Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mobiiliajokortti julkiseen testaukseen

Ennen Autoilija-sovelluksen ja siihen kuuluvan mobiiliajokortin varsinaista käyttöönottoa sovellus on avattu julkiseen testaukseen Android-puhelimiin. Jotta sovelluksen käyttö olisi mahdollisimman sujuvaa, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom testaa Autoilija-sovelluksen viimeisiä muutoksia ja varmistaa sovelluksen suorituskykyä kasvavalla käyttäjämäärällä.

Julkinen testaus on mobiilisovelluskehityksen tyypillinen vaihe, missä sovellus julkaistaan ladattavaksi rajatulle käyttäjämäärälle.

Julkinen testaus aloitetaan Android-käyttöjärjestelmästä. Autoilija-sovelluksen beta-versio löytyy Google Playsta (Ulkoinen linkki). Testaajia pääsee kerralla mukaan rajattu määrä ja määrää lisätään asteittain. – Päivitys 14.5.2019: Testaajamäärä on tältä erää täynnä. Ilmoitamme, kun sovellusta voi jälleen ladata. Seuraa Traficomin Facebook (Ulkoinen linkki)– ja Twitter (Ulkoinen linkki)-tilejä sekä Traficomin nettisivuja.

Autoilijan iOS-version testaamisen aikataulusta tiedotetaan myöhemmin. 

Miksi julkinen testaus? 

Haluamme hyödyntää julkisen testauksen tuoman mahdollisuuden lisätä käyttäjien määrää vähitellen sekä seurata hallitusti taustajärjestelmiemme kuormaa ja kansalaisten kiinnostusta sovellusta kohtaan. Julkinen testaus on mobiilipalveluiden kehittämisessä normaali tapa testata sovellusta. 

Sovelluksen asteittaisella käyttöönotolla voimme myös parantaa sovelluksen toimintavarmuutta ja taata kansalaisille sen parissa paremman käyttökokemuksen. Autoilija-sovelluksen osalta open betassa testataan myös sitä, miten Traficomin taustajärjestelmät kestävät suuremmat latausmäärät ja niiden aiheuttaman rekistereihin suuntautuvan kuormituksen. 

Kuka voi ladata Autoilija-sovelluksen tässä vaiheessa? 

Autoilija-sovelluksen voi ladata, jos puhelimen käyttöjärjestelmä on Android 7.0 tai uudempi ja sovelluksen käyttöönottaja on täyttänyt 15 vuotta. Kun sovellus otetaan käyttöön, pitää tehdä vahva sähköinen tunnistautuminen mobiilivarmenteella tai verkkopankkitunnuksilla. 

Jotta Autoilijan mobiiliajokortti näkyy: 

  • pitää olla voimassa oleva suomalainen ajokortti 
  • ajokorttia varten pitää olla käytettävissä sähköisessä muodossa oleva valokuva passi- tai ajokorttirekisterissä. Valokuva löytyy, jos olet toimittanut valokuvan ajokorttia varten vuonna 2013 tai sen jälkeen, tai sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti. 

Ilman mobiiliajokorttia sovelluksesta näkyy omien ajoneuvojen tiedot. 

 
Tutustu Autoilija-sovellukseen www.autoilija-sovellus.fi 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi