Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Moottoripajanuoret kisaavat Puolangan jääradalla tulevana viikonloppuna


Välillä koneet käyvät kuumina. Kuva viime syksyn Moottoripajan syysrälläkästä Pieksämäen Paltaselta. 

Moottoripajanuoret kokoontuvat lauantaina 26.1.2019 Kainuuseen perinteisiin jäärata-ajoihin. Kisoissa autot ajavat Puolangan moottorikerhon jääradalla pajojen välisestä mestaruudesta.

Kisoihin startataan aamulla Joutenlammen kurssikeskukselta ja noin klo 11 aloitetaan Puolangalla harjoitteluajot ja itse kisat alkavat noin klo 13.

– Mukaan ajoihin on tulossa ennätyksellisen paljon moottoripajoja. Paikalle on tulossa pajoja Lahdesta, Lempäälästä, Limingasta, Kalajoelta, Kajaanista, Pyhäjoelta ja Pyhtäältä. Pohjoisimmat nuoret tulevat Sodankylästä asti, sanoo suunnittelija Veijo Kiviluoma Nuori kirkko ry:n luotsaamasta Moottoripaja-toiminnasta.

Puolangan jääradalla ajetaan kisaa autoilla yksitellen kelloa vastaan tavoitteena selvittää kenen pajalle kiertopalkinnot lähtevät.

Moottoripajat kokoontuvat 5-6 kertaa vuodessa ajoharjoittelutapahtumiin ja tällä kertaa tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kajaanin seurakunnan ja Nuori kirkko ry:n moottoripajatoiminnan kanssa.   

Mikä moottoripaja?

Moottoripajatoiminnan tavoitteena on vahvan sosiaalisen tuen antaminen nuorille, jotka ovat vaarassa jäädä työ- ja koulutuspalvelujen ulkopuolelle. Kohderyhmän nuoret kaipaavat vahvempaa tukea kuin heille on tällä hetkellä mahdollista tarjota. Nuoret korjaavat ja rakentavat autoja tai mopoja moottoripajoilla, joissa on saatavilla moniammatillista tukea ja ohjausta ja jossa he saavat myös työkokemusta.

Suomessa toimii tällä hetkellä 30 moottoripajaa muun muassa seurakuntien, kuntien ja työpajojen toimesta. Moottoripajatoiminnan sisältöihin kuuluu liikennekasvatus, kouluopintojen tukeminen, syrjäytymisen ehkäisy, sosiaalinen vahvistaminen ja nuoren kokonaisvaltaisen kasvun tukeminen. Moottoripajaan tullaan kaverien, kouluyhteistyön, työvoimahallinnon, seurakuntadiakonian tai sosiaalitoimen yhteistyön kautta.                               

Nuori kirkko ry on ev.lut. kirkon palvelujärjestö, joka aloitti toimintansa 1.1.2017. Nuori kirkko ry:n toiminnan tarkoituksena on tukea lapsen ja nuoren kokonaisvaltaista kasvua ja osallisuutta, kehittää ja palvella evankelis-luterilaisissa seurakunnissa toteutuvaa lapsi-, varhaisnuoriso- ja nuorisotyötä, järjestää tavoitteiden mukaista toimintaa sekä vaikuttaa lasten, nuorten ja heidän perheidensä hyvän elämän edellytyksiin kirkossa ja yhteiskunnassa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi