Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Automerkkien nopein kasvuvauhti – Hyundain brändiarvo kohosi 14 prosenttia vuoden takaiseen verrattuna

Hyundai Motor Company on saavuttanut Interbrandin toteuttamassa vuosittaisessa tutkimuksessa 35. sijan globaalien brändien joukossa. Hyundain brändiarvo kasvoi 14 prosenttia viime vuoteen verrattuna, mikä teki merkistä massatuotettujen automerkkien vahvimman nousijan, pois lukien luksus- ja premiumbrändit.

Hyundai IONIQ 5

Hyundai-brändin arvo on Interbrandin mukaan vuonna 2022 yhteensä 17,48 miljardia euroa. Hyundai on pysynyt maailman 40 arvokkaimman brändin joukossa jo kahdeksan vuotta peräkkäin.

Interbrand nosti tutkimuksessaan positiivisesti esille Hyundain strategiset panostukset sähköautoihin, tulevaisuuden liikkumisen visiot sekä proaktiivisen ESG- eli vastuullisuusjohtamisen. Ne kaikki alleviivaavat merkin kilpailukykyä ja liiketoiminnan soveltuvuutta nopeasti muuttuvalla alalla, verrattuna muihin autoteollisuuden toimijoihin.

Edistyksellistä teknologiaa ja näyttävää muotoilua

Hyundain kasvava IONIQ-tuoteperhe on tullut tunnetuksi innovatiivisista teknisistä ratkaisuista sekä yllätyksellisestä ja näyttävästä muotoilusta. Vuonna 2021 esitelty IONIQ 5 näytti sähköautoilun tulevaisuuden suunnan voittaen lukemattoman määrän palkintoja ja tunnustuksia, mukaan lukien arvostetun World Car of the Year 2022 -palkinnon.

Kuluvan vuoden aikana Hyundai esitteli näyttävän IONIQ 6 -sähköauton, joka on eurooppalaisen lehdistön ensimmäisten kokemusten perusteella hurmannut kuluttajat ja automedioiden edustajat yksilöllisellä tyylillään, pitkällä toimintamatkallaan sekä innovatiivisilla sisätiloillaan.

Panostuksia vastuullisuuteen

Ekologisen ja tulevaisuuskeskeisen teknologian toteuttamisen ohella Hyundai panostaa brändinsä uskottavuuteen proaktiivisin ESG-toimenpitein. Vastuullisuus ja toimintaohjeiden vahvistaminen on ulotettu koko toimitusketjuun.

ESG-toimenpiteiden toteuttamisen myötä Hyundai nousi Dow Jones Sustainability Index (DJSI) -indeksiin ensimmäistä kertaa viime vuonna.

”Autoteollisuuden käydessä läpi perustavanlaatuisia muutoksia Hyundai jatkaa ponnistelujaan muuntautuakseen älykkäiden liikkumisratkaisujen johtajaksi. Ei vain osoittaakseen teknologista kyvykkyyttä, vaan täyttääkseen velvollisuutensa paremman huomisen puolesta, Hyundai Motor Companyn pääjohtaja Jaehoon Chang sanoo.

Hyundai on osa maailmanlaajuista Hyundai Motor Group -yhtiötä, jonka liiketoiminta-aloja ovat autojen lisäksi mm. terästeollisuus, rakentaminen, logistiikka, rahoitus ja IT. Konsernilla on noin 250 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Hyundai Motor Europen Saksan Offenbachissa sijaitseva pääkonttori vastaa Euroopan markkina-alueella yli 40 maan ja yli 3 000 toimipisteen toiminnasta.

Vuonna 2021 Hyundain markkinaosuus Euroopassa oli 4,4 % (lähde: ACEA). 72 prosenttia Hyundain Euroopan alueella myymistä autoista on suunniteltu, testattu ja valmistettu Euroopassa. Markkina-alueella toimii kaksi ensisijaisesti eurooppalaisia asiakkaita palvelevaa tehdasta: Tšekissä ja Turkissa.

Hyundai pyrkii vahvistamaan asemaansa ekologisen liikkumisen edelläkävijänä ja kehittää jatkuvasti tuotevalikoimaansa ajoneuvoilla, jotka auttavat rakentamaan kestävän kehityksen ratkaisuja. Vuonna 2021 yli 14 % Euroopassa myydyistä Hyundai-autoista oli nollapäästöisiä ajoneuvoja (ZEV), mukaan lukien IONIQ 5 ja täyssähköinen kompakti SUV-malli KONA Electric. Yli 85 prosenttia Hyundain valikoimasta Euroopassa on nyt saatavana sähköistettynä versiona.

Hyundai Motor Finland on perustettu vuonna 2001 ja on osa Suomen toiseksi suurinta automaahantuontia Bassadone Automotive Nordic -konsernia. Vuonna 2021 Suomessa rekisteröitiin 3 561 uutta Hyundaita. Hyundain markkinaosuus oli 3,7 %.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi