Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Rajavartiolaitos vastaanotti RV20-venesarjan neljännen veneen Uudenkaupungin työveneeltä

Rajavartiolaitos vastaanotti juhlallisin menoin uuden veneen 12.11.2021 Uudessakaupungissa. Veneen rakensi Uudenkaupungin työvene. Uusi vene on osa RV20-venesarjaa, joka on hankittu korvaamaan käytöstä poistuva rannikkovartiovenesarja. Vene sijoitetaan Kotkan merivartioasemalle.

Kuva: Rajavartiolaitos

RV20-venesarja mahdollistaa aiempaa pitkäkestoisemman partioinnin ja läsnäolon merellä. Entistä monipuolisempi varustelu ja kehittyneempi tekniikka auttavat tehtävien tehokkaassa hoitamisessa.

Veneen käyttötarkoituksia ovat raja- ja meriturvallisuustehtävät, meripelastus, ympäristövahinkojen torjunta sekä muut Rajavartiolaitoksen lakisääteiset tehtävät. Alukseen on määritetty myös järjestelmiä ja ominaisuuksia Rajavartiolaitoksen sotilaallisen maanpuolustuksen tehtävien toteuttamiseksi.

Veneen varustelu on monipuolinen. Se sisältää laajan varustelun muun muassa meripelastukseen, hinaustoimintaan sekä ympäristövahinkojen torjuntaan. Venettä voi käyttää kaikkina vuodenaikoina.

Meripelastuksen osalta aluksen varusteluun kuuluu apualus (vesijetti), joka toimii yhdessä emoaluksen kanssa. Aluksella on käytössä myös muita ratkaisuja ihmisen pelastamiseksi vedestä.

Aluksen tutkalla voidaan esimerkiksi havainnoida öljyä merestä. Veneellä voidaan kuljettaa, levittää ja asentaa öljypuomia onnettomuusalueella. Aluksella kyetään tukemaan sekä avomerellä, rannikolla, että satamassa tapahtuvaa öljyntorjuntaa.

Venesarjan on rakentanut Uudenkaupungin työvene Oy. Venesarjan rakentamiseen on saatu ulkopuolista rahoitusta Euroopan unionin Sisäisen turvallisuuden rahastosta (90 % kolmesta veneestä). Veneitä otetaan käyttöön yhteensä 7 kappaletta vuosien 2020 – 2022 aikana.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi