Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Neste selvitti: mobiilimaksamisen suosio kasvussa ‒ jopa yksi neljästä autoilijasta maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella

Mobiilimaksamisen suosio on kasvussa, selviää Nesteen suomalaisille autoilijoille teettämästä tuoreesta kyselystä*. Kyselyyn vastanneista jo 40 % käyttää arjessaan mobiilimaksamista esimerkiksi verkko-ostoksissa tai kaverille rahaa siirtäessä. Vastaava luku vuoden takaisessa kyselyssä oli 29 %. 

Kyselyssä kartoitettiin myös sitä, miten aktiivisesti auton tankkaus ja pesu maksetaan mobiilisovelluksella. Vastanneista jopa yksi neljäsosa (26 %) maksaa tankkauksen tai autopesun puhelimella.  

“Mobiilimaksaminen on monelle suomalaiselle arkipäivää ja varmasti osaltaan myös tottumiskysymys. On hienoa huomata, että autoilijoiden keskuudessa mobiilimaksamisen suosio on kasvanut entisestään. Yhä useampi maksaa puhelimella myös tankatessa tai pesettäessä autoaan. Kun puhelimella maksamista on testannut muutaman kerran, on matalampi kynnys ottaa mobiilimaksaminen käyttöön laajemminkin”, kertoo Nesteen Marketing & Services -liiketoiminta-alueen markkinointijohtaja Mika Hyötyläinen. 

Mobiilitankkaajista valtaosa maksaa aina puhelimella 

Niistä kyselyyn vastanneista, jotka ovat kokeilleet tankkauksen tai autopesun maksamista mobiilisovelluksella, valtaosa (80 %) ei ole enää palannut kortilla tai käteisellä maksamiseen. Tankkaus ja autopesu maksetaan siis puhelimella joka kerta tai aina muistaessa.

“Tulos viittaa siihen, että mobiilimaksaminen koetaan kätevämmäksi kuin kortilla tai käteisellä maksaminen. Kyselyn avoimissa palautteissa korostuvat mobiilisovelluksella maksamisen helppous ja nopeus sekä se, että huonoissa sääoloissa maksun voi hoitaa kätevästi auton sisältä käsin”, Hyötyläinen jatkaa.   

Kyselyyn vastanneista ne, jotka eivät olleet hyödyntäneet asioinnissaan mobiilisovellusta, kertoivat etteivät luota oman puhelimensa käyttövarmuuteen tai mobiilisovellusten turvallisuuteen. Osa vastaajista ilmoitti myös suosivansa mieluummin kortin tai käteisen käyttämistä tunnesyistä. 

Nesteen mobiilisovelluksen suosio kasvanut vuodessa lähes 70 %

Neste lanseerasi oman mobiilisovelluksensa, Neste-äpin, yksityisautoilijoiden käyttöön vuonna 2017. Yrityksille Neste-äppi avattiin keväällä 2018.

“Neste-äpin suosio on kasvanut viimeisen vuoden aikana huimasti, sillä olemme kehittäneet sovelluksen sisältöä sekä toiminnallisuuksia jatkuvasti. Mobiilisovelluksella maksettujen kuukausitankkausten määrät ovat kasvaneet syyskuusta 2018 lähtien jopa 68 %” Hyötyläinen iloitsee.  

Neste-äppi on tällä hetkellä käytössä Suomessa ja Virossa. 

Lue lisää Neste-äpistä täältä

*) Nesteen autoilijapaneelilla teetetty kysely toteutettiin 5.-13.9.2019 välisenä aikana. Kysely lähetettiin 1 439 vastaanottajalle, joista 273 vastasi kyselyyn (vastausprosentti 19 %). 

Lähde: Neste Oyj

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi