Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Turun sataman infrastruktuuria kehitetään Ferry Port Turku EU-projektin puitteissa

erry Terminal Turku-hankkeen infrastruktuuria, logistiikkaa ja turvallisuutta kehittävien toimenpiteiden suunnittelu alkaa toden teolla, kun siihen liittyvän Ferry Port Turku -projektista järjestetään kick-off-tapaaminen 15. joulukuuta. Mukana tapaamisessa on edustajia Wegasta, CINEAsta sekä Traficomista.

Ferry Port Turku on CEF-rahoitteinen investointiprojekti, jonka rahoitus kohdistuu lähinnä uuden matkustajasataman laiturisuunnitteluun sekä hankintoihin liittyen niiden urakointiin. Projekti alkoi huhtikuussa 2021 ja sen on määrä kestää kesäkuuhun 2024. Verkkojen Eurooppa -välineen (Connecting Europe Facility, CEF) liikenneohjelman komitea myönsi 15.7.2021 Turun Sataman infrastruktuurin kehittämisen suunnitteluun tukea 2 133 540 euroa. Tuki on tarkoitus käyttää Ferry Terminal Turku -hankkeen infrastruktuurin, logistiikan ja turvallisuutta kehittävien toimenpiteiden suunnitteluun.

Ferry Port Turku -projektissa Sataman tukena ovat Wega, joka avustaa hankkeen koordinoinnissa, EU-tukien hakemusprosesseissa sekä sopimusten laatimisessa sekä CINEA (Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto) joka toimii linkkinä Turun Sataman ja CEF:in välillä.

Projekti on jaettu kolmeen osaan, joista ensimmäinen koskee laiturisuunnittelua sekä siihen liittyvien urakoiden hankintaan, toisessa osassa on tavoitteena muodostaa kustannus-hyöty-analyysi yhteisterminaalin rakentamisesta tulevia CEF-hakuja ajatellen ja kolmannessa osassa suunnitellaan projektinhallintaa ja viestintää.

Projektin kick off-tapaamisessa päivitetään projektin tämänhetkinen tilanne ja käydään läpi seuraavien toimenpiteiden aikataulua.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi