Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

MedKit, S-ryhmä ja Finnair rakensivat maskien ilmasillan tyydyttääkseen räjähtäneen kysynnän

MedKit Finland Oy, vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, yhdisti voimansa S-ryhmän ja Finnairin kanssa tavoitteena ratkaista nopeasti Suomen jättimäisesti kasvanut suu- ja nenäsuojien kysyntä. Finnairin lennot tuovat viikoittain nyt miljoonia uusia maskeja Kiinasta Suomeen ja Helsinki Vantaalta ne siirtyvät suoraan S-ryhmän kauppoihin ympäri Suomen.

Miljoonia uusia maskeja Suomeen viikoittain

Ilmasillalla tuodaan kahta eri tyyppistä maskityyppiä: kertakäyttöistä suu- ja nenäsuojusta (TYPE IIR) sekä hengityssuojainta (FFP2).

– Mietimme viime viikolla miten saisimme mahdollisimman tehokkaasti tyydytettyä maskien kysynnän tässä muuttuvassa tilanteessa. Tavoitteena oli saada maskit mahdollisimman pian Suomeen ja mahdollisimman pian ja tehokkaasti jakeluun kuluttajille. Halusimme myös pitää toiminnan niin kotimaisena kuin mahdollista, kertoo MedKitin toimitusjohtaja Minna Åman-Toivio.

Suojaimia puretaan Finnairin koneesta Helsinki-Vantaalla 12.8.2020

Ratkaisuksi löytyi Finnairin Cargo ja S-ryhmä. Ensimmäiset suojaimet saatiin maahan jo keskiviikkona ja ne olivat ensimmäisissä S-ryhmän kaupoissa jo viime viikon lopulla. Lisää suojaimia tulee nyt ilmateitse jatkuvasti ja tällä viikolla niitä myydän jo useassa S-ryhmän myymälässä.

– Töitä on tehty lähes kellon ympäri ja on ollut hienoa nähdä, kuinka Finnairin ja S-Ryhmän kokoiset suuret kotimaiset yhtiöt ovat heti valmiit nopeasti ratkomaan ongelmia, kun tarve niin vaatii, jatkaa Åman-Toivio.

Kertakäyttöiset suu- ja nenäsuojukset ovat mallia Type IIR ja niiden bakteerien suodatustehokkuus (BFE) on ≥ 98%. Sekä suu- ja nenäsuojus että FFP2 luokan hengityssuojain ovat CE -merkittyjä ja hengityssuojain on lisäksi SGS Fimko Oy:n sertifioima.

MedKit on oululainen vuonna 2008 perustettu Suomen suurin ensihoitotuotteiden tavarantoimittaja, jonka fokus on erityisesti kotimaisen kysynnän tyydyttämisessä. MedKit on virallinen huoltovarmuustoimija ja toimittaa suojatuotteita mm. puolustusvoimille ja valtioneuvostolle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi