Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turun Satama: Rekkalastauksen tehokkuutta kehitetään osana Nextgen Link -Projektia

Uuden raskaan liikenteen mittaus- ja tunnistusjärjestelmän rakennustyöt ovat valmistumassa satamassa.

Viking Linen kentälle rakennettava järjestelmä ovat merkittävä parannus laivojen rekkalastaukseen. Rekkojen tunnistus, punnitus, mittaaminen ja kuvaaminen tuovat turvallisuutta ja helpottavat aluksen entistä tehokkaampaa ja tasapainoisempaa lastausta, mikä tuo puolestaan energiatehokkuutta.

Rekkaliikenteen palvelujen kehittämisessä digitalisaatio on avainroolissa. Siihen liittyvät punnitus-, mittaus- ja kuvauslaitteiden lisäksi lähitulevaisuudessa porttijärjestelmien kehittäminen, ajoneuvojen tunnistaminen sekä digitaalinen ajo-opastus aluksiin siirryttäessä. Ajoneuvojen automatisoidun ohjauksen avulla virtaus autokentällä saadaan sujuvaksi ja turvalliseksi ja alusten lastaus nopeammaksi. Kyseisissä toiminnoissa tullaan hyödyntämään myös sataman pilotointivaiheessa olevaa 5G-verkkoa.

Viking Linen alueen mittausjärjestelmän toimittaa Satamalle Visy Oy. Järjestelmä saadaan koekäyttöön kesäkauden jälkeen, jolloin samassa yhteydessä muutetaan alueen liikennejärjestelyjä.

Raskaan liikenteen mittaus- ja tunnistusjärjestelmä on osa NextGen Link projektia, joka kuuluu Merten moottoritie -hankkeeseen (Motorways of the Seas) joka on puolestaan osa CEF-verkostoa (Connecting Europe Facility). Projekti on saanut rahoitustukea Euroopan unionilta

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi