseen kuuluvien turvavarusteiden lisäksi tarjolla on lisävarusteena Active Brake Assist 3 -hätäjarrutusjärjestelmä – yksi ensimmäisistä linja-automallistoissa. ABA 3 tunnistaa paitsi auton edessä liikkuvat mahdolliset esteet, myös pysähtyneet ajoneuvot ja muut esteet ja käynnistää tarvittaessa voimakkaan hätäjarrutuksen. Mercedes-Benzeille tyypillisesti Tourismo täyttää jo nyt tulevatkin linja-autojen turvallisuusvaatimukset.

Mikäli onnettomuus kuitenkin tapahtuu, patentoitu Front Collision Guard (FCG) tarjoaa tehokkaan suojan kuljettajalle ja etumatkustajalle. Auton rakenteellinen lujuus täyttää jo nyt tulossa olevan ECE-R 66.02 -standardin vaatimukset.

Matkustamo: uusi ilmastointijärjestelmä takaa ensiluokan matkustusmukavuuden

Matkustajien kannalta katsottuna Tourismo RHD:n tärkein ominaisuus on ensiluokkainen matkustusmukavuus. Bussi toivottaa matkustajat tervetulleiksi jo ergonomisista portaistaan lähtien, jotka johdattavat heidät ilmavaan ja miellyttävästi sisustettuun matkustamoon. Uudet Softline-istuimet timantinmuotoisine istuimineen ja selkänojineen muistuttavat luksusluokan Mercedes-Benz-henkilöautojen istuimia ja laatutasoa.

Tourismo RHD:n matkustusmukavuuden viimeistelee täysautomaattinen, kaksivyöhykkeinen ilmastointijärjestelmä, jossa niin lämmitysilman puhallusta kuin ilmastointiakin ohjataan itsenäisesti. Tämä varmistaa pysyvän ja tasaisen lämpötilan koko matkustamossa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi