Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ajovaloumpiot kirkkaiksi tehokkailla SONAX-tuotteilla

Talven pimeillä teillä on huomattavasti turvallisempaa ajella, kun ajovalot valaisevat mahdollisimman tehokkaasti. Kiinnitä katseesi siis autosi ajovaloumpioihin – mikäli umpiot ovat mattaantuneet ja kellastuneet, on tullut aika tehdä niille kirkastava puhdistus. SONAX-tuotteilla homma hoituu joko käsin tai koneellisesti.

SONAX Kirkastussarja – Kirkkaat umpiot yhdellä tuotteella

Muovisten ajovaloumpioiden mattaantumista on mahdotonta estää, kun aikaa kuluu ja kilometrejä karttuu. Umpioista voi kuitenkin saada vielä kirkkaat ja edustavat, jos tekee niille helpon käsittelyn SONAX Ajovaloumpioiden kirkastussarjalla. Kirkastussarja on todellinen ”all-in-one” -tuote, sillä se sisältää kaikki käsittelyyn vaadittavat tuotteet. Paketti riittää kahteen kahden umpion käsittelyyn.

Tee näin:

 1. Pese umpiot ja suojaa niiden reunat huolellisesti esimerkiksi teipin avulla.
 2. Hio umpion pinta pyörivin liikkein kostutetulla P5000-vesihiontaruusukkeella. Hionta kirkastaa mattaantuneen pinnan ja tasoittaa naarmut.
 3. Pyyhi umpion pinta kiillotusliinalla.
 4. Kiillota ajovaloumpio SONAX Headlight Polish -hionta-aineella ja kiillotussienellä, kunnes haluttu kiiltoaste on saavutettu.
 5. Pyyhi pinta jälleen kiillotusliinalla.
 6. Ota käyttövalmis Headlight Sealant -pinnoiteliina pakkauksesta ja käy huolellisesti läpi käsitellyt pinnat. Pinnoiteliina antaa umpion pinnalle suojaavan kalvon.
 7. Anna umpioiden kuivua 30 min. Valmista tuli!

SONAX PROFILINE -tuotteet ammattimaiseen umpion käsittelyyn

Mikäli haluat tehdä umpioiden kirkastuksen koneellisesti, on SONAX PROFILINE Headlight Polish -hiomatahna oikea tuote operaatioon. Tahna poistaa tehokkaasti kellastumat, pienet naarmut ja kirkastaa himmentyneet kohdat. Kiillotuksen jälkeen umpion pinta tulee puhdistaa huolellisesti ja suojata SONAX PROFILINE Headlight Coating -umpiopinnoitteella.

Headlight Coating on piikarbidipohjainen, keraaminen kestopinnoite ajovaloumpioille. Käteviin annospusseihin pakattu pinnoite antaa kestävän suojan ja estää UV-säteilyn aiheuttamaa umpioiden mattaantumista. Yksi paketti sisältää 10 annospussia, joten se riittää 20 umpion käsittelyyn. Suosittelemme umpioiden käsittelyä pinnoitteella noin kerran vuodessa. Ylläpitävässä käytössä ei vaadita kiillotusta ennen suoja-aineen levittämistä.

Toimi näin:

 1. Kiillota umpiot SONAX PROFILINE Headlight Polish -umpioiden kiillotustahnalla ja pyyhi pinnat puhtaiksi.
 2. Avaa umpiopinnoitteen annospussi ja kaada sisältö kiillotusliinalle. Levitä ohut kerros puhtaalle ja kuivalle umpiolle. Yksi annospussi riittää kahden umpion pinnoitukseen.
 3. Pyyhi jäämät välittömästi hienolla mikrokuituliinalla.
 4. Anna pinnoitteen kuivua vähintään 4 tuntia. Ajoneuvo ei saa kastua kuivumisen aikana.

Huom! Älä pese autoa viikkoon pinnoituksen jälkeen. Vahvasti alkaliset esipesuaineet, esimerkiksi automaattipesuissa, voivat heikentää pinnoitteen kestoa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi