Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Bioenergiapäivässä 24.10.2022 kuullaan tulevien talvien näkymistä

Miten Suomi pysyy lämpimänä tulevina talvina? Bioenergiapäivässä 24.10.2022 Tampereella tarkastellaan bioenergian roolia energiakriisin keskellä. Alan asiantuntijat puhuvat toimintaympäristön muutoksesta, polttoainemarkkinoista nyt ja tulevaisuudessa, polttoainevalikoiman laajentamisesta sekä biojalostamoiden massa- ja energiavirroista.

Bioenergia-alan vuoden päätapahtuma Bioenergiapäivä tarkastelee bioenergian mahdollisuuksia energiakriisin keskellä. Energiamessuviikon aloittava seminaari syventyy tulevien talvien näkymiin. Bioenergia ry järjestää koko päivän seminaarin Tampere-talossa Tampereella 24.10.2022. 

–  Tapahtuma järjestetään juuri ennen kuin energiajärjestelmämme kannalta historiallisen jännittävän talven lämmityskausi toden teolla alkaa. On selvää, että bioenergialla ja sen polttoaineketjun toimivuudella on erityisesti nyt iso rooli. Tämän vuoden Bioenergiapäivä tarjoaa monipuolisen kuvan alan tilanteesta sekä sen mahdollisuuksista ja haasteista niin lyhyellä kuin pitkällä aikavälillä, sanoo Bioenergia ry:n toimitusjohtaja Harri Laurikka

Seminaarin aamupäivä keskittyy alan poliittiseen toimintaympäristöön. LUT-yliopiston professori Tapio Ranta puhuu Suomen energiatulevaisuudesta ja avaa LUT:n energiaselontekoa. Bioenergy Europen policy director Irena Di Padua, Tapion johtava asiantuntija Lauri Saaristo ja Huoltovarmuuskeskuksen energiahuolto-osaston johtaja Pia Oesch kertovat bioenergian näkymistä EU tasolla sekä energiahuoltovarmuuden ja luonnon monimuotoisuuden näkökulmasta. Paneelissa kysytään, mitä energiapolitiikassa tulee huomioida seuraavalla hallituskaudella? Keskustelemassa ovat Minna Hölttä Vihreistä, Timo Heinonen Kokoomuksesta ja Arto Pirttilahti Keskustasta. 

Yhteisen aamupäivän jälkeen seminaari jakautuu iltapäivän rinnakkaisseminaareihin. Mukana ovat mm. Johanna Routa Lukesta, Juha Tuononen Suomen metsäkeskuksesta, Patrik Mattson Kardonar Bioenergy Solutions Oy:stä, Jarkko Kaattari Neova Oy:stä, Juha Kääriä Turun AMK:sta, Pasi Keski-Karhu Wega Group Oy:stä, Erik Jåstad Norwegian University of Life Sciences NMBU:sta, Antti Leinonen MMM:stä, Tomi Vartiamäki Laania Oy:stä ja Tuomas Saarinen BioEnergo Oy:stä. 

Päivän aikana alan toimijat pääsevät keskustelemaan ajankohtaisista teemoista kasvokkain. Tapahtumasivulla voi tutustua koko ohjelmaan ja ilmoittautua mukaan. Tänä vuonna seminaari järjestetään paikan päällä eikä tilaisuuteen ole etäosallistumisvaihtoehtoa. Organisaatioilla on mahdollisuus tapahtumakumppanuuteen tapahtumasponsorina. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan Bioenergiapäivään

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi