Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Renault Trucks aloittaa sähkökuorma-autojen sarjatuotannon

D- ja D Wide Z.E. -sähkökuorma-autojen sarjatuotanto alkaa Renault Trucksin Blainville-sur-Ornen tehtaalla Ranskan Normandiassa maaliskuussa 2020. Sarjatuotanto on käännekohta kaupunkiliikenteen muutoksessa.  Suomeen myynti aloitetaan lähiaikoina. Sähköistä mallistoa tuodaan Suomeenkin tulevaisuudessa pakettiautosta kolmiakseliseen kuorma-autoon asti.

Vuodesta 1957 lähtien toiminut Normandian tehdas on erikoistunut keskisuurten ajoneuvojen ja kuorma-autojen ohjaamojen tuotantoon. Joka päivä tehtaalla valmistetaan 240 ohjaamoa ja kootaan 72 kuorma-autoa. Tehtaalla aloitetaan nyt myös sähkökuorma-autojen kokoaminen.

Sähkökuorma-autoille omistettu erillinen Z.E. rakennus

Blainville-sur-Ornen teollisuusalueelle on rakennettu erilaisia valmiuksia sähkömallien valmistamiseksi.  Kuorma-autojen kokoonpanolinjan vieressä sijaitseva 1800 m²:n Z.E.(zero emission) -rakennus on nyt kokonaan omistettu sähköajoneuvoihin liittyville teknisille toiminnoille.

Tekniset toimenpiteet, joihin kuuluvat muun muassa komponenttien hankkiminen ja kokoonpano, suoritetaan kokoonpanolinjan läpi kulkeville Renault Trucks D- ja D Wide Z.E. -malleille. Tätä rakennusta käytetään myös komponenttien varastointiin. Akkuja säilytetään erityisellä lämpötilavalvotulla alueella.

Sähkökuorma-auto valmistuu 50 tunnissa

Sähkökuorma-autojen tuotannon valmistelut alkavat viikkoa ennen kuin autot kulkevat kokoonpanolinjan läpi. Alustavat toimenpiteet suoritetaan Z.E.-rakennuksessa. Ammattitaitoiset teknikot kokoavat erilaisia sähköautoille ominaisia alikokoonpanoja (voimalinja, moottori, vaihteisto, keskusyksikkö jne.). Valmiit alikokoonpanot kuljetetaan kokoonpanolinjalle asennettaviksi ajoneuvoon. Renault Trucks D- ja D Wide Z.E. -mallit kootaan samalla linjalla kuin vastaavat dieselmallit. Kokoonpanolinjan lopussa sähköautot palautetaan Z.E.-rakennukseen teknikoille, jotka suorittavat vielä muutamia teknisiä toimenpiteitä ja laatutestejä.

Yhden sähköauton valmistamiseen kuluu yhteensä 50 työtuntia. Renault Trucks ennustaa, että sähköajoneuvojen osuus Euroopan myynnistä on 10 prosenttia vuoteen 2025 mennessä.

www.renault-trucks.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi