Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Traficom: Autovertaamo.fi -palvelun kautta autokaupoille

Harkitsetko uuden auton ostamista? Haluaisitko tehdä mahdollisimman ympäristöystävällisen valinnan? Koukkaa uudistuneen Autovertaamo.fi-palvelun kautta ja löydä juuri sinulle parhaiten sopiva vähäpäästöinen auto.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Autovertaamosta löydät kaikki Suomessa myytävät uudet automallit. Palvelussa voit esimerkiksi vertailla eri automalleja nykyiseen autoosi. Palvelu on maksuton.

Pieni CO2-luokassaan -merkki erottaa vähiten CO2-päästöjä tuottavat autot

Pieni CO2-luokassaan -merkki ajoneuvon tietojen yhteydessä kertoo, että kyseinen automalli on omassa ryhmässään vähäpäästöisimpiä. Jotta auto saa merkin, on sen oltava ryhmässään 10 % vähiten CO2-päästöjä tuottavien autojen joukossa.

Uutena hakukriteerinä vähäpäästöinen ajoneuvo

”Haluamme helpottaa vähäpäästöisten ajoneuvojen vertailua, joten lisäsimme yhdeksi hakukriteeriksi vähäpäästöisen ajoneuvon. Käyttämällä vähäpäästöisyyttä hakukriteerinä, löytää palvelusta helposti kaikki ajoneuvot, joiden CO2-päästöt ovat 0-50 g/km”, kertoo Traficomin asiantuntija Erno Aholammi.   

Autovertaamon tiedot on koostettu Traficomin tyyppihyväksynnässä keräämistä sekä autojen maahantuojien omista tiedoista. 

Tutustu palveluun https://autovertaamo.traficom.fi/

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi