Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kirri-Tikkakoski-moottoritie auki liikenteelle tänään – 8 kuukautta etuajassa

Odotettu uusi moottoritie avautuu liikenteelle tiistaina 21.12.2021 klo 12.00. Samalla tieosuuden hoitovastuu siirtyy Keski-Suomen ELY-keskukselle ja sen kilpailuttamalle Jyväskylän urakka-alueesta vastaavalle urakoitsijalle YIT Suomi Oy:lle.

Keski-Suomen ELY-keskus on valmistellut yhdessä Väyläviraston kanssa moottoritien avaamista yleiselle liikenteelle jo tovin aikaa. On muun muassa suunniteltu auraamisen toteuttamista ja muita talvikunnossapitoon liittyviä tehtäviä. Valtaväylänä moottoritie kuuluu luonnollisesti korkeimpaan hoitoluokkaan, mikä tarkoittaa sitä, että liukkaudentorjunnassa ei ole toimenpideaikaa vaan ne aloitetaan välittömästi ja ennakoivasti sitä mukaa, kun kelit sitä edellyttävät.

Viime viikon sää mahdollisti suolaamisen ja polanne on saatu pois tien pinnasta. Sääolosuhteista johtuen ja varsinkin nyt alussa tiellä saattaa kuitenkin esiintyä liukkautta. Pakkanen on kiristynyt niin paljon, että suolaamista ei enää hyödytä tehdä ennen avaamista, se ei pure tiehen. Autoilijoiden on syytä ottaa tämä huomioon, vaikka kuinka hienolta tuntuukin ajaa upouutta väylää pitkin, aluevastaava Timo Hyvönen muistuttaa ELY-keskuksesta.

Kirri-Tikkakoski-moottoritie avataan liikenteelle kahdeksan kuukautta suunniteltua aikaisemmin. Yhteistyökumppanina ja tien suunnitteluvaiheen keskeisenä toimijana Keski-Suomen ELY-keskus haluaa kiittää ja onnitella Väylävirastoa sekä hankkeeseen osallistuneita urakoitsijoita hyvin tehdystä työstä.

On hieno joululahja, että tie saadaan avattua juuri sopivasti ennen jouluruuhkia. Tämä on merkittävä askel myös alueen elinkeinotoiminnalle, Keski-Suomen ELY-keskuksen ylijohtaja Jukka Lehtinen toteaa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi