Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Mazda2 Hybrid – Ensimmäinen täyshybridi Mazdalta

Uusi Mazda2 Hybrid tulee myyntiin kaikkialla Euroopassa keväällä 2022. Kyseessä on Mazdan mallivalikoiman ensimmäinen itselataavalla täyshybriditeknologialla varustettu ajoneuvo.

Mazda2 Hybrid on itselataava täyshybridi, jossa yhdistyvät 1,5-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori ja 59 kW:n sähkömoottori, jotka yhdessä tuottavat 85 kW / 116 hv.

Liikkeelle lähdettäessä ajoneuvo kulkee automaattisesti täyssähköisessä EV-tilassa ja tarjoaa sähkömoottorin sulavan, saumattoman ja äänettömän liikkumisen täysin ilman CO2-, NOx- ja hiukkaspäästöjä.

Normaalissa ajossa tehontuotanto ositetaan bensiini- ja sähkömoottorin välille ihanteellisen suorituskyvyn ja parhaan mahdollisen polttoainetaloudellisuuden saavuttamiseksi. Hidastuksen ja jarrutuksen aikana liike-energia muunnetaan sähköenergiaksi ja syötetään ajoneuvon akkuun.

Vaikka kyse on kompaktista B-segmentin autosta, uuden Mazda2 Hybridin pitkä 2 560 mm:n akseliväli tarjoaa mukavasti tilaa jopa neljälle aikuiselle matkustajalle sekä 286-litraisen tavaratilan. Mazda2 Hybridillä on paras mahdollinen viiden tähden Euro-NCAP-törmäysturvallisuusluokitus.

Uusi Mazda2 Hybrid on Mazda Motor Corporationin ja Toyota Motor Corporationin pitkäaikaisen yhteistyön uusin luomus. Kyseessä on Toyota Motor Europen toimittama ajoneuvo, joka tulee nykyisen Mazda2:n rinnalle täydentämään Mazdan B-segmentin valikoimaa Euroopassa.

Kyse on Mazdan kannalta merkittävästä autosta myös siksi, että yritys on sitoutunut saavuttamaan Sustainable Zoom-Zoom 2030 -visioon kirjatut, pitkän aikavälin teknologisen kehityksen tavoitteensa. Tavoitteena on – Pariisin sopimuksen mukaisesti – alentaa yrityksen keskimääräisiä polttoaineen elinkaaren CO2-päästöjä 50 prosentilla vuoteen 2030 mennessä ja saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi