Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lidlin jakelukeskus Järvenpäässä on maakunnan veturi

Järvenpään kaupungille jakelukeskus on merkittävä uuden ajan investointi, jolla on talouden lisäksi vastuullinen arvo. Jakelukeskuksella on vaikutuksia koko maakuntaan.

Lidlin jakelukeskus avattiin Järvenpäässä lokakuussa 2018.

– Ensimmäinen vuosi Järvenpäässä on sujunut nopeasti ja alun oppimisvaiheen jälkeen arki jakelukeskuksessa on saatu hienosti käyntiin. Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut koko matkan ajan mainiosti. Uusi jakelukeskus on tullut meillä tarpeeseen nyt, kun myymälämäärämme kasvaa etenkin Etelä-Suomessa, sanoo Lidlin aluejohtaja Antti Partanen.

Jakelukeskus palvelee yli 70 Lidl-myymälää Etelä-Suomessa Hangon, Heinolan ja Haminan alueella ja nyt, viimeisimmän laajennuksen jälkeen, jakelukeskukseen on saatu lisää tilaa noin kahden jalkapallokentän verran.

Vastuullisia ja järkeviä investointeja

Järvenpään kaupunkikehityslautakunta jakaa joka vuosi Järkevä-palkinnon kaupunkilaisten jättämien ehdotusten perusteella. Tänä ystävänpäivänä palkinto jaettiin Lidlille.

Palkinnon perusteina oli muun muassa, että Lidl käyttää vain uusiutuvaa energiaa ja tuottaa itse osan energiantarpeestaan 1 600 aurinkopaneelilla. Rakennuksessa on älykäs energianohjausjärjestelmä, joka sopeuttaa energiaolosuhteet rakennuksen käyttöasteen mukaan. 

Kestävyys näkyy myös siinä, että jakelukeskuksen kautta kulkee isommallekin alueelle tuotteita ja paluukyyteinä kierrätettäviä materiaaleja – lasia, pahvia sekä tarvittaessa myös metallia.

Jakelukeskuksella on Excellent-tason BREEAM-ympäristösertifikaatti ja se on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin jakelukeskus – energiankäytöltään täysin hiilineutraali.

Neljäsataa työpaikkaa

 – Lidlin jakelukeskuksen alueellinen talousvaikutus on lähes 60 miljoonaa euroa. Uusia työpaikkojakin se on luonut Järvenpäähän miltei neljäsataa. Talousvaikutus yhdistettynä korkeaan energiatehokkuuteen on tällä hetkellä megatrendi, johon maailmalla sijoitetaan. Keskuksen vaikuttavuus edustaa juuri sitä yritystoimintaa, jonka toivotamme tervetulleeksi Suomen hiilineutraaleimpaan kaupunkiin, sanoo Järvenpään elinvoimajohtaja Marko Lehenberg.

Lidl on Järvenpään kolmanneksi suurin työnantaja.

Maakunnallista vaikuttavuutta numeroina

  • Työllisyysvaikutus 826 henkilötyövuotta
  • Myymälästä lähtee noin 2 000–2 500 lavallista tuotteita päivittäin
  • Vaikutus kokonaistuotantoon noin 158 miljoonaa euroa
  • Suora työllisyysvaikutus on 237 henkilötyövuotta
  • Välillinen työllisyysvaikutus on 131 henkilötyövuotta
  • Työllisyysvaikutus yhteensä 368 henkilötyövuotta
  • Vaikutus kokonaistuotantoon noin 59 miljoonaa euroa


Lähde: Jakelukeskuksen toimintavaiheen vaikutus maakuntaan (Luke)

Kuvat: Lidl Suomi Oy

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi