Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

IAA Mobility käynnistynyt Münchenissä – Suomalaisen Unikien autonomisen pysäköinnin teknologia esillä autoalan jättiläisten kanssa

Autonomisen ajamisen edelläkävijän, suomalaisen Unikien automaattisen pysäköintipalvelun maailman ensi-ilta nähdään tänään alkavassa, autoalan suurimpiin tapahtumiin lukeutuvassa IAA Mobility 2021 -näyttelyssä Münchenissä. Unikie esittelee automaattisen pysäköinnin ratkaisuaan autoalan jättiläisten BMW:n, Fordin, Jaguar-Land Roverin ja Mercedes Benzin kanssa Saksan autoteollisuusliiton yhteishankkeessa.

Automaattinen pysäköintipalvelu muuttaa tulevaisuudessa liikkumisen kokemukseksi, sillä auton pysäköinti, pesu ja lataus tapahtuvat automatisoidusti, ilman kuljettajaa. Dataa ja koneoppimista hyödyntävä älykäs järjestelmä koostuu Unikien pysäköintihalleihin luomasta älykkäästä infrastruktuurista, jonka anturit ja pilvipohjainen tiedonkäsittely mahdollistavat ajoneuvon ja pysäköintialueen välisen viestinnän. Järjestelmä toimii yhteen johtavien autonvalmistajien ajoneuvoihinsa kehittämän teknologian ja teknologiaraja-pintojen kanssa. 

”Yhteistyö on osoitus paitsi neljän autonvalmistajan luottamuksesta Unikien edelläkävijyyteen itseohjautuvien ajoneuvojen sovelluskehittäjänä, myös todiste siitä, että suomalainen teknologiayhtiö on vihdoin lyönyt itsensä läpi kansainvälisen autoteollisuuden yhteistyökumppanina markkinoilla, jossa ovat aiemmin toimineet ainoastaan saksalaiset ja englantilaiset toimittajat”, sanoo Unikien toimitusjohtaja Seppo Kuula.

Unikien ja johtavien autovalmistajien lisäksi automaattista pysäköintipalvelua ovat olleet kehittämässä muun muassa teknologiakehittäjä ja infrastruktuurin toimittaja CARIAD, autoteollisuuden ohjelmistojen kehittäjät BOSCH Mobility Solutions, Continental ja Kopernikus Autonomous Driving Solutions sekä autotoimittaja Valeo.

”Meidän ratkaisumme eroaa muista siinä, että me käytämme ympäristön reaaliaikaiseen havainnointiin lidar-tutkia, kun muilla ratkaisu perustuu kameroihin. Parkkihalleissa lidarin ehdoton etu on se, että ratkaisu toimii myös pimeässä toisin kuin kamerat”, perustelee Kuula.  

Näyttelyvieraat sekä muut automaattisesta pysäköintipalvelusta kiinnostuneet saavat mahdollisuuden kokea tulevaa kaupunkiliikennettä ainutlaatuisessa esittelyssä West- pysäköintihallissa. Puolen tunnin esityksiä järjestetään joka päivä messujen ajan 6.–12. syyskuuta kello 9.00–18.30. Pysäköintihalliin on tarjolla ilmainen kuljetuspalvelu itäiseltä pääsisäänkäynniltä (”Haupteingang Ost”). Tervetuloa tutustumaan demoon ja vierailemaan osastollamme, Halli A2, paikka B20.

Esimakua automaattisesta pysäköintipalvelusta:

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi