Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

astara Teamissa Dakariin valmistautuva Patricia Pita: ”Nykyään naiset tietävät, että on mahdollista unelmoida isosti”

astara, yksi maailman johtavista liikkumisyhtiöistä, osallistuu kolmantena peräkkäisenä vuonna Dakar-ralliin. astara Teamin johdattavat yhteen maailman vaativimpaan autokilpailuun kaksi naiskuljettajaa: espanjalainen Laia Sanz ja uruguaylainen Patricia Pita. Kyseessä on ensimmäinen kerta rallin historiassa, kun T1.2 Ultimate -luokassa kilpailevan tallin molemmat kuljettajat ovat naisia.

Patricia Pita ja hänen kartturinsa Paolo Boggioni.

”Naisena oleminen historiallisesti miesvaltaisessa urheilulajissa voi kannustaa tyttöjä ja nuoria olemaan mitä he haluavat olla. Nykyään naiset tietävät, että on mahdollista unelmoida isosti”, sanoo Patricia Pita.

astara kilpailee Dakarissa sähköpolttoainetta käyttävillä astara 02 Concept -autoillaan. astara Team on Dakarin edelläkävijä sitoutumisessaan kestävään kehitykseen. Ensi vuoden rallia varten talli on parantanut käyttämänsä synteettisen polttoaineen koostumusta saavuttaakseen täysin neutraalin hiilijalanjäljen. Kilpailun jälkeen astara mittaa, raportoi ja kompensoi aiempien vuosien tapaa koko tiimin suorat ja epäsuorat CO2-päästöt.

astaran Dakar-tiimissä on mukana yhteensä 30 henkilöä. Tiimin vahvuudessa on muun muussa kuusi mekaanikkoa, kisainsinööri, tiimipäällikkö, urheilujohtaja, fysioterapeutti, viestintäpäällikkö sekä kaksi kamerahenkilöä. Kisa-autojen lisäksi tiimillä on käytettävissään kaksi nelivetoista tukiautoa, lehdistöauto, kaksi kuorma-autoa, kaksi perävaunua sekä kolme matkailuautoa.

astaran monimuotoisessa tiimissä on jäseniä useasta eri maasta muun muassa Espanjasta, Italiasta, Uruguaysta, Chilestä, Brasiliasta, Ranskasta, Venezuelasta, Marokosta ja Etelä-Afrikasta. Kaikilla heillä on erilaiset taustat, mutta tiimillä on yhteinen tavoite: valloittaa T1.2 Ultimate -luokka Dakarissa.

”Tämän tiimin vahvuus on sen yhtenäisyydessä ja sitoutumisessa, jonka avulla voimme voittaa haastavat hetket yhteisellä ponnistelulla. Sinnikkyydellä ja suurella innostuksella pystymme saavuttamaan suurimmat tavoitteemme”, sanoo espanjalainen Laia Sanz, joka osallistunut Dakariin moottoripyörällä peräti 11 kertaa. Autoluokassa hän Dakarissa mukana kolmatta kertaa.

astara Team on vuonna 2021 perustettu Dakar-tiimi, jonka tavoitteena on osoittaa, että teknologinen huippuosaaminen mahdollistaa kilpailemisen ympäristön huomioiden. astara 02 Concept on takavetoinen, 2.9 V6 Biturbo -moottorilla varustettu, aavikkoralliin suunniteltu auto, johon on tehty useita parannuksia tämän vuoden Dakar-autoon verrattuna.

46:s Dakar-ralli ajetaan viidennen kerran Saudi-Arabiassa 5.-19. tammikuuta. Ralli koostuu yli 5000 kilometrin reitistä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi