Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Lucid Motors paljasti uusia yksityiskohtia maailman tehokkaimmasta sähköisestä luksussedanista

Lucid Air pistää sähköautojen vertailukohdat uusiksi niin innovaatioiden, suorituskyvyn, ylellisyyden kuin kestävyydenkin suhteen. Lucid Airin malliston hinnat alkavat alle 80,000 dollarista. Uuden täysin sähköllä toimivan luksussedanin toimitukset alkavat kesäkuussa 2021.

Uudet standardit edistyneillä ja ylellisillä sähköautoillaan kestävälle kuljetukselle asettava Lucid Motors  on paljastanut uusia tuotannollisia yksityiskohtia odotetusta Lucid Air -sähköautostaan. Uuden täysin sähköllä toimivan luksussedanin toimitukset alkavat kesäkuussa 2021.

“Lucid Motorsia ajaa tahto tehdä sähköautoista yhä parempia. Siten autamme koko alaa siirtymään eteenpäin, ja vauhditamme siirtymää kestävään autoiluun. Tavoitteenamme on maailman kehittyneimmillä sähköautoillamme hyödyttää koko ihmiskuntaa. Edistämme päästötöntä autoilua ja houkuttelemme yhä enemmän asiakkaita sähköautoilun pariin”, sanoo Lucid Motorsin toimitusjohtaja ja teknologiajohtaja Peter Rawlinson. “Olemme kehittäneet auton, joka luo haloilmiön koko autoalalle näyttämällä, mitä kaikkea on mahdollista saavuttaa ylittämällä sähköautoteknologia rajoja ja kiihdyttämällä suorituskyvyn huippuunsa.”

Aiempaa enemmän tilaa

Lucid Air on tulosta vallankumouksellisesta lähestymistavasta automuotoiluun, joka kulkee nimellä Lucid Space Concept. Se perustuu yhtiön itse kehittämään voimansiirtoon, jonka ansiosta voidaan optimoida auton sisätilat. Konsepti on olennainen osa Lucid Electric Advanced Platform (LEAP) -alustaa, jolle kaikki tulevat Lucidin autot rakennetaan. Kyseessä on holistinen ja täysin uudenlainen lähestymistapa, toisin kuin monen muun vakiintuneen autovalmistajan valitsemat ”valmiina hyllystä otetut” -ratkaisut.

Lucid Motors on onnistunut valmistamaan aiempaa pienempiä, mutta samalla voimakkaampia sähkömoottoreita ja dramaattisesti pienentämään sähköisen voimansiirron viemää tilaa. Tämän ansiosta Lucid voi tarjota enemmän tilaa ja mukavuutta matkustajille

The Space Conceptin erilaisen ja modernimman lähestymistavan avulla saadaan luotua auto, joka erottuu muista maanteillä.

“Kun aloitimme suunnittelemaan ensimmäistä autoamme, kieltäydyimme kompromisseista. Me päätimme, että me haastamme jokaista yksityiskohtaa, oli kyse sitten suorituskyvystä, innovatiivisuudesta tai ylellisyydestä”, sanoo Lucid Motorsin suunnittelusta vastaava johtaja Derek Jenkins. “Tuloksena on, että olemme suunnittelemassa maailman parasta autoa ja numerot puhuvat sen puolesta. Me teimme tämän kaiken luopumatta Lucid Airin kauneudesta. Tämä tulee pysymään esimerkkinä autosta, joka kehitettiin “puhtaalta pöydältä.”

Inspiraatiota Kaliforniasta

Lucid Motorsin kaikissa kehittämissä tuotteissa, myös brändissä sekä digitaalisissa ja jälleenmyyntikokemuksissa on aistittavissa Kalifornian vaikutteet. Lucidia nimensä mukaisesti ajaa eteenpäin halu nähdä asiat eri tavalla. Se kannustaa toteuttamaan unelmia. Tämä näkyy myös yrityksen sloganissa “Dream Ahead”.

Uusia saavutuksia joka saralla

Ennätyksiä rikkova suorituskyky ja toimintasäde

Jopa yli 1 080 hevosvoimaa tarjoava kaksoismoottori ja neliveto takaavat, että Lucid Airilla ajaa neljännesmailin jopa 9.9 sekunnissa toistuvasti. Tähän mennessä se on ainoa sähköautosedan, joka pääsee kyseisen matkan alle 10 sekunnissa. Lucid Airin tehoa täydentää 832 kilometrin EPA-standardin mukainen toimintasäde yhdellä latauksella.

Maailman nopeimmin latautuva sähköauto

Auton tullessa markkinoille se on maailman nopeimmin ladattava sähköauto. Se latautuu jopa 32 kilometriä (20 mailia) minuutissa yhdistettynä DC-pikalatausasemaan. Todellisissa olosuhteissa Lucid Airin omistaja voi saavuttaa 483 kilometrin toimintasäteen vain 20 minuutin latauksella.

Kisoissa testatut akustot

Lucid hyödynsi Airin akkuja suunnitellessaan 10 vuoden kokemusta ja yli 32 miljoonan kilometrin todellisten olosuhteiden testaustuloksia. Tuloksena on kompakti 113kWh:n pitkän toimintasäteen akusto, jota täydentävät kustomoitu Battery Management System (BMS), fiksu kennorakenne ja maailmanluokan energiatiheys.

Luokkansa parhaat sisätilat ja laajimmat tavaratilat

Space Conceptin ansiosta Lucid Airissa on täysikokoiset luksusluokan sisätilat, vaikka ulkokuoreltaan se on ketterä ja sporttinen sedan. Lucid Airissa on tähän mennessä sähköautojen suurimmat tavarasäilytystilat niin auton edessä kuin takanakin. Säilytystiloja on mahdollisuus jakaa kahteen eri tasoon.

Maailman aerodynaamisin luksusauto

Lucid Air on maailman aerodynaamisin luksusauto. Se saavutti Windshearin tuulitunnelissa ilmastuskertoimen 0,21.

Edistyksellinen näyttö yhdistettynä kosketettaviin säätimiin

Lucid Airin sisustus heijastaa vallankumousta siitä, miten seuraavan sukupolven vapaamuotoiset näytöt voidaan integroitu tyylikkäästi ohjaamon suunnitteluarkkitehtuuriin, mikä tarjoaa kauniin ja saumattoman tavan olla vuorovaikutuksessa ajoneuvon ohjelmiston ja ihmiskeskeisen käyttöliittymän kanssa. Kuljettajan edessä on 34-tuumainen kaareva Glass Cockpit 5K -näyttö, joka ikään kuin ”kelluu” kojelaudan yläpuolella, mikä lisää sisätilojen kevyttä ja ilmavaa tunnelmaa. Lisäksi sisään vedettävä ohjauspaneeli on aina kuljettajan ja matkustajan ulottuvilla, jotta ajoneuvon järjestelmiä ja toimintoja voidaan hallita tarkemmin. Digitaalinäyttöjä täydentävät fyysiset säätimet, muun muassa ilmastoinnin säätämiseen.

Seuraavan luokan ADAS

Lucid Airissa on kehittynyt kuljettajan apujärjestelmä (ADAS), Lucid DreamDrive. Se on ensiluokkainen alusta, jossa yhdistyy markkinoiden kattavin anturisarja huippuluokan kuljettajan ajonseurantajärjestelmään (DMS). Se kuuluu vakiovarusteena Lucid Air Dream Editioniin. Se on järjestelmänä ensimmäinen laatuaan, joka tarjoaa 32 anturia, jotka kattavat näkö-, tutka- ja ultraäänitiedot, sekä maailman ensimmäisen korkean resoluution LiDARin eli valotutkateknologian sähköautossa, jotka kaikki toimivat ajonseurantajärjestelmän ja geofence HD-kartoituksen rinnalla tarjotakseen turvallisimman ajokokemuksen tason 2 ja 3 kuljettaja-aputeknologioilla.

Maailman kehittynein valoteknologia

Lucid Motorsin itse kehittämä Micro Lens Array-järjestelmä tarjoaa kirkkainta, tarkinta ja kehittyneintä valoteknologiaa koskaan. Tehosta kertoo lampusta löytyvät tuhannet ”valokanavat”. Valon suuntausta ja kirkkautta pystytään hallitsemaan digitaalisesti. Tämä lisää turvallisuutta niin kuskille, kuin muille liikennöitsijöille.

Alexa Voice integroitu Lucid Airiin

Lucid ja Amazon tuovat Alexan ääniohjauksen Lucid Airiin. Pelkällä puheella voi turvallisesti ohjata auton lämmitystä, ilmastointia, navigointia, puhelinsoittoja, mediaa ja jopa tehdä ostoksia. Alexaa käytettäessä auton näytölle ilmestyy kutakin komentoa tukevia symboleja. Uudet Alexa Voicen ominaisuudet päivittyvät automaattisesti Lucidin järjestelmään OTA-päivitysten ansiosta.

Unelmista totta

Lucid Air tulee saataville Pohjois-Amerikassa neljässä eri hintaluokassa ja neljällä eri mallilla.

  • The Air, alkaen alle 80 000 $ (saatavilla 2022)
  • Hyvin varusteltu Air Touring -malli, 95 000 $ (saatavilla loppuvuodesta 2021)
  • Täysin varusteltu Air Grand Touring -malli, 139 000 $ (saatavilla 2021 puolivälissä)
  • All-inclusive, limited-volume Air Dream Edition, 169 000 $ (saatavilla keväällä 2021)

Dream Edition

Lucid Air Dream Edition sisältää ainutlaatuisen yhdistelmän Lucid-ominaisuuksia yhdistettynä uskomattomaan suorituskykyyn ja erinomaiseen toimintasäteeseen.1 080 hevosvoiman ylellinen sähköautosedan on saatavana seuraavissa väreissä: Stellar White-, Infinite Black- tai Dream Edition -yksinoikeudella Eureka Gold -värisenä. Jokaisessa mallissa on ylellinen ”Santa Monica” -aiheinen sisustus, johon kuuluu nahkaa ja hopeoitua eukalyptuspuuta. Dream Editionissa on myös ainutlaatuinen 21 tuuman AeroDream-muotoiltu ohjauspyörä.

Touring- ja Grand Touring -versiot

Lucid Air -malliston sydämeen kuuluvat Air Touring- ja Air Grand Touring -mallit, jotka tarjoavat 620 hevosvoimaa tai 800 hevosvoimaa. The Air Grand Touringin toimintasäde on aiemmin ilmoitetun EPA-luokituksen mukainen eli 832 kilometriä. Täydelliset tiedot käytettävissä olevista kokoonpanoista ja kaikista Air-malleista ovat Lucid Motors verkkosivuilla.

Saatavuus

Varauksia on nyt mahdollista tehdä ympäri USA:n ja Kanadan ja muutamissa maissa Euroopassa ja Lähi-Idässä. Varausmaksut alkavat tuhannesta eurosta. Euroopan ja Lähi-Idän toimitushinnat, myynti- ja asiakaspalvelu julkaistaan myöhemmin. Löydät lisätietoa varauksesta täältä.

Lucid Motors

Lucidin missiona on edistää kestävää liikennettä luomalla kiehtovimmat sähköajoneuvot, joiden keskipisteessä on käyttäjän kokemus. Yrityksen ensimmäinen auto, Lucid Air, on omaa luokkaansa oleva luksussedan, jonka Kalifornian inspiroima muotoilu perustuu autokisoissa todistettuun tekniikkaan. Air-mallissa on ylelliset sisätilat yhdistettynä keskikokoiseen ulkokuoreen. Lucid Air tuotetaan Lucidin uudessa tehtaassa Casa Grandessa, Arizonassa, ja sen asiakastoimitukset alkavat vuoden 2021 alkupuolella.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi