Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Engcon ja Takeuchi laajentavat yhteistyötään – kaivukoneet valmiina Engcon-rototilttejä varten

Japanilainen kaivukonevalmistaja Takeuchi on maailman johtavia alle 14 tonnin kaivukoneiden valmistajia. Yhtiö lanseeraa nyt Engcon Ready-vaihtoehdon TB295W-kaivukoneeseensa. Engcon Ready nopeuttaa koneen läpimenoaikaa jälleenmyyjältä asiakkaalle. Tämä on lähtölaukaus Takeuchin ja Engconin välisen yhteistyön laajentamiselle, jonka tavoitteena on tarjota tehdasasenteisia ja integroituja ratkaisuja.

Engcon-rototiltti, älykäs ohjausjärjestelmä ja automaattiset konekiinnikkeet tehostavat myös pienten kaivukoneiden työskentelyä, ja kiinnostus näitä tuotteita kohtaan on nyt suurempaa kuin koskaan aiemmin. Samalla kun kiinnostus ja kysyntä Engconin tuotteita kohtaan kasvavat, koneet halutaan myös entistä lyhyemmässä ajassa markkinoille. Jälleenmyyjän luona kuluvan ajan minimointi ja mahdollisimman nopea toimitus asiakkaalle ovat entistä tärkeämpiä näinä aikoina, jolloin jokaisella päivällä on hintansa.

TB295W-kaivukoneeseen kehitetty Engcon Ready -vaihtoehto on tulosta Engconin ja Takeuchin välisestä yhteistyöstä, jolla pyritään mahdollistamaan plug and play -asennukset Engconin tuotteiden asennusaikojen minimoimiseksi. Tästä on suuri hyöty yritysten yhteisille asiakkaille.

Ensimmäinen kone, johon on saatavilla Engcon Ready -vaihtoehto

Engcon Ready -tehdasvaihtoehdon lanseeraus on ensimmäinen askel Takeuchin kanssa tehtävän yhteistyön laajentamisessa, jonka tavoitteena on tarjota tehdasasenteisia ja integroituja ratkaisuja.

– TB295W on ensimmäinen kone, jossa Engcon Ready on tehdasvaihtoehtona. Se on hyvä valinta, koska monilla markkinoilla tämä kone varustetaan useimmiten Engcon-rototiltillä, sanoo Fredrik Eklind, joka työskentelee Engcon Control Systemsillä tuotepäällikkönä.

Eklind kertoo, että Engconin proportionaalisen ohjausjärjestelmän, ergonomisten hallintakahvojen ja työlaitteiden turvallisen vaihdon takaavan lukitusjärjestelmän tehdasasennus minimoi ajan, joka jälleenmyyjältä kuluu koneen valmistelemiseen asiakkaalle toimitusta varten.

– Kun kone saapuu jälleenmyyjälle, täydellisestä kokoonpanosta puuttuvat ainoastaan Engconin konekiinnike ja rototiltti, Fredrik Eklind jatkaa.

Täysin integroitu ratkaisu antaa monia hyötyjä

Nopeampien läpimenoaikojen lisäksi tehdasasenteinen ratkaisu tarjoaa asiakkaille myös muita etuja. Verrattuna perinteiseen ratkaisuun, jossa jälleenmyyjä suorittaa asennukset, tehdasvalmis Engcon Ready -vaihtoehto on täysin integroitu ratkaisu, jossa Engconin ohjausjärjestelmän komponentit on integroitu osaksi konetta.

Kun TB295W-kaivukone tilataan Engcon Ready -vaihtoehdolla varusteltuna, kone toimitetaan Takeuchi-merkillä varustetuilla Engcon-hallintakahvoilla, konekohtaisella kaapeliläpiviennillä ja hydraulisella lukitusratkaisulla, joka on sovitettu Engconin täysautomaattisiin konekiinnikkeisiin, jotka kytkevät työlaitteet, hydrauliikan ja elektroniikan ilman, että kuljettajan tarvitsee poistua ohjaamosta. Kaikki tämä on kehitetty erityisessä yhteistyössä Takeuchin kanssa ja asennettu Takeuchin tehtaalla Naganossa Japanissa, ja kaikella on sama tehdastakuu kuin muullakin kaivukoneella.

Engcon Ready -vaihtoehdolla varustellun TB295W-kaivukoneen tuotanto alkoi elokuussa 2021, ja ensimmäiset yksiköt toimitettiin pian sen jälkeen valikoiduille markkinoille Eurooppaan. Seuraavaksi se tullaan lanseeraamaan maailmanlaajuisesti.

– Yhteistyö Takeuchin kanssa tuo hyötyjä kaikille asianosaisille ja mahdollistaa, että asiakkaat voivat kokea Takeuchi TB295W:n ja siihen yhteensopivien Engconin tuotteiden, ohjausjärjestelmän, Engcon-rototiltien ja automaattisten pikakiinnikkeiden välisen sujuvan toiminnan, Fredrik Eklind toteaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi