Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaha: Raidallinen tuulilasi kertoo pyyhkijöiden vaihtotarpeesta

Vuosi 2021 on alkanut varsin lumisissa merkeissä ja myös lämpömittari on ajoittain laskenut erittäin koville pakkaslukemille. Lumi ja jää, yhdistettynä tiestä lentävään tiesuolaan ja kuraan, kuormittavat merkittävästi pyyhkijänsulkia, joten ne saattavat kulua nopeasti vaihtokuntoon. Nyt siis kannattaa ottaa pyyhkijänsulat tarkastelun alle, ja vaihtaa ne tarvittaessa uusiin.

Pyyhkijänsulat vaurioituvat herkästi lumesta ja jäästä

Lumi ja jää kuluttavat pyyhkijänsulkia etenkin silloin, kun jääskrapan ja lumiharjan käytön kanssa on laiskoteltu, ja tuulilasia yritetään puhdistaa lumesta ja jäästä pelkkien pyyhkijänsulkien voimalla. Tuulilasiin kiinnijäätyneiden sulkien kumiosat repeytyvät silloin herkästi ja painava lumi puolestaan rasittaa pyyhkimien varsia. Myös pihistely lasinpesunesteen käytössä näkyy pyyhkijänsulissa pidemmän päälle kumiosien vaurioitumisena.

Repeytynyt, huonokuntoinen tai jäinen sulka jättää raidallista jälkeä tuulilasiin, mikä huonontaa näkyvyyttä etenkin silloin kun aurinko paistaa matalalta. Tämä vaikuttaa luonnollisesti myös liikenneturvallisuuteen, sillä kuljettajan havainnointi vaikeutuu, ja sitä kautta onnettomuuden riski kasvaa.

Näkymä kirkkaaksi Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulilla

Patentoidulla Power Protection Plus -teknologialla varustetut, rungottomat Bosch Aerotwin -pyyhkijänsulat ovat loistava valinta pohjoisiin olosuhteisiin. Rungottomien sulkien kiistattomia etuja perinteisiin sulkiin nähden ovat tasaisempi jousivoima koko sulan matkalla sekä parempi toimivuus talvipakkasilla.

Bosch Aerotwin

  • Erinomainen suorituskyky kaikissa sääolosuhteissa
  • Rungottomissa sulissa vähemmän jäätyviä niveliä, parempi toimivuus pakkassäällä
  • Tasainen paineen jakautuminen aikaansaa raidattoman lopputuloksen
  • Hiljainen pyyhintä, ei nitinää
  • Boschin patentoima Power Protection Plus -kumiseos mahdollistaa pidemmän käyttöiän
  • Asennus on helppoa ja nopeaa kätevän sovitinjärjestelmän avulla
  • Soveltuvuus yleisimpiin ajoneuvoihin

Huom! Muistathan myös tarkistaa, että lasinpesunestesäiliössä on tarpeeksi talvilaatuista pesunestettä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi