Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Nissan esitteli uuden kaksimoottorisen sähköisen nelivetoteknologian

Nissan parantaa sähköautojensa suorituskykyä uudella, kahta sähkömoottoria hyödyntävällä e-4ORCE-nelivetoteknologialla. Uutuusteknologia takaa välittömän voiman kaikille neljälle pyörälle ja tasapainoiset ajo-ominaisuudet, jotka vetävät vertoja monelle urheiluautolle.

e-4ORCE-teknologia parantaa Nissan sähköautojen suorituskykyä

Uuden teknologian nimen ”e” viittaa Nissanin täysin sähköiseen voimalinjaan ja ”4ORCE” (joka äännetään samalla tavalla kuin ”force”) tuo mieleen toisaalta fyysisen voiman ja toisaalta nelivedon.

”e-4ORCE-nelivetoteknologia takaa tarkan ajettavuuden ja erinomaisen ajovakauden, mikä puolestaan vahvistaa kuljettajan itseluottamusta ja tekee ajamisesta entistäkin jännittävämpää”, kertoo Takao Asami, Nissanin Senior vice president, Research and advanced engineering. ”Se tarjoaa erinomaiset kaarreajo-ominaisuudet, vertaansa vailla olevan pidon liukkaalla alustalla ja erinomaisen matkustuskokemuksen kaikille matkustajille.”

Uusi teknologia pohjautuu Nissan GT-R ‑urheiluauton ATTESA E-TS ‑voimanjakojärjestelmän ja Nissan Patrol ‑maasturin älykkään nelivetojärjestelmän kehitysprosessista saatuihin oppeihin. Nissanin insinöörit kehittävät e-4ORCE-teknologian erityisesti sähkömoottorien voiman ja jarrutustehon tasaista ja vakaata hallintaa silmällä pitäen.

e-4ORCE-teknologian takaamat poikkeuksellisen mukavat ajo-ominaisuudet ovat seurausta sen kyvystä minimoida auton kallistumista ja keulan nyökkäämistä. Tämä saavutetaan sekä etu- että taka-akselin sähkömoottorien regeneratiivisen jarrutuksen avulla. Lopputuloksena on tasaisempi ja rentouttavampi ajotuntuma varsinkin nykivässä kaupunkiliikenteessä. e‑4ORCE parantaa ajomukavuutta myös epätasaisilla teillä ja voimakkaiden kiihdytysten aikana optimoimalla sähkömoottorien ohjauksen ja minimoimalla epäsäännölliset liikkeet.

e‑4ORCE lisää kuljettajan itseluottamusta moottorien ja jarrujen tarkkaakin tarkemman toiminnan ansiosta. Ajaminen on nautittavampaa ja rentouttavampaa, kun kokematonkin kuljettaja hallitsee auton täydellisesti erilaisilla tienpinnoilla ja liukkaalla kelillä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi