Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Finnair ja VirtualTraveller tiivistävät yhteistyötä – Videoiden katselukerrat muuttuvat Finnair Plus -palkintopisteiksi

Miltä kuulostaa, jos voisit ansaita Finnair Plus -palkintopisteitä jakamalla kuvaamiasi videoita netissä?  Ennen vuodenvaihdetta se on jo mahdollista.  

Finnair Plus ja suomalainen startup-yritys, VirtualTraveller, käynnistävät joulukuun alkupäivinä ainutlaatuisen yhteistyön. Maailmassa ei tähän mennessä ole ollut yhtään sosiaalisen median palvelua, jossa sisällöntuottaja palkitaan tuottamastaan materiaalista. VirtualTravellerin palvelussa sisällöntuottaja voi vaihtaa tekemiensä 360-videoiden katselukerrat napin painalluksella Finnair Plus -palkintopisteiksi.

VirtualTraveller on sosiaalisen median kanava, jossa reissaajat voivat jakaa ympäri maailmaa ottamiaan 360-videoita.  Kuka tahansa voi perustaa palveluun oman kanavan ja alkaa jakaa videoita. VirtualTravellerin perustaja Jaajo Linnonmaa mietti pitkään palvelua suunnitellessaan, mikä saisi ihmiset tekemään videoita johonkin uuteen palveluun ja keksi lentopisteet:

”Minulla on Instagramissa yli 200k seuraajaa ja videoitani katsellaan päivittäin kymmeniä tuhansia kertoja. Jos voisin nuo kerrat vaihtaa lentopisteiksi ja upgreidata itseni seuraavalla reissulla bisnesluokkaan, niin yhtälönä se on aika toimiva. Luultavasti kuvaisin yhden videon bisneksestä ja näin tarjoaisin mahdollisuuden seuraajilleni myös kokea sen virtuaalisesti”, hän pohtii.

Ideasta tuli totta ja nyt VirtualTravellissa on noin 500 travellereiden kuvaamaa 360-kameralla kuvattua videota. Linnonmaa on varma konseptin menestyksestä, koska palaute on ollut pelkästään positiivista: 

“Olen jo kysynyt suomalaisilta tubettajilta ja Instavaikuttajilta kiinnostusta alkaa tehdä videoita palveluun, jossa katselukerrat voi vaihtaa lentopisteisiin. Jokainen on ollut kiinnostunut ja monet ovatkin jo tehneet ensimmäiset 360 videonsa. Moni myös näkee, että 360 vloggaaminen on se seuraava juttu.”

Monipuolista yhteistyötä Finnair Plus -ohjelman kanssa

Virtual Traveller -palvelun sisällöntuottajat ansaitsevat Finnair Plus -palkintopisteitä, ja sen lisäksi  Finnair näkyy VirtualTraveller-palvelussa mainosten kautta. VirtualTravellerin palvelusta löytyy myös ainutlaatuista materiaalia, jossa tubettaja Roni Bäck esittelee Finnairin uusimman konetyypin businessluokkaa.

”360-videot tuovat uuden ulottuvuuden matkakohteista haaveiluun ja matkojen suunnitteluun”, sanoo Jenni Auvinen Finnairin markkinoinnista. ”Finnair Plus -palkintopisteiden ansaintamahdollisuus on omiaan houkuttelemaan mukaan lisää laadukkaan sisällön tekijöitä.” 

Entistä elämyksellisemmät, joka suuntaan avautuvat 360-videot ovat kovassa nousussa maailmalla. Suuri syy on kuluttajille tarjottavien 360-kameroiden hintojen putoaminen. Toinen suuri syy on entistä paljon syvempi ja kokonaisvaltaisempi elämys, jonka 360-videot tarjoavat. Sekä tarinankerronta että elämyksellisyys siirtyvät aivan uudelle tasolle.

Näistä uusista mahdollisuuksista on kiinnostunut myös moni tunnettu julkisuuden hahmo. Salatuista elämistä tuttu Johanna Puhakka on kerännyt Instagramissa jo huikean määrän seuraajia. Nyt hän on innoissaan 360-kameran ja VirtualTravellerin tarjoamista mahdollisuuksista: 

“Rakastan ulkomailla reissatessa raapustaa ylös parhaat raflakokemukset ja kuvata erilaisia miljöitä ja näköalapaikkoja instagram stooreihin, 360 kameran avulla on päässyt paljon konkreettisemmin näyttämään mitä ympärillä tapahtuu, miltä esim. kanjonin ylistys köysiradalla OIKEESTI tuntuu! Seuraajat myös tykkää mun matkakertomuksista ja oman elämänsä reportterina toimiminen on ollut tosi hauskaa.”

VirtualTraveller haluaa tarjota travellereille helpon tavan jakaa sisältöjä ja katselijoille helpon tavan löytää videosisältöjä. Aikooko VirtualTraveller haastaa myös YouTuben ja Instagramin kaltaiset jättiläiset? Linnonmaa innostuu kysymyksestä:

“Todellakin ja meillä on myös aseet heidän lyömiseen. Youtube on yksi iso roskalaatikko, josta on todella vaikea löytää haluamansa. Jos yrität etsiä 360 videoita, niin saat vartin etsiä ennen kuin löydät haluamasi. Meillä videoita voi hakea maan, maanosan tai vaikkapa harrastusten perustella. Toinen haluaa nähdä biitsivideoita ja toinen museoita. Lisäksi uskon, että moni haluaa nähdä kohteesta riippumatta tiettyjen travellerien videoita. Me luomme uusia tubetähtiä tai oikeastaan 360-vloggaajia. Instagram taas ei palkitse käyttäjiään mitenkään. Meillä sisällöntuottaja voi vaihtaa katselukerrat lentopisteiksi ja näin matkustaa uusiin paikkoihin kuvaamaan lisää videoita. “

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi