Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Volkswagen Tiguan R – huippusuorituskykyinen 320 hv:n SUV

Volkswagen on tuonut markkinoille tähän asti tehokkaimman Tiguanin – Tiguan R:n. Volkswagen Tiguan R tarjoaa tehoa 235 kW (320 hv) ja se kiihtyy 0–100 km/h vain 4,9 sekunnissa, ja saavuttaa 250 km/h huippunopeuden. Uudelleenkehitetty nelivetojärjestelmä yhdessä R-Performance Torque Vectoring -järjestelmän kanssa tarjoaa ennen kokematonta ketteryyttä ja ennakoitavaa käsiteltävyyttä. Uusi Tiguan R yhdistää urheiluauton dynaamisen suorituskyvyn jokapäiväiseen käytettävyyteen. Suomessa uuden Volkswagen Tiguan R -mallin myynti on nyt alkanut ja hinta alkaen on 64 192,21 euroa (Volkswagen Tiguan R 2,0 TSI 235 kW 4MOTION-neliveto, DSG-automaattivaihteisto).

Viimeisimmän sukupolven EA888 evo4 TSI -moottori on ikoni urheilullisten turboahdettujen bensiinimoottorien joukossa. Nelisylinterinen TSI-moottori tarjoaa maksimaalisen väännön 420 Nm:ä jo 2 100 kierrosluvusta alkaen ja pitää sen tasaisena aina 5 350 r/min asti. Voima jaetaan kaikille neljälle pyörälle uuden 4MOTION-nelivedon ja R-Performance Torque Vectoring -järjestelmän avulla. Voimaa jaetaan nyt sekä etu- ja taka-akseleiden lisäksi myös molempien takarenkaiden välillä. Järjestelmien integrointi tarjoaa täysin uudenlaista ajodynamiikkaa ja auton käsiteltävyyttä.

Uuden Volkswagen Tiguan R:n sporttinen DNA ei rajoitu vain turboahdettuun moottoriin ja nelivetojärjestelmään vaan tarjolla on myös kattava valikoima personoituja varusteita. Tiguan R:n erottaa mm. keulasta omalla mustanpuhuvalla R-puskurillaan, johon on lisätty ilmanohjainelementtejä. Lisävarusteena saatavilla olevan Black Style -paketin mukana myös kattokaiteet, peilikotelot ja ikkunalistat vaihtuvat mustiin. Sisäpuolella on havaittavissa myös omat R-mallin piirteet: kiinteällä pääntuella varustetut urheiluistuimet R-logolla. Istuinten keskiosat ovat Sardegna-kangasta ja reunat ArtVelours-microfleeceä. Istuimiin on saatavissa lisävarusteena myös nahkaverhoilu Nappa sähkösäätöisillä etuistuimilla. Tiguan R-monitoimiohjauspyörässä on uusi R-painike ja isommat vaihteenvalitsimet. R-painiketta painamalla on mahdollista siirtyä suoraan Race-ajomoodiin. Vakiovarusteena on myös 8” infotainment-järjestelmä ja muokattu Digital Cockpit -mittaristo, jossa erityinen kierrosaikanäyttö.

Tiguan R:n vakiovarusteena on 20” Misano-vanteet mutta lisävarusteena saatavilla on myös 21” vanteet (talvirenkaat 19”). Vakiovarusteita ovat myös IQ.Light-led-matriisiajovalot, progressiivinen ohjaus, mukautuva alustansäätöjärjestelmä DCC sekä rengaspaineiden valvontajärjestelmä. Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiona ovat mm. kaistanvaihtoavustin Side Assist, pysäköintiavustin Park Assist 3,0 sekä osittain automatisoitua ajamista tukeva Travel Assist, kaistanpitoavustin Lane Assist ja hätätilanneavustin.

Lisävarusteena saatavilla on mm. sähkökäyttöinen takaluukku ja avaimeton lukitus- ja käynnistysjärjestelmä Keyless Access. Tiguan R -malliversion erikoisuus on lisävarusteinen Akrapovicin R Performance -titaanipakoputkisto. Volkswagen Tiguan R:n vetomassa on 2 200 kg ja vetokoukku on saatavilla lisävarusteena.

Ensimmäiset Volkswagen Tiguan R -mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkukesästä 2021.

Volkswagen Tiguan -mallisto

Volkswagen Tiguan mallistoon tuli saataville myös uudet TSI-bensiinimoottoriversiot. Myynnissä ovat nyt 140 kW:n (190 hv) 4MOTION-nelivedolla ja DSG-vaihteistolla varustetut versiot kolmella eri varustelutasolla: Tiguan, Style ja R-Line. Myös tehokkaampi TSI-bensiinimoottori 180 kW:n (245 hv) teholla ja 4MOTION-nelivedolla ja DSG-automaattivaihteistolla, ja joko Style tai R-Line -varustetasolla tuli myyntiin.

Koko Volkswagen Tiguan mallisto on nyt myynnissä Suomessa mukaan lukien TDI-dieselmoottorilla varustetut versiot. Tiguanin TDI-moottorit on varustettu AdBlue-kaksoisruiskutuksella. Kaikissa TDI-moottoreissa on uusi SCR-järjestelmä, joka vähentää merkittävästi typen oksidipäästöjä – Tiguan-malliston dieselmoottorit ovat maailman puhtaimpien polttomoottoreiden joukossa. Tiguanin ladattavalla hybridiversiolla – eHybridillä – voi puolestaan ajaa paikallisesti päästöttömästi aina 130 km/h nopeuteen. Toimintamatka sähköllä on noin 50 kilometriä (WLTP). Tiguan eHybrid tuottaa tehoa 180 kW (245 hv) ja se on aina varustettu kuusivaihteisella DSG-automaattivaihteistolla.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi