Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Inex Partners ja Oulun autokuljetus ottavat kaasuauton käyttöön Pohjois-Suomen jakelualueella

Inex Partners Oy:n strategian mukaisesti yrityksen toiminta on hiilinegatiivista vuoteen 2025 mennessä. Kuljetuksessa tavoitteena on vähentää kotimaan kuljetusten päästöjä 20 % vuoden 2018 tasosta vuoteen 2025 mennessä. Muiden keinojen ohella, lisäämme uusiutuvia tai vaihtoehtoisia polttoaineita Inexin toiminnassa 10 prosentilla vuoteen 2025 mennessä.

OAK tavoittelee oman toimintansa osalta hiilineutraalia tilaa 2030 mennessä. Tavoite kattaa kaikki terminaali- ja logistiikkatoiminnot. Yritys vastaa näin myös asiakkaidensa ilmastopoliittisiin tavoitteisiin, jotka edellyttävät hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Inexin ja OAK:n välisen yhteistyön myötä kaasuauton käyttöönotto Pohjois-Suomen jakelualueella on toteutettu tänä vuonna Inexin päästövähennysten toteuttamiseksi. Pohjois-Suomen jakelualueen vaihtoehtoisten polttoaineiden hyödyntäminen on toistaiseksi rajallista, ja käyttövoiman muutokset edellyttävät myös jakeluverkoston kehittymistä alueella.

”Kuljetusten päästövähennysten toteutuminen edellyttää Inexin yhteistyökumppaneilta kaluston kehityksen ja ajanmukaisuuden seurantaa ja konkreettisia tekoja investointeina kuljettamisessa käytettävään kalustoon. Näiden lisäksi kiinnitämme huomiota yritystasolla laajasti oman toiminnan tehostamiseen sekä kalusto- ja teknisten ratkaisujen tuomiin mahdollisuuksiin päästöjen vähentämisessä laajemminkin.” Toteaa Inex Partners Oy:n aluepäällikkö Janne Sundqvist.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi