Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Trukkiakatemia on kirjekurssi trukin hankintaan ja käyttöön

Toyotan Trukkiakatemia on perinteistä kirjekurssin kaavaa noudattava sisältö- ja opetuskokonaisuus trukin hankintaan, huoltamiseen ja trukin oikeaoppiseen käyttämiseen. Trukkiakatemiassa ei opiskella tiukkapipoisesti tenttien, vaan sähköpostiin saapuvat sisällöt voi lukea itselle sopivassa tahdissa.

Tämä kurssi ohjeistaa sinua trukin hankinnassa. Kurssilla esitellään hankinnan kokonaiskustannukset ja käyttötarkoitukseen sopivan trukin valinta.


Trukkiakatemia on kirjekurssi trukin ostajalle ja käyttäjälle

Trukin hankintaan ja sen oikeaoppiseen käyttämiseen voi saada nyt hyviä vinkkejä Toyotan Trukkiakatemiassa, joka on kirjekurssimainen, tiivis mutta kattava perehdytys trukin ostamiseen, käyttöön ja huoltoon.

Kolmeen osa-alueeseen jaetun kirjekurssin sisällöt lähetetään sähköpostiin sitä mukaa kun kurssi etenee ja osallistuja tutustuu aiheisiin. Osallistuja voi itse päättää, suorittaako hän kaikki kurssit vai pelkästään yhden kurssin. Trukkiakatemia on osallistujalle täysin ilmainen.

Trukkiakatemia on kolmen kirjekurssin kokonaisuus
Trukkiakatemian sisällöt on jaettu kolmeen kirjekurssiin, joiden aikana käydään läpi trukin ostamiseen, turvalliseen käyttöön ja huoltoon liittyviä perusasioita.

Ensimmäinen, Trukin hankinta -kurssi ohjeistaa osallistujaa trukin hankinnassa. Kurssilla esitellään trukin hankinnan kokonaiskustannuksia ja käyttötarkoitukseen sopivan trukin valintaa. Kurssi esittelee trukin ostamisen vaihtoehdot ja säästöä tuovat toimenpiteet sekä trukin tärkeät osat ja trukkityypit eri käyttötarpeisiin.

Toinen, Trukin käyttö -kurssi ohjeistaa osallistujaa trukin turvallisessa ja ergonomisessa käytössä. Kurssilla käydään läpi muun muassa renkaiden ja ajotavan valinnan vaikutuksia energiansäästöön ja työympäristön turvallisuuteen sekä maston nostokorkeuteen ja haarukoiden jäännöskapasiteettiin liittyviä huomioita.

Kolmas ja viimeinen, Trukin huolto -kurssi opastaa osallistujaa trukin huoltamisessa. Kurssilla kerrotaan trukin säännöllisten huoltotoimenpiteiden kuuluvan trukin käyttäjän velvollisuuksiin, sillä trukin säännöllisellä kunnossapidolla tiedetään olevan vahinkoja ja kalliita korjauksia ehkäisevä vaikutus. Myös turvallisuusjärjestelmien tunteminen on oman ja työympäristön kannalta tärkeää, ja kurssilla opitaankin neljä yleisintä turvallisuusjärjestelmää.

Trukkiakatemian palkkio on Trukkikoulun ABC -opas
Trukkiakatemian päätteeksi osallistuja saa ilmaisen Trukkikoulun ABC -oppaan.

Trukkiakatemian kirjekurssi on epävirallinen trukin ostajan ja käyttäjän sisältökokonaisuus, eikä sen suorittamisesta myönnetä virallista asiakirjaa.

Trukin turvalliseen käyttöön ja ajamiseen liittyvä koulutus on aina työnantajan vastuulla. Tämän vuoksi trukin kuljettamista varten on annettava kirjallinen ajolupa eli niin sanottu “trukkikortti”, joka myönnetään erikseen kullekin kuljettajalle. Ennen ajoluvan myöntämistä työnantajan tulee varmistaa, että kuljettajalla on riittävät kyvyt ja taidot ajaa trukkia.

Toyotan koulutuspalvelulla trukkikoulutuksen ja perehdytyksen voi ulkoistaa, mutta trukkikortin eli kirjallisen ajoluvan myöntää kuitenkin aina kuljettajan työnantaja.

Ilmoittaudu mukaan osoitteessa:

kampanja.toyota-forklifts.fi/trukkiakatemia

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi