Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Aurinkoenergian ja sähköautojen latausratkaisutoimittajien ykköset yhteistyöhön

Säästöt sähkönkulutuksessa sekä sähköautoilussa kiinnostavat yhä enenemissä määrin. Niinpä Plugit on valinnut yhteistyöhön aurinkosähköalan johtavan toimijan, Solarigon. Plugit tunnetaan palveluhalukkuudesta sekä älykkäistä latausratkaisuista ja Solarigo keskittyy yrityksille tarjottavaan aurinkosähkön tuotantoon.

Yhteistyöstä muodostuva yhden luukun periaate ja helppo hankintamalli säästää aikaa ja vaivaa. Kaupan päälle saa markkinoiden parhaat ratkaisut, kun yritys haluaa ottaa askeleen kohti energiaomavaraisuutta. 

Sähköä ja synergiaa 

Plugitin ja Solarigon tahoillaan käymissä myyntineuvotteluissa nousi usein esille että sähköauton latausjärjestelmää harkitsevalla asiakkaalla oli kiinnostusta hankkia myös aurinkovoimala tai vastaavasti aurinkovoimalaan investoiva asiakas halusi mahdollistaa sähköautojen latauksen kiinteistössä. 

”Solarigon kanssa käytyjen keskustelujen aikana tunnistimme toiminnassamme synergiaetujen lisäksi muitakin samankaltaisuuksia, joten tiettyjen toimintojen yhdistäminen palvelee molempien yritysten lisäksi erityisesti asiakkaan etua”, Plugitin Mika Sandelin kertaa yhteistyön alkumetrejä. 

Syntyi yhden luukun toimintamalli, jossa asiakas saa yhdellä kertaa aurinkosähköjärjestelmän ja sähköautojen latausjärjestelmän. Mutkattoman asennusprojektin lopputuloksena on päästöttömiä ajokilometrejä. 

Palvelumalli yhdistää 

Yhteistyötä tuki myös se, että molemmat yritykset pystyvät tarjoamaan ratkaisunsa palvelumallina, jossa asiakkaan ei tarvitse tehdä raskaita alkuinvestointeja, vaan aurinkovoimala ja sähköautojen latausjärjestelmä tuodaan tontille puhtaasti palveluna. Vaihtoehtoisesti yritys voi itse investoida latauslaitteisiin ja hakea energiatukea aurinkovoimalalle ja ARA-tukea latausjärjestelmälle. 

”Siinä missä Solarigo on ykkönen omalla toimialallaan, Plugit on Suomen kokenein asiantuntija sähköautojen lataamisessa. Oli tietyllä tapaa luonnollista että kaksi kärkipään toimijaa yhdistää voimansa”, Solarigon myyntipäällikkö Samuli Pohtola toteaa. 

Yhteistyöstä hyviä kokemuksia 

Solarigo on toiminut Tokmannin aurinkosähkökumppanina jo vuodesta 2016. Tokmannin katoille asennetuissa aurinkovoimaloissa syntyy jopa 7 % yhtiön omasta sähkönkulutuksesta. Plugit puolestaan huolehtii sähköautojen latausratkaisusta, jolloin Tokmannin myymälöissä asiakkaat pääsevät lataamaan sähköautojaan paikan päällä tuotetulla uusiutuvalla aurinkosähköllä. 

”Tokmannin tavoitteena on olla oman toimintansa osalta hiilineutraali vuoden 2025 loppuun mennessä. Olemme iloisia siitä, että yhteistyökumppaneinamme on alojensa parhaat osaajat Solarigo ja Plugit, jotka tarjoavat Tokmannille vaivattoman tavan edistää oman toimintansa ympäristövastuullisuutta”, yhteistyötä valottaa Tokmannin myymäläverkostosta ja konseptista vastaava johtaja Harri Koponen. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi