Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ajotaidot koetukselle – Volvo Trucks Driver Challenge 2018 kilpailu alkaa

Volvo Trucks järjestää historiansa vaativimman ajotaitokilpailun kuljettajille. Driver Challenge 2018 järjestetään Suomessa kutsukilpailuna. Suomen karsinnoissa pääpaino tulee olemaan taloudellisessa ajotavassa, maailmanfinaalissa kuljettajia arvioidaan tämän lisäksi myös ajotaidon ja turvallisuuden näkökulmasta.

Volvo Trucks Driver Challenge ‑kilpailussa parrasvaloissa ovat kuljettajat, jotka ovat turvallisen, taloudellisen ja tuottavan ajotavan huippua. Yrityksen menestymisen kannalta kuljettajan rooli on ratkaisevan tärkeä.

Suomessa kilpailu järjestetään kutsukilpailuna Volvon kuljetusten tietojärjestelmä Dynafleetin kautta kerättyjen tietojen perusteella. Kisaan mukaan haluava kuljetusyritys voi myös olla yhteydessä lähimpään Volvo Trucks jälleenmyyjään lisätietoja varten.

 

Suomen semifinaalit järjestetään touko-kesäkuussa 2018. Jokaisesta seitsemästä semifinaalista kaksi parasta pääsee 18. elokuuta järjestettävään Suomen finaaliin. Suomen mestari matkaa maailman finaaliin, joka järjestetään 13.-14. syyskuuta Ruotsin Göteborgissa. Siellä maailman parhaat kuljettajat pääsevät näyttämään taitonsa ja kilpailemaan maailmanmestaruudesta.

– Suomen aluekilpailussa fokus on polttoainetaloudellisessa ajotavassa. Maailmanfinaalissa painotetaan myös ajotaitoa ja turvallisuutta. Haluamme kilpailun avulla innostaa kuljettajia kehittämään omaa ammattitaitoaan ja samalla nostaa kuljettajien ammatin arvostusta. Ajotaitokilpailu kannustaa oppimaan uutta ja hyödyntämään parhaalla mahdollisella tavalla nykyaikaisten kuorma-autojen omaisuuksia, sanoo Volvon palvelutuotteista vastaava Vesa Soppi.

Soppi odottaa kovatasoista kilpailua, sillä viime kerralla vastaavassa kilpailussa suomalainen sijoittui maailmanfinaalin toiseksi. Tänä vuonna kilpailuun odotetaan yli 12 000 kuljettajaa 44 eri markkina-alueelta eri puolilta maailmaa.

– Suomalaisten kuljettajien perustaso on erittäin hyvä, ja huiput ovat erinomaisia. Terävimmässä kärjessä erot ovat todella pieniä. Tällainen kilpailu innostaa kuljettajia, jotka haluavat kehittyä paremmiksi ja ovat avoimia uusille toimintatavoille, Soppi jatkaa.

Kilpailu ajatetaan kahdella Volvon Älykäs kuljetus -testijaksosta tutulla FH 6×2 -rekkaveturilla, joissa on kuorma päällä ajosuorituksen aikana. Nämä modernit tehdasstandardien mukaiset Volvo kuorma-autot yhdistävät suorituskyvyn ja polttoainetaloudellisuuden. Niissä on kaikkien saatavilla oleva varustus, kuten I-Shift -kaksoiskytkinvaihteisto, älykäs I-See -vakionopeudensäädin ja polttoainetaloudelliseksi optimoitu perävälitys.

– Suomen finaalissa nähdään varmasti ammattitaitoisia ja kunnianhimoisia kuljettajia, jotka hyödyntävät taloudellisen ajotavan oppeja myös arjessaan. Menestyminen edellyttää tehokkaiden työskentelytapojen sisäistämistä ja uteliaisuutta uuden oppimista kohtaan. Hyvät kuljettajat haastavat myös meidät tekemään oman työmme paremmin, Soppi sanoo.

Kilpailijat perehdytetään etukäteen Volvo kuorma-auton teknologiaan. Osallistujat voivat omassa työssään ajaa myös muilla merkeillä, jos niihin on asennettu Dynafleet-järjestelmä. Taloudellisen ajotavan lainalaisuudet ovat samat merkistä riippumatta.

– Pärjääminen kilpailussa edellyttää, että osaa lukea liikennettä ja ymmärtää, miten kuorma-auton massaa hyödynnetään. Ennakointi ja tasaisen jouheva ajosuoritus antavat parhaan lopputuloksen. Volvo Kuljettajakoulutuksen kautta on myös mahdollista parantaa ajosuorituksia merkittävästi, Soppi korostaa.

Katso lisää tapahtuman verkkosivuilta: 
http://www.volvotrucks.fi/fi-fi/services/driver-challenge.html

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi