Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Esittelyssä uusi Range Rover

Elegantin tyylikäs uusi Range Rover määrittelee modernin ylellisyyden, joka tarjoaa enemmän hienostuneisuutta, mukautusvaihtoehtoja ja valinnanvaraa kuin koskaan ennen.

Range Rover on alkuperäinen ylellinen maasturi, ja se on näyttänyt tietä 50 vuoden ajan yhdistämällä eleettömän mukavuuden ja maltillisuuden kaiken valloittavaan kyvykkyyteen. Uusi Range Rover on kaikkien aikojen haluttavin versio, sekoittaen henkeäsalpaavaa moderniutta ja esteettistä sulokkuutta teknologiseen

hienostuneisuuteen ja saumattomaan liitettävyyteen.

Uusi Range Rover on kuin kotonaan missä tahansa ympäristössä. Tarjolla on sarja tehokkaita kevythybridi- ja plug-in-hybridivoimalinjoja – ja täyssähköinen Range Rover on liittymässä mallistoon vuonna 2024. Tarjolla on neljän, viiden tai seitsemän istumapaikan matkustamot sekä normaalin ja pitkän akselivälin vaihtoehdot.

Jaguar Land Roverin toimitusjohtaja Thierry Bollorén sanoin: ”Uusi Range Rover on tinkimätön ilmentymä visiostamme luoda maailman haluttavimmat luksusautot kaikkein vaativimpien asiakkaiden tarpeisiin. Sen myötä kirjoitetaan seuraava luku ainutlaatuiseen tarinaan uraauurtavasta innovoinnista, joka on ollut Range Roverin tunnusmerkkinä yli 50 vuotta.”

Land Roverin uusi joustava ja modulaarinen korin pitkittäisarkkitehtuuri, eli MLA-Flex, tukee tämän ylellisen maasturin kaikkia osa-alueita – sen vertaansa vailla olevasta kyvykkyydestä ja ketterästä ajettavuudesta omassa luokassaan olevaan hienostuneisuuteen. Uusi Range Rover merkitsee uutta laatutasoa, johon on päästy yhdistämällä uusimmat suunnittelutekniikat uuden ajan virtuaalisiin kehitystyökaluihin ja Land Roverin anteeksiantamattoman vaativaan kehitysohjelmaan.

Innovatiiviset pidennetyn toimintasäteen plug-in-hybridivoimalinjat (PHEV) tuottavat hiilidioksidipäästöjä alle 30 g/km, joten täyssähköinen toimintamatka on jopa 100 km.1. Odotettu todellinen toimintasäde sähköllä on jopa 80 km, mikä riittää tyypillisille Range Rover -kuljettajille 75 prosenttiin ajomatkoista pelkällä sähköllä.7

Uusi ylellinen maasturi on saatavilla SE-, HSE- ja Autobiography-malleina. First Edition -versio on saatavilla koko ensimmäisen tuotantovuoden ajan, se perustuu Autobiography-malliin ja on erikoisvarusteltu. Se on saatavana yksinomaan Sunset Gold Satin -viimeistelyllä ja viidellä eri korin värivaihtoehdolla. Sekä normaalin (SWB) että pitkän (LWB) akselivälin mallit ovat saatavilla viidellä istuimella, mutta uuden Range Roverin pitkän akselivälin malliin on saatavana kolmaskin penkkirivi, joka takaa hyvän istumamukavuuden jopa seitsemälle aikuiselle.

Uusi Range Rover SV on hieno tulkinta Range Roverin ylellisyydestä ja valinnan vapaudesta, joka on erikoisajoneuvo-osastomme asiantuntijoiden käsialaa. SV-malli on saatavana sekä normaalin (SWB) että pitkän (LWB) akselivälin malleina, joissa on ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten uudet SV Serenity- ja SV Intrepid -sisustateemat. Lisäksi mallistoon kuuluu nelipaikkainen SV Signature Suite -versio.

Henkeäsalpaava moderniutta

Tämä viidennen sukupolven ylellinen maasturi vie Land Roverin modernistisen muotoilufilosofian seuraavalle tasolle. Sen jo tavaramerkiksi muodostuneen profiilin nykyaikainen tulkinta on laadukkaan designin ilmentymä. Se on luokkansa johtaja tuoden henkeäsalpaavaa moderniutta, esteettistä sulokkuutta ja hienostuneisuutta Land Roverin uusimpaan lippulaivamalliin.

Professori Gerry McGovern OBE, Jaguar Land Roverin luova johtaja: “Uusi Range Rover on ajoneuvo, jolla on vertaansa vailla oleva luonne, sen ulkonäön moitteettomasta maltillisuudesta ohjaamon rauhallisuuden tyyssijaan. Luovan älyn valistamana ja täydellisyyden halun ansiosta se ei seuraa muotia tai trendejä. Yhdistämällä modernistisen suunnittelufilosofian yli 50 vuoden evoluutioon, se on yksinkertaisesti halutuin koskaan luotu Range Rover.”

Uusi Range Rover määritellään kolmella muotoilullisella viivalla, joiden sukupuu voidaan jäljittää sukupolvien läpi: laskeva kattolinja, vahva vyötärölinja ja nouseva kynnyslinja. Nämä tavaramerkin ominaisuudet yhdistyvät tyypillisen lyhyeen etuylitykseen ja selvästi erottuvaan uudenlaiseen venemäiseen perään – jossa on käytännöllinen jaettu takaluukku – tuloksena on tyylikäs profiili, joka välittää Range Roverin tunnusomaisen estetiikan.

Katkeamaton vyötärölinja korostaa, kuinka paljon Land Rover kiinnittää huomiota yksityiskohtiin, kun taas oven pyöristetty reunaosa kohtaa lasin yksinkertaisella, puhtaalla linjalla erityissuunnitellun häivytetyn vyötärölinjan ansiosta. Designin ja teknologian liitto merkitsee korin tasalle toteutettuja laseja, sytyttämiseen asti piilossa olevia valoja ja tarkkaa yksityiskohtien viimeistelyä. Tuloksena on vaikutelma autosta, joka on kuin koneistettu yhdestä kappaleesta.

Hienostuneet pinnat tarjoavat puhdaslinjaisen ja nykyaikaisen ulkonäön. Tämä kaikki mahdollistaa luokassaan ylivoimaisen ilmanvastuskertoimen 0.30, mikä tekee tästä aerodynaamisesti parhaan ylellisen maasturin maailmassa.

Ylelliseen sisustukseen yhdistyvät modernit, intuitiiviset ja hyödylliset teknologiat, jotka on suunniteltu toimimaan sopusoinnussa hienoimpien materiaalien ja hyvinvointi-innovaatioiden kanssa. Tuloksena on rauhallisuuden tyyssija kaikille matkustajille, joten jokainen matka on nautinnollinen elämys.

Korin värivaihtoehdot korostavat uuden Range Roverin tyylikkäitä mittasuhteita ja puhdaslinjaisia pintoja, kun taas sisustusvaihtoehdot ovat kestävämpiä, vastuullisempia ja edistyksellisempiä kuin koskaan ennen. Asiakkailla on aiempaa laajempi valikoima materiaaleja ja sisustusvaihtoehtoja, mukaan lukien innovatiiviset tekstiilit ja kosketustuntumaltaan miellyttävät Ultrafabrics™-materiaalit. Land Roverin uraauurtavaa kumppanuus Euroopan johtavan premium-tekstiilien valmistajan Kvadratin™ kanssa siis jatkuu. Tämä yhdistetään Ultrafabrics™-materiaaliin, jolloin tuloksena on kokonaisuus, joka on kevyempi ja tuottaa vain neljänneksen perinteisen nahan hiilidioksidipäästöistä.

Omassa luokassaan olevaa hienostuneisuutta

Uusi Range Rover tekee jokaisesta matkasta mieleen jäävän tapahtuman yhdistämällä kehittyneen teknologian moderniin ylellisyyteen. Haluamme tarjota ensiluokkaista hienostuneisuutta jokaiselle matkustajalle, myös uudella kolmannella penkkirivillä. Poistamalla epätoivottavat äänet, tärinät ja häiriötekijät – sekä vähentämällä kuljettajan ja matkustajien kognitiivista kuormitusta – kaikki matkustajat saapuvat määränpäähän virkeinä myös pisimpien matkojen jälkeen.

Nick Collins, ajoneuvo-ohjelmien johtaja, Jaguar Land Rover: ”Uusi Range Rover hyödyntää 50 vuoden evoluutiota ja yhdistää sen huippuluokan teknologioihin, jotka tarjoavat ylivertaista hienostuneisuutta, mukavuutta ja hyvinvointia. Se tekee tämän ennakoivalla jousituksella, joka valmistelee auton tuleviin käännöksiin, seuraavan sukupolven melunvaimennuksella uusien niskatukiin asennettujen kaiuttimien kautta ja puhtaan ilman teknologialla, joka vähentää merkittävästi hajuja ja viruksia – luoden yhden hiljaisimmista, rentouttavimmista, moderneimmista ja ylellisistä matkustuskokemuksista, joita voit kuvitella.”

Edistyksellinen kaiutintekniikka täydentää MLA-Flex-koriarkkitehtuuria, joka luo rauhallisen matkustamon – varmistaen, että matkustajat nauttivat aina ensiluokkaisesta kokemuksesta. Toteutuksessa käytetään 1 600 watin Meridian Signature -äänentoistojärjestelmää. Näin luodaan yksi hiljaisimmista sisätiloista tien päälle. Lisäksi neljässä pääniskatuessa on 20 watin lisäkaiuttimet, jotka luovat sisäänsä upottavan äänimaailman.

Kolmannen sukupolven aktiivinen vastamelutoiminto seuraa matkustamoon siirtyvää pyörien värähtelyjä, rengasmelua ja moottorin ääntä ja tuottaa sen perusteella vaimennussignaalin, joka toistetaan järjestelmän 35 kaiuttimella. Kaiutinkokoonpanoon kuuluu 60 mm:n halkaisijan kaiutinpari jokaisessa neljässä pääistumapaikan niskatuessa. Nämä kaiuttimet luovat henkilökohtaisia hiljaisia vyöhykkeitä, jotka ovat samanlaisia kuin huippuluokan kuulokkeita käytettäessä.

Uusi Range Rover tuo luksusmaasturien luokkaan uudenlaista hyvinvointia. Cabin Air Purification Pro3 -ilmanpuhdistusratkaisu on tämän uraauurtavan teknologian huipentuma. Siinä on allergeeneja vähentävä ja patogeenejä sekä viruksia tehokkaasti poistava dual-nanoeTM X -teknologia, kun taas hiilidioksiditason hallinta ja PM2.5-luokan matkustamoilman suodatus parantavat sisäilman laatua. Kehittyneen nanoeTM X -teknologian on tieteellisesti osoitettu vähentävän merkittävästi viruksia ja bakteereja, mukaan lukien SARS-CoV-2-virukset3. Tämä innovatiivinen teknologia toimii aktiivisesti ilmassa, joten hiukkasten ei tarvitse kulkea suodattimen läpi jäädäkseen loukkuun ja neutraloituakseen suodattimessa. Toinen nanoeTM X -laite toisella penkkirivillä optimoi sen tehokkuuden kaikille matkustajille.

Range Rover oli ensimmäinen ylellinen maasturi, johon tuli elektronisesti ohjattu ilmajousitus jo vuonna 1992. Uusi Range Rover jatkaa tätä uraauurtavaa lähestymistapaa Dynamic Response Prolla ja ennakoivalla jousituksella, joka käyttää eHorizon-navigointidataa lukeakseen edessä olevan tien muodot ja säätää jousituksen tarjotakseen täydellisen vasteen.

Älykäs teknologia toimii myös yhdessä mukautuvan tasanopeussäätimen ja ohjausavustimen kanssa tasoittaakseen äkillisistä nopeuden muutoksista johtuvia korin liikkeitä. Jokaisen pyörän erillisjousitus tukee ylellistä ajotuntumaa ja siinä on Land Roverin kaikkien aikojen ensimmäinen viiden tukivarren taka-akselisto, joka eristää matkustamon tienpinnan epätäydellisyyksistä tehokkaammin kuin koskaan ennen käyttämällä edistyksellisiä ilmajousia.

Uusi Range Rover on myös ensimmäinen Land Rover, jossa on sähköavustetut ovet5 integroidulla vaaratilanteen tunnistuksella ja puristumisestolla. Nämä ominaisuudet parantavat ovien pehmeää sulkeutumista ja varmistavat, että jokainen matka alkaa ja päättyy vaivattoman hienostuneesti. Kaikki neljä matkustamon ovea ovat sähköavusteisia – myös niitä ohjataan Pivi Pro -näytön kautta, joten sisään- ja uloskäynti tapahtuu tyylikkäästi kaikissa tilanteissa, myös jopa 10 asteen kulmassa maastoajon aikana. Kehittyneen vaaratilanteen tunnistuksen ansiosta ovet pysähtyvät automaattisesti, kunnes oven kulkureitti on vapaa. Käytännöllinen kaksiosainen takaluukku, joka on ollut Range Roverin tunnusmerkki jo vuodesta 1970, päivitetään vuodelle 2021. Nyt se tarjoaa joukon uusia teknologioita, jotka merkitsevät aiempaakin enemmän monipuolisuutta ja mukavuutta.

Sisäpuolen uusi monipuolinen tavaratilan lattia suojaa matkatavaroita ja parantaa käyttömukavuutta. Sen älykkäästi suunniteltua lattiapaneelia voidaan nostaa eteenpäin koko tavaratilan leveydeltä keskipisteensä ympärillä. Näin muodostuu väliseinä pienille tavaroille, jolloin ne ovat helposti ulottuvilla tavaroiden purkamisen aikana. Sitä voi myös kääntää taaksepäin etureunaansa pitkin, jolloin se toimii selkänojana käytettäessä alempaa luukkua ulko-istuimena. Uusi Tailgate Event Suite6 vie monikäyttöisen tavaratilan lattian selkänojakonseptin uudelle tasolle yhdistämällä siihen lisävalaistuksen, äänentoisto-ominaisuudet ja räätälöidyt tyynyt, jotka luovat täydellisen keskipisteen ulkoilmassa rentoutumiseen.

Viisipaikkaisissa malleissa on nyt ensimmäistä kertaa automaattisesti kokoontaittuva tavaratilan peite. Yhdistämällä jäykän peitteen käytännöllisyyden kokoontaittuvan mallin mukavuuteen se taittuu tyylikkäästi kasaan, kun ylempi takaluukku avataan. Näin tavaratilaan pääsee helposti avaamatta alaluukkua.

Saumatonta teknologiaa

Uusi Range Rover kunnioittaa uraauurtavan innovoinnin perinnettään teknologisilla ratkaisuilla, jotka on suunniteltu parantamaan vaivattomasti mukavuutta, tehokkuutta, hienostuneisuutta ja turvallisuutta. Land Roverin uusin sähköautoarkkitehtuuri (EVA 2.0) on todellinen suunnannäyttäjä ja se sisältää verkon kautta tapahtuvat ohjelmistopäivitykset (SOTA) yli 70 elektroniselle moduulille. Siksi uusi Range Rover kehittyy jatkuvasti, parantaa koko ajan juoksuaan ja pysyy ajan tasalla kypsyessään.

Uusi Range Rover todella mullistaa auton käyttökokemuksen saumattomasti integroidulla Amazon Alexalla.2 Intuitiiviset, luonnolliset äänikomennot ottavat askeleen pidemmälle verrattuna kosketusnäyttöihin tai painikkeisiin. Tämä vähentää kognitiivista kuormitusta ja tarjoaa vaivattoman modernin ylellisyyden tunteen. Alexa-ominaisuuksien avulla asiakkaat voivat esimerkiksi hallita viihde- ja tietojärjestelmää, valita musiikin, navigoida ja käyttää puhelimen yhteystietoja – kaikki tämä pitäen samalla kädet ratilla ja katseen tiessä.

Tekoälyyn perustuva Alexa-ääniohjaus on integroitu uuteen Range Roveriin, joten käyttäjät nauttivat saumattomasta vuorovaikutuksesta ja seuraavan tason käyttömukavuudesta. Alexan ominaisuuksien avulla asiakkaat voivat myös tarkistaa uutiset, sään ja kalenteriin merkityt kokoukset yksinkertaisilla äänikomennoilla. Järjestelmä voi vaikkapa sytyttää valot kotona ja muodostaa yhteyden muihin Alexa-yhteensopiviin laitteisiin.

Alexa toimii langattoman Apple CarPlayn® ja langattoman Android Auton™ lisänä, ja se voidaan käynnistää joko sanomalla ”Alexa” tai painamalla keskikosketusnäytössä olevaa Alexa-painiketta.9 Se ei tarvitse toimiakseen puhelinta tai muutakaan ulkoista laitetta – vain asiakkaan Amazon-tilin ja Internet-yhteyden tiedot. Qi-yhteensopivien älypuhelimien langaton lataus pitää laitteiden akut täynnä.

Nick Rogers, Jaguar Land Roverin tuotesuunnittelujohtaja: “Uusi Range Rover yhdistää parhaat maantie- ja maastoajon ominaisuudet sähköistettyyn voimalinjaan ja uudenlaiseen liitettävyyteen. Mukavuuden tavoittelussa olemme keskittyneet tinkimättömästi ihmistieteisiin ja aivotoiminnan ymmärtämiseen kognitiivisen rasituksen minimoimiseksi. Haluammekin aina varmistaa, että nämä kehittyneet teknologiat toimivat keskenään täydellisessä sopusoinnussa luoden aidosti vaivattoman ajokokemuksen. Insinöörin tehtävä on parantaa ihmisten elämänlaatua, ja juuri sen uusi Range Rover tekeekin sinulle.”

Uusi Range Rover nostaa Land Roverin palkitun Pivi Pro -viihde- ja tietojärjestelmän uudelle tasolle kaikkien aikojen suurimmalla kosketusnäytöllä. Kooltaan 13,1 tuuman kaareva, kelluva näyttö ilmentää sisustan arkkitehtonista keveyttä minimalistisella kehysmallillaan. Järjestelmä tarjoaa auton kaikkien päätoimintojen intuitiivisen hallinnan. Käytössä on uusin kuluttajateknologia, jolla saavutetaan älypuhelimista tuttu käyttöliittymä. Ilmastointia hallitaan silti kätevästi perinteisin kytkimin.

Pivi Pro toimii sopusoinnussa elegantin, uudenlaisen puolikelluvan 13,7 tuuman interaktiivisen kuljettajanäytön kanssa, jossa on uusi teräväpiirtografiikka. Näyttöratkaisu perustuu kolmeen paneeliin, joka toisintaa Pivi Pro -aloitusnäytön asettelua. Asiakkaat voivat valita monista eri kokoonpanoista ohjauspyörän säätimillä. Tarjolla on esimerkiksi perinteinen analoginen asettelu.

Ensimmäistä kertaa Land Roverin keskinäyttö tarjoaa haptista palautetta, kun asiakkaat koskettavat ja painavat näyttöä. Kun käyttäjät saavat positiivisen vahvistuksen näyttöä katsomatta, se vähentää tarvetta irrottaa katsetta tiestä ja tekee Pivi Prosta entistäkin intuitiivisemman.

Takamatkustajat pääsevät nauttimaan uudesta takapenkin viihdejärjestelmästä (RSE, Rear Seat Entertainment), joka tarjoaa säädettävät 11,4 tuuman HD-kosketusnäytöt, jotka on asennettu etuistuinten selkänojiin. Niitä voidaan käyttää itsenäisesti ja ne tukevat useimpien laitteiden HDMI-liitäntää, kun taas Wi-Fi-tukiasemaominaisuus tarkoittaa, että takamatkustajat voivat nauttia äly-TV-viihteestä tien päällä. Executive-luokan takaistuimen keskikyynärnojaan asennettu kahdeksantuumainen kosketusnäyttöohjain10 tarjoaa nopean ja intuitiivisen istuma-asennon säädön, mikä parantaa ylellistä takaistuinkokemusta. 

Jokaisessa uudessa Range Roverissa on tehokkaat LED-ajovalot. Teräväpiirtoiset digitaaliset LED-ajovalot tarjoavat jopa 500 metrin valokantaman. Ne tarjoavat poikkeuksellisen tyylikästä muotoilua, ja niissä on Signature-ajovalot, animoidut suuntavilkut, mukautuva etuvalaistus ja kuvaprojektiotekniikka käynnistyksen yhteydessä. Tämä kaikki tekee niistä edistyneimmät ajovalot, jotka on koskaan asennettu Land Roveriin. Mukautuvat ajovalot pystyvät varjostamaan jopa 16 kohdetta uuden Range Roverin ajoreitillä, joten muut tienkäyttäjät eivät häikäisty, mutta kuljettajan saama ajovalo on silti optimaalinen. Ennakoiva, dynaaminen kaarrevaloautomatiikka käyttää navigointitietoja ja säätää valokeilaa aktiivisesti tien lähestyvien kaarteiden mukaan.

Uudet pysäköintiohjailuvalot auttavat kuljettajaa pienen nopeuden ohjausliikkeissä heikosti valaistussa ympäristössä. Kuljettaja voi keskittyä ohjaamiseen luottavaisin mielin, koska järjestelmä luo valokentän ajoneuvon ympärille 3D-ympäristökameran ohjaamana.

Kuljettajat voivat jopa ohjata uutta Range Roveria auton ulkopuolelta pysäköinnin etäohjauksella5, jota käytetään älypuhelinsovelluksella11. Sen avulla ylellinen maasturisi voi siirtyä pysäköintiruutuun ja siitä pois kuljettajan valvoessa edistymistä ulkopuolelta – täydellinen ratkaisu kapeisiin kaupunkitiloihin tai portin läpi ajamiseen.

Eleetöntä kyvykkyyttä

Land Rover -tuoteperheen lippulaiva edustaa hienostuneen kyvykkyyden huippua. Kiitos tästä kuuluu kehittyneille laitteisto- ja ohjelmistojärjestelmille, jotka toimivat täydellisessä sopusoinnussa uuden MLA-Flex-koriarkkitehtuurin kanssa. Tätä omassa luokassaan olevaa dynaamista kyvykkyyttä ohjaa Land Roverin integroitu alustanvalvonta. Se on yhtenäinen hallintajärjestelmä kehittyneille teknologioille, jotka säätävät ajoneuvon dynamiikan jokaisen matkan jokaiselle kilometrille hienosäätäen ajo-ominaisuuksia ennakoivasti ja tilanteisiin reagoiden.

Rory O’Murchu, Jaguar Land Roverin ajoneuvolinjan johtaja: ”Uusi Range Rover yhdistää kehittyneen mekaniikan digitaalisen teknologian ja ohjelmistojen uraauurtavaan työkalupakkiin. Tämä on mahdollista kehittyneen sähköisen arkkitehtuurin ansiosta. Range Rover siirtyy nyt mekaniikan maailmasta mekatroniikkaekosysteemiin, joka tarjoaa intuitiivisen ajokokemuksen. Uusi integroitu alustanhallintajärjestelmämme on hyvä esimerkki tästä filosofiasta, joka yhdistää joukon ennakoivia ja reaktiivisia teknologioita. Tuloksena onkin mukavin ja ketterin koskaan valmistettu Range Rover.”

Jokaisessa uudessa Range Roverissa on nelipyöräohjaus, joka tekee ajosta vaivatonta. Ajovakaus on aiempaakin parempi suurilla nopeuksilla samalla, kun käsiteltävyys pienillä nopeuksilla on hyvä. Range Rover on kuin kotonaan avoimella maantiellä ja kaupungin sokkeloisilla pikkukaduilla.

Sähkökäyttöinen taka-akseli kääntyy jopa seitsemän astetta. Pienillä nopeuksilla taka-akseli kääntyy eri tahtiin etupyörien kanssa, mikä antaa uudelle Range Roverille alle 11 metrin kääntösäteen – pienempi kuin millään muulla Land Roverilla. Suuremmilla nopeuksilla taka-akseli kääntyy samaan tahtiin etupyörien kanssa ajovakauden ja -mukavuuden parantamiseksi.

Uusi Range Rover on myös ensimmäinen Land Rover, jossa on Dynamic Response Pro -ominaisuus. Se on tehokas uusi aktiivinen 48 voltin elektroninen kallistuksenvaimennusjärjestelmä, joka on nopeampi ja tehokkaampi kuin hydraulinen ratkaisu. Järjestelmä tuottaa jopa 1 400 Nm:n momentin, joka syötetään kallistuksenvakaajiin korin kallisteluliikkeiden hallitsemiseksi.

Kaikkien pyörien täysin erillinen ilmajousitus eristää matkustamon tienpinnan epätasaisuuksista tehokkaammin kuin koskaan ennen. Luvassa on tyyntä rauhallisuutta. Järjestelmä yhdistää autoalan edistyksellisimmät ilmajousipalkeet kaksoisventtiili-iskunvaimentimiin. Näitä kaikkia hallitaan talon sisällä kehitetyllä mukautuvan dynamiikan ohjausohjelmistolla.

Älykästä nelivetoa (iAWD) ohjataan Land Roverin Intelligent Driveline Dynamics (IDD) -järjestelmällä, joka valvoo rengaspitoa ja kuljettajan ohjausliikkeitä 100 kertaa sekunnissa. Näin veto jaetaan ennakoivasti etu- ja taka-akselien välillä sekä taka-akselilla optimaalisen pidon takaamiseksi maantiellä ja maastossa.

Jokaisessa Range Roverissa on myös aktiivinen takatasauspyörästön lukko. Tämä optimoi taka-akselin pyörien pidon nopeissa mutkissa, liukkailla pinnoilla ja maastoajon pito-olosuhteiden mukaan, mikä parantaa suorituskykyä ja kuljettajan itseluottamusta.

Kaikki tämä teknologia palvelee Land Roverin palkittua Terrain Response 2 -järjestelmää, joka hyödyntää eri alustajärjestelmiä tarjoten automaattisesti täydelliset asetukset vallitsevaan ajoympäristöön kuudesta eri ajotilasta kuljettajan työmäärän minimoimiseksi kaikilla ajoalustoilla. Vaihtoehtoisesti kuljettaja voi valita sopivimman asetuksen manuaalisesti tai räätälöidä alustan asetukset erikseen konfiguroitavan maastovasteen avulla.

Sähköistettyä tehokkuutta

Uusi Range Rover tarjoaa vakuuttavan yhdistelmän vaivatonta suorituskykyä ja omassa luokassaan olevaa hienostuneisuutta kattavalla kuusi- ja kahdeksansylinteristen moottoreiden valikoimalla. Land Roverin Reimagine-strategian kärjessä on täyssähköinen malli, joka liittyy tuoteperheeseen vuonna 2024. Se on Range Roverin ensimmäinen täysin paikallispäästötön malli. 

Uusi Range Rover tarjoaa sähköistettyä suorituskykyä uusilla laajennetun toimintasäteen extended range Plug-in lataushybridi (PHEV) voimalinjoilla P440e ja P510e sekä uusimman sukupolven kevythybridillä (MHEV) P360 ja P400 Ingenium -bensiinimoottorilla. Dieselmoottorivaihtoehdot ovat D250, D300 ja D350. Tehokas uusi bensiinimallien lippulaiva – P530 Twin Turbo V8 – on aiempaakin hienostuneempi ja suorituskykyisempi ja lisäksi 17 prosenttia polttoainetaloudellisempi kuin edellinen Range Roverin V8-malli.

Uusissa extended range PHEV-malleissa yhdistyvät Land Roverin kuusisylinterisen Ingenium-bensiinimoottorin luontainen hienostuneisuus 38,2 kWh:n litiumioniakkuun, jonka käytettävissä oleva kapasiteetti on 31,8 kWh, suoraan vaihteistoon integroituun 105 kW:n sähkömoottoriin. Yhdessä voimalinja mahdollistaa jopa 100 km lähes äänetöntä täysssähköajoa. Sähkömoottorin heti käytössä olevan vääntömomentin ansiosta uusi P510e kiihtyy 0–100 km/h vain 5,6 sekunnissa.

Alan huippua edustavilla PHEV-malleilla voidaan saavuttaa jopa 140 km/h:n nopeus sähkömoottorilla, joten asiakkaat voivat nauttia uudesta Range Roveristaan sähköautona useimmilla ajomatkoillaan niin kaupungissa kuin maanteilläkin. Hiilidioksidin kokonaispäästöt ovat alle 30 g/km.1 Tyypillinen Range Rover -kuljettaja voi ajaa jopa 75 prosenttia matkoistaan pelkällä sähköllä7, jos jokainen ajomatka alkaa täydellä akulla. Akku on sijoitettu fiksusti ajoneuvon alustaan akselivälille, jolloin matkatavaratilaa ei mene hukkaan ja etenemiskyvystä maastossa ei ole tingitty.

Edistyksellisen eHorizon-navigointidatan avulla hybridijärjestelmä voi myös optimoida energiankulutuksen koko ajomatkan ajan, joten voit ajaa perille asti sähköllä luottavaisin mielin ja samalla optimoida sähköajon niin, että virtaa riittää vähäpäästöisillä vyöhykkeillä ajoon.

Kuusisylinterisissä bensiini- ja dieselmoottoreissa käytetään uusinta 48 voltin MHEV-tekniikkaa, joka ottaa jarrutusenergian talteen pienentäen näin polttoaineenkulutusta. Järjestelmän älykäs hihnavetoinen käynnistysmoottori sujuvoittaa sammutus-käynnistys-automatiikan toimintaa ja tarjoaa lisävoimaa moottorille kiihdytysten aikana.

Valinnan vapautta

Uusi Range Rover SV tarjoaa upean tulkinnan Range Roverin ylellisyydestä ja valinnan vapaudesta. Asiakkailla on entistäkin enemmän mahdollisuuksia luoda itsensä näköinen auto. Tarjolla on laaja valikoima eksklusiivisia sisustusteemoja, yksityiskohtia ja materiaalivaihtoehtoja SV:ltä.

Tämä käsityön leimaa kantava malli on ensimmäinen auto, jossa on uusi keraaminen SV-pyörömerkki ja yksinkertaistettu nimeämiskäytäntö –  se tunnetaan yksinkertaisesti nimellä SV. SV-pyörömerkki edustaa erikoisajoneuvo-osastomme muotoiluun ja tekniseen suunnitteluun liittyvää intohimoa moderniin ylellisyyteen, suorituskykyyn ja kyvykkyyteen liittyen. SV-pyörömerkistä tunnistaa tulevaisuudessa kaikki uudet Land Rover -ajoneuvot, jotka Special Vehicle erikoisajoneuvo-osasto esittelee.

Michael van der Sande, toimitusjohtaja, erikoisajoneuvo-osasto: “Erikoisajoneuvo-osaston tehtävänä on korostaa Land Rover -autojen ydinominaisuuksia – jokaisessa yksityiskohdassa pyritään intohimoisesti laatuun. Range Roverin tapauksessa tämä tarkoittaa, että auton jokaiseen osaan lisätään vieläkin enemmän ylellisyyttä. Koska valinnanvaraa on enemmän kuin koskaan ennen, asiakkaamme voivat suunnitella uuden Range Rover SV:n, joka todella heijastaa heidän persoonallisuuttaan, unelmiaan ja toiveitaan. Se on meidän tulkintamme modernista ylellisyydestä.”

Sekä normaalin että pitkän akselivälin mallit – mukaan lukien ensimmäistä kertaa viiden istuimen pitkän akselivälin versio – ovat saatavilla erityisesti valituilla SV Serenity- ja SV Intrepid -designteemoilla, jotka tuovat Range Roveriin kaksisävyisen kontrastivärityksen koko auton pituudelle. Ainutlaatuisia materiaalivaihtoehtoja ovat kiiltävät pinnoitetut metallit, sileä keramiikka, moniulotteinen mosaiikki-intarsia ja lähes aniliininen nahka sekä kestävä Ultrafabrics™-keinonahka.

Pitkän akselivälin mallien ylellinen uusi SV Signature Suite -versio ilmentää Range Rover SV:n ylellisyyden uutta tasoa ja käsityön laatua. Se tarjoaa omassa luokassaan olevan matkustusympäristön vaativimmille asiakkaille. Sen ainutlaatuisen tyköistuvissa ja matkustajaa hellivissä istuimissa on 24-suuntainen säätö hierontatoiminnoilla, kun taas tyylikäs sähkötoiminen Club-pöytä nousee teatraalisen dramaattisesti kiinteästä, täyspitkästä keskikonsolista kauniiden tukien varaan tarjoten tarvittaessa kätevän työtilan.

Range Rover SV tulee saataville hienostuneella uudella kaksoisturboahdetulla P530 V8-moottorilla, laajennetun toimintasäteen P510e-plug-in lataushybridi (pitkän akselivälin malli) ja tehokkaalla kuusisylinterisellä D350 Ingenium -diesel-rivimoottorilla.

Laadun uusi kiintopiste

Uusi Range Rover on muotoiltu, kehitetty ja suunniteltu Isossa-Britanniassa. Auton suunnitteluprosessin aikana Land Rover jätti peräti 125 patenttihakemusta, jotka kattavat kaikki auton osa-alueet sen uraauurtavista alustateknologioista PHEV-akkuun. Land Roverin insinöörit käyttivät moottoriurheilun maailmasta peräisin olevaa simulointiteknologiaa testaten autoa virtuaalimaailmassa kattavammin ja intensiivisemmin kuin koskaan ennen. Auto kävi läpi yli 140 000 tuntia tietokoneanalyysejä ennen fyysistä testausta.

Tämän jälkeen prototyypeillä aloitettiin erittäin vaativa maailmanlaajuinen testi- ja kehitysohjelma, jonka aikana autot kokivat kaikki äärilämpötilat aavikon 45 asteen helteestä arktisen alueen 30 asteen pakkaseen.

Kaikki uudet Range Roverit valmistetaan yksinomaan Isossa-Britanniassa Solihullin tehtailla käyttäen uutta kokoonpanolinjaa, joka sijaitsee samassa rakennuksessa, jossa valmistettiin alkuaikojen Land Roverit. Tämä historiallinen rakennus onkin Land Roverin henkinen koti. Sen uudistaminen ultramoderniksi Range Roverin kokoonpanokeskukseksi on osoitus yrityksen tavasta vaalia perintöään.

Uusi Range Rover on tilattavissa nyt, ensiesittelymalliston hinnat alkavat 176 975 eurosta Suomessa. Extended range PHEV mallien hinnat julkistetaan tammikuun lopulla. Tee omat valintasi täällä: www.landrover.fi

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi