Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Opel myy Suomen ja Baltian maahantuontitoiminnot LänsiAuto Oy:lle

Saksalainen autonvalmistaja Opel Automobile GmbH myy Suomen maahantuojan Opel Finland Oy:n liiketoiminnan LänsiAuto Oy:lle. Samalla Baltian Opel-liiketoiminnot siirretään Opel Finland Oy:n alaisuuteen. Muutos on osa Opelin marraskuussa 2017 julkistamaa PACE!-suunnitelmaa.

Opel terävöittää liiketoimintastrategiaansa Pohjoismaiden ja Baltian alueella. Tavoitteena on lisätä marraskuussa 2017 julkistetun PACE!-suunnitelman mukaisesti ketteryyttä, joustavuutta ja tehokkuutta.

Opel ja LänsiAuto ovat allekirjoittaneet sopimuksen, jolla jo pitkään merkin kanssa yhteistyötä tehnyt LänsiAuto ostaa Opelin maahantuontiyhtiön Opel Finland Oy:n sekä Opelin Baltian maahantuontitoiminnot. Kaupan toteutuessa LänsiAutosta tulee Opelin maahantuoja Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa. Kauppa edellyttää vielä kilpailuviranomaisten hyväksynnän. Nykyiset työntekijät Suomessa ja Baltiassa jatkavat kaupan myötä Opel Finlandin palveluksessa.

”PACE!-liiketoimintasuunnitelman tavoitteiden mukaisesti tämä päätös tekee myyntiorganisaatiomme ketterämmäksi ja tehokkaammaksi ja sitä mukaa entistä kilpailukykyisemmäksi”, kommentoi Opel/Vauxhallin Euroopan liiketoiminnasta vastaava johtaja Xavier Duchemin. ”LänsiAuto on meille erittäin tärkeä ja pitkäaikainen yhteistyökumppani yli 40 prosentin markkinaosuudella merkin kokonaismyynnistä Suomessa ja sillä on kasvava ja merkittävä asema. Olemme luottavaisia, että uuden liiketoimintamallin myötä Opelin menestys Suomessa jatkuu, ja liiketoimintamme Baltian maissa kehittyy paikallisessa omistuksessa entisestään.”

LänsiAuto on yksi Suomen suurimmista jälleenmyyjistä autoalalla. Sen kokonaisliikevaihto oli vuonna 2017 noin 310 miljoonaa euroa ja sen palveluksessa on lähes 600 työntekijää. LänsiAuto on kaksinkertaistanut kokonaismyyntinsä viimeisen viiden vuoden aikana. Opelin ja LänsiAuton yhteistyö käynnistyi vuonna 1981 ja se on kasvanut merkittävästi vuosikymmenten aikana.

Vuonna 2017 myytiin Suomessa 7 700 ja Baltiassa 3 000 Opelia.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi