Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

SKAL: Auto- ja kuljetusalat avaavat uramahdollisuuksiaan

Kuljetus-Logistiikka 2019 -messujen Liikenneareenalla tehdään historiaa, kun auto- ja kuljetusalojen järjestöt, Puolustusvoimat ja yritykset edistävät yhdessä alalle hakeutumista.

Auto- ja kuljetusalat tarjoavat runsaat 7 000 uutta työpaikkaa joka vuosi. Alojen toimijat ovat ensimmäistä kertaa yhdistäneet voimansa esitelläkseen koko auto- ja kuljetusklusteria, sen tarjoamia työ- ja uramahdollisuuksia sekä koulutuspolkuja Kuljetus-Logistiikka 2019 -messuilla 9.-11.5. Liikenneareena-osastolla (6m28).

Liikenneareena on tutustumisfoorumi kaikille, jotka harkitsevat tulevaisuuden suuntaansa. Onpa kyse peruskoulun päättävästä nuoresta, varusmiespalvelusta aloittavasta, alan vaihtoa pohtivasta tai auto- ja kuljetusalalla jo töissä olevasta. Auto- ja kuljetusala ovat monipuolisia aloja, jotka tarjoavat runsaasti erilaisia opiskelu- ja työmahdollisuuksia – ja ne ovat varmoja työllistäjiä myös tulevaisuudessa.

Ammattien ja työtehtävien kirjo auto- ja kuljetusaloilla on laaja kuljettajasta ja mekaanikosta aina logistiikan ja liiketoiminnan johtotehtäviin asti. Alat tarjoavat hyviä erikoistumisen ja kehittymisen mahdollisuuksia.  Liikenneareenan tavoitteena on saada nuoret ja erilaisissa ammateissa työskentelevät kiinnostumaan näistä toimialoista ja houkutella näin alalle uusia työntekijöitä. Se tarjoaa tietoa myös aloilla jo työskenteleville siitä, miten he voivat kouluttautua ja vaihtaa tehtäviä alan sisällä.

Liikenneareenalla kerrotaan työtehtävistä sanoin ja kuvin, ja myös jäätelöä on tarjolla. Tosielämän uraoppaina toimivat alojen ammattilaiset, joilta voi kysyä suoraan ammatin sisällöstä. Koulutusmahdollisuuksista kertovat koulutuksen asiantuntijat. Osastolla on mahdollisuus kokeilla taitojaan ja vaikkapa kisailla kuljetus- ja autoalan simulaattoreilla ja VR-sovelluksilla.

Auto- ja kuljetusalojen ajoneuvoja ja laitteita on esillä Liikenneareenan taustavoimien omilla osastoilla, joista monella on myös rekrytointiväkeä paikan päällä.

Auto- ja kuljetusaloilla työskentelevät henkilöt kertovat omasta työstään, urastaan, alan koulutuksesta ja tulevaisuudesta myös messujen seminaarilavalla:

Torstai 9.5. klo 16.00-16.45
Koulutuspäällikkö Reijo Sippola, ajomestari Mikko Kurkela, kuljetusesimies Teemu Järvelä, huoltopäällikkö Panu Leivo

Perjantai 10.5. klo 15.00-15.30
Ylikersantti Tomi Luukkonen, kuljetuspäällikkö Jani Ojanen, liikenne-esimies Eero Ahonen

Lauantai 11.5. klo 12.00-12.30
Ammattitaidon Suomen mestarit, Taitajien Taitajat Roope Juutilainen (Kuljetuslogistiikka) ja Ville Hietikko(Autonasennus)

Kuljetusalan oma tubettaja osastolla 11.5: Lauantaina jakelukuljettaja ja tubettaja Aki Pouta tallentaa tunnelmia ja haastattelee kävijöitä klo 9 ja 14 välillä.

www.autoala.fi ja www.kuljetusala.com

#liikenneareena

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi