Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tamperelainen IoT-yritys Treon sai miljoonan euron siemenrahoituksen

Langattomien älylaitteiden ja IoT-ratkaisujen laitteistoalustan kehittäjä, tamperelainen Treon ilmoitti tänään saaneensa yhteensä miljoonan euron siemenrahoituksen aikaisen vaiheen sijoituksiin keskittyvän Ventechin ja enkelisijoittajien tuella.

”Olemme ylpeitä siitä edistyksestä, mitä olemme ehtineet perustamisemme jälkeen vuodesta 2016 saada aikaan. Olemme jo luoneet jalansijaa laitteistotuotekehittäjänä yhteistyössä innovatiivisten yritysten kuten Varjon (www.varjo.com) ja HappyOrNotin (www.happy-or-not.com) kanssa”, sanoo Treonin toimitusjohtaja Joni Korppi.

”Rahoitus ja kokeneiden sijoittajien tuki auttaa meitä keskittymään entistä enemmän Treonin omien IoT-ratkaisuihin suunniteltujen tuotteiden kehitykseen ja globaaleille markkinoille viemiseen heti tästä päivästä alkaen.”

Sijoittajat uskovat Treonin kokeneeseen tiimiin

Miljoonan euron siemenrahoitus osoittaa huomattavaa ja maailmanlaajuista luottamusta Treoniin, Treonin tuotekehitykseen ja jo olemassa oleviin tuotteisiin. Rahoitus tulee kahdelta merkittävältä osapuolelta: yksityisten yrittäjien ryhmältä sekä Ventechiltä (www.ventechvc.com), eurooppalaiselta pääomasijoitusyhtiöltä, joka kannustaa yrittäjiä, yrityksiä ja niiden IT-hankkeita.

“Treonissa meidät vakuutti ennen kaikkea ihmiset: kokenut, erittäin pätevä ja innovatiivinen älypuhelinasiantuntijoiden tiimi, jotka ovat onnistuneesti siirtyneet teollisen internetin laitteisto- ja ohjelmistokehittäjiksi”, sanoo Tero Mennander, Ventechin Suomen ja Pohjoismaiden toiminnoista vastaava partneri. ”Kun lisäksi huomioidaan IoT-tuotteiden markkinoiden kiihtyvä kehitys, Treon sopii mainiosti meidän visioomme ja strategiaamme.”

Menestyneiden IoT-ratkaisujen ytimessä on laitteisto

Siemenrahoitus antaa Treonille mahdollisuuden jatkaa omien, uraauurtavien tuotteidensa kehittämistä teollisen internetin eri osa-alueille, kuten teollisten koneiden kunnonvalvontaan ja tavaroiden seurantaan, ja saattaa nykyinen tuoteportfolionsa markkinoille.

Treon Gateway on alusta paikalliseen tiedon prosessointiin, joka voi yhdistää mesh-verkossa toimivat sensorilaitteet mihin tahansa pilvialustaan. Langattomien mesh-verkkojen käyttöönotto on helppoa ja kustannustehokasta, ja niitä voi helposti muokata ja laajentaa. Treon Gatewayn mukana tulee Wirepas Mesh -tuki ja se pystyy tulevaisuudessa tukemaan Bluetooth Meshiä.

Treon Node ja Treon Industrial Node ovat akuilla toimivia sensorilaitteita, jotka toimivat mesh-verkossa. Treon Node mittaa sisätilaolosuhteita ja ilmanlaatua useiden sensoreiden avulla. Treon Industrial Node valvoo pyörivien laitteiden, kuten pumppujen, tilaa mittaamalla laitteen värinää ja pinnan lämpötilaa. Treon Industrial Node on kehitetty yhteistyössä Sulzer Ltd:n kanssa (www.sulzer.com) ja on saatavilla markkinoilla vuoden ensimmäisen puoliskon aikana.

”Erinomainen laitteisto on monissa IoT-ratkaisuissa oleellinen tekijä. Jatkamme tiivistä yhteistyötä uusien ja vanhojen asiakkaidemme kanssa, jotta saamme markkinoille alan ja asiakkaiden tarpeisiin suunniteltuja tuotteita. Sijoittajamme auttavat meitä tässä työssä konkreettisesti ja henkisesti, ja me olemme kiitollisia siitä”, sanoo Joni Korppi.

www.treon.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi