Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin uusi strategia tähtää maailman turvallisimpaan, sujuvimpaan ja ympäristöystävällisimpään liikenteeseen

Liikenteenohjausyhtiö Traffic Management Finlandin (TMFG) visiona on luoda yhdessä muiden liikennealan toimijoiden kanssa Suomeen maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne. Yhtiö pyrkii tavoitteeseen tuottamalla maailman parasta liikenteenohjausta ja liikennetietoa. Käytännössä tämä tarkoittaa liikenteen datan avaamista kaikkien kehittäjien käyttöön ja palvelukehityksen vauhdittamista liikennetiedon markkinapaikan Digitrafficin avulla.

Vuoden alussa toimintansa käynnistänyt liikenteenohjauskonserni TMFG on määritellyt toimintansa suuntaviivat. Liikenteenohjausroolinsa ohella yhtiö aikoo toimia liikenteen innovaatioalustana.

Megatrendit, kuten ilmastonmuutoksen torjuminen ja kaupungistuminen, edellyttävät yhä sujuvampaa liikennettä. Digitalisaatio puolestaan mahdollistaa älykkäät palvelut, jotka tekevät liikenteestä entistä turvallisempaa, sujuvampaa ja ympäristöystävällisempää.

”Älykkäät palvelut perustuvat pitkälti liikenteen reaaliaikaiseen tilannekuvaan. Sen tuottamisessa TMFG:llä on keskeinen rooli Suomessa”, sanoo yhtiön hallituksen puheenjohtaja Pertti Korhonen.

Liikennetiedon markkinapaikka rakenteille

”TMFG tarjoaa uuden strategiansa mukaan liikennetietoa muille liikennepalvelujen tuottajille tukeakseen liikenteen ekosysteemin kehittymistä. TMFG:n rooli uusien palvelujen mahdollistajana konkretisoituu liikennetiedon markkinapaikassa Digitrafficissa. Digitrafficin tarjoamalla alustalla kiinnostuneet toimijat voivat kerätä, yhdistää, jakaa ja laskuttaa liikennetietoa”, sanoo Pertti Korhonen.

Digitrafficin sisältämiä tietoja on liikenteenkäyttäjien käytettävissä TMFG:n uudessa Liikennetilanne-sovelluksessa, jonka yhtiö on lanseerannut tänään.

TMFG:n rooliin ei kuulu kilpailla kaupallisten toimijoiden kanssa vaan mahdollistaa uutta, innovatiivista markkinalähtöistä liikenteen palvelutarjontaa. Kaiken toiminnan tavoitteena on parantaa liikenteen turvallisuutta, vähentää päästöjä, tehostaa logistiikkaa ja väylien käyttöä, lisätä kustannustehokkuutta ja luoda mahdollisuuksia yrityksille, jotka kehittävät liikennepalveluja myös vientiin.

”Uusien ratkaisujen mahdollistaminen on uusi strateginen näkökulmamme. Sen ohella toteutamme luonnollisesti perustehtäväämme tuottaa turvallisen ja sujuvan liikenteenohjauksen ja -hallinnan palveluita”, sanoo Pertti Korhonen.

Yhteistyöllä älykkäitä matkaketjuja

TMFG:n visio – Älykkäillä palveluilla maailman turvallisin, sujuvin ja ympäristöystävällisin liikenne – toteutuu liikennealan toimijoiden yhteistyöllä. Esimerkiksi sujuvat matkaketjut, jotka auttavat matkustajaa löytämään vaivatta itselleen parhaan kulkuvälineiden yhdistelmän, rakentuvat yhteisvoimin.

Yhteistyön ja uudistumisen tukemiseksi TMFG on asettanut tavoitteikseen hyödyntää kaikkien liikennemuotojen ohjauksen synergioita sekä olla yksi Suomen parhaista työpaikoista. TMFG kehittää henkilöstönsä ja johtamisensa osaamista varmistaakseen liikenteen turvallisuuden, sujuvuuden ja ympäristöystävällisyyden vahvan perustan.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi