Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Haaveista totta – Mies ja Nissan Navara Dakarin rallissa

Kuva: Nissan

‘Dream… Dare… Live it’ (Unelmoi, uskalla, tee se) on maailmankuulun Dakar-rallin tunnuslause. Näihin sanoihin kiteytyy se, mitä yksi mies ja hänen Nissan Navaransa tekevät tässä kuussa.

  • Mindaugas Plukys starttaa 9000 kilometrin pituiseen Dakar-ralliin Nissan Navaralla
  • Uskomaton seikkailu täyttää Plukysin unelman Dakar-rallin läpiviemisestä
  • Seuraa matkaa osoitteessa www.facebook.com/iGo2Dakar

 

Mindaugas Plukys osti Navaran, etsi sopivat sponsorit auttamaan auton muokkaamisessa ja lähetti sen Atlantin valtameren poikki kohti Dakar-rallin lähtöviivaa, Liman kaupunkiin Peruun. Median edustajaksi akkreditoitunut Plukys ajaa saman reitin kuin ralliin kilpailijoina osallistuvat ja tuottaa samalla reitin varrelta kuva- ja videomateriaalia. Ralli ja Plukysin seikkailu starttaavat 6. tammikuuta.

Ajoitus Plukysin “Kerran elämässä” -seikkailulle ei voisi olla parempi: vaativa Dakarin ralli täyttää tänä vuonna 40 vuotta, ja samat lukemat kirjataan Plukysin omaan matkamittariin myöhemmin vuoden aikana.

“Jokin Dakarin rallissa on aina kiehtonut ja inspiroinut minua. Olen suunnitellut tätä seikkailua jo viiden vuoden ajan. Olen aina sanonut, että teen sen ennen kuin täytän 40, joten lähtöviivalle pääseminen tämän vuoden tammikuussa on ollut tavoitteeni”, Plukys kertoo.

Liettuan Vilnassa asuva Plukys työskentelee Nissanin Baltian alueen viestintäpäällikkönä. Oli siis sanomattakin selvää, että ajoneuvoksi unelmien matkalle valikoitui ”lujaksi syntynyt ja fiksuksi tehty” Nissan Navara.

Plukys osti Navaransa viime vuoden syyskuussa ja on siitä lähtien työskennellyt yhteistyössä lisävarustetoimittajien kanssa ajoneuvonsa muokkaamiseksi sopivaksi Dakarin reitille, jota monet pitävät maailman vaativimpana.

Double Cab -mallisen Navaran voimanlähteenä toimii 2,3-litrainen dieselmoottori, jonka parina on kuusivaihteinen manuaalivaihteisto. Flame Red -ulkovärillä viimeistellyn auton maavaraa on korotettu 4 cm Old Man Emu -jousituksen avulla. Ajoneuvon ulkoasu ja kestävyys on viimeistelty Nissanin omilla kylkiputkilla ja takapuskurin kulmaputkilla. Lisäksi autoon on asennettu Rival-alustansuoja ja Hella LED -valosarja parantamaan näkyvyyttä pimeillä yötaipaleilla. Avolavan pohjaa suojaa muovinen lavasuoja, ja alumiininen lavakate varmistaa sen, että lava on turvallinen säilytyspaikka matkatavaroille.

Ajoneuvon katolta löytyvät Thulen taakkateline sekä Lazer Triple R 16 LED -valosarja. Näyttävän ulkoasun viimeistelevät 18-tuumaiset mustat alumiinivanteet ja Cooper Discover ST Maxx -renkaat.

Ajoneuvon sisätilat ovat standardimalliset, lukuun ottamatta 220 V taajuusmuuntajaa ja neljää ylimääräistä USB-liitäntää.

”Navaran luja ja fiksu luonne tekee siitä täydellisen auton tähän seikkailuun. Matka-autoni on muuten täysin perusvarusteltu Navara, mutta sen jousitusta on paranneltu ja auton koria on suojattu hieman normaalia enemmän. Muut uudet komponentit on lisätty vain elämää helpottamaan. Reitti Etelä-Amerikan halki tulee olemaan vaikea, mutta uskon Navaran selviytyvän siitä”, Plukys kommentoi.

Dakarin ralli on äärimmäisen suosittu urheilutapahtuma liettualaisten autofanien keskuudessa. Vuoden 2018 kilpailuun osallistuu kolme kuljettajaa, kaksi kakkoskuskia ja yksi moottoripyöräilijä maasta, jonka asukasluku on alle kolme miljoonaa.

Plukyksen kumppaniksi unelmien seikkailuun lähtee valokuvaaja Andrius Laucius. Kaksikko seuraa kilpailijoita 6. tammikuuta käynnistyvässä rallissa. Heidän tavoitteenaan on ylittää maaliviiva kaksi viikkoa, 14 etappia, 9000 kilometriä ja kolme maata myöhemmin Argentiinan Cordobassa.

Kaksikon matkaa voi seurata Facebookissawww.facebook.com/iGo2Dakar

Nissan Navara rakentuu Nissanin yli 80-vuotiselle kokemukselle avolava-autojen valmistamisesta. Se palkittiin arvostetulla International Pickup Award -palkinnolla vuonna 2016, ja sitä on myyty yli 50 000 kappaleetta Euroopassa viimeisen kahden vuoden aikana. Kuten muillakin Nissanin hyötyajoneuvoilla Navaralla on viiden vuoden/160 000 kilometrin takuu.

Navarassa on käytetty samaa crossover-DNA:ta, joka on tuottanut useita menestysmalleja, kuten Qashqain, X-Trailin ja Juken. Navara tarjoaakin avolavamarkkinoille uuden viimeistely-, tyyli-, mukavuus- ja laatutason sekä huipputeknologiaa, mm. Around View Monitor -kamerajärjestelmän ja Intelligent Emergency Braking -hätäjarrutusjärjestelmän.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi